Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Τουρκικές παραβιάσεις της Συνθήκης της Λωζάνης από την Τουρκία.Ημερίδα Αδούλωτης Κερύνειας και του Κυπριακού Κέντρου Μελετών

Μεγάλο ενδιαφέρον επεδείχθει για το θέμα της Ημερίδας, «Τουρκικές παραβιάσεις της Συνθήκης της Λωζάνης από την Τουρκία» που διοργανώθηκε από την Αδούλωτη Κερύνεια και το Κυπριακό Κέντρο Μελετών, γεγονός που επιβεβαίωσε η αθρόα προσέλευση κόσμου για να ακούσει τους τρεις εισηγητές να καταθέτουν με πλήρη τεκμηρίωση την πολιτική και στρατηγική εξόντωσης του Ελληνισμού, από την κοιτίδα του Ελληνισμού στην Μικρά Ασία, τον Πόντο, τη Θράκη, την Κωνσταντινούπολη, την Ιμβρο και την Τένεδο. Εξίσου ενδιαφέρουσα ήταν και η συζήτηση που ακολούθησε με τη συμμετοχή πολλών από τους παρευρισκόμενους.

Οι τρεις εισηγητές, κ. Νίκος Ουζούνογλου, Κωνσταντινοπολίτης Καθηγητής Ε.Μ.Π., Φάνης Μαλκίδης από την Αλεξανδρούπολη , Διδάκτωρ Κοινωνικών Επιστημών και Χρήστος Ιακώβου Διευθυντής Κυπριακού Κέντρου Μελετών, αποκάλυψαν μέσα από γεγονότα και αδιάσειστα ιστορικά στοιχεία, την αναξιοπιστία της Τουρκίας να τηρήσει συμφωνίες και μάλιστα Διεθνούς κύρους και υπόστασης, καθώς και την ωμότητα με την οποία η Τουρκία εφαρμόζει την πάγια επεκτατική πολιτική της αγνοώντας και παραμερίζοντας συμφωνίες , αρχές και αξίες και προ πάντων Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Το τελικό γενικό συμπέρασμα όλων ήταν πώς η Ιστορία παρέχει στην Κυπριακή Δημοκρατία όλα τα δεδομένα που χρειάζεται για να αποφύγει παρόμοια μοίρα για τον Κυπριακό Ελληνισμό μέσα από μια βεβιασμένη, κακή λύση του Κυπριακού.

Για όσους ενδιαφέρονται το περιεχόμενο της Ημερίδας είναι διαθέσιμο σε DVD στο Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια. Ιδιαίτερα προτρέπουμε Σωματεία να το πάρουν και να το προβάλουν σε Μέλη και φίλους τους για ευρύτερη ενημέρωση. Οι επερχόμενες εξελίξεις αφορούν το μέλλον μας και των παιδιών μας και πρέπει να είμαστε σωστά ενημερωμένοι για να κάνουμε στο τέλος και τις σωστές επιλογές.

malkidis

Δεν υπάρχουν σχόλια: