Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

«Οι Τουρκο- κύπριοι είναι αδελφοί μας» σε νέα έκδοση

Παιδιά της ίδιας μάνας οι Τουρκοκύπριοι, όπως εμείς, δηλαδή, αδελφοί μας.

Αλλά μπορεί να είναι και άσωτοι υιοί, ή παρασιτικά αδέλφια.

Τι πρόσφεραν οι Τουρκοκύπριοι, ώστε να υπάρξει η Κυπριακή Δημοκρατία;

Συμμετέσχαν στον αγώνα απελευθέρωσης από τον αγγλικό ζυγό;

Θυσιάστηκαν πολεμώντας τον αποικιοκράτη;

Αντίκρισαν το θάνατο στην αγχόνη;

Βασανίστηκαν στα μεσαιωνικά κρατητήρια των Άγγλων;

Υπέφεραν;

Ή τελικά, πολέμησαν εμάς τους «αδελφούς» τους από τη θέση του επικουρικού και του «μαχητή» της ΤΜΤ;

Με τον Κωστάκη Αντωνίου

O Πρόεδρος Χριστόφιας προσπαθεί να εμπεδώσει μέσα στο λαό το σύνθημα του ΑΚΕΛ «οι Τουρκοκύπριοι είναι αδελφοί μας» με έναν άλλον έμμεσο τρόπο και με ένα λόγο μέσα από τον οποίο αναβλύζει «συγκινητικό» διεθνιστικό πνεύμα. Μας είπε, ευρισκόμενος στη Νέα Υόρκη: «Και οι Τουρκοκύπριοι είναι και αυτοί παιδιά της ίδιας μάνας, όπως οι Ελληνοκύπριοι. Πότισαν και αυτοί με τον ιδρώτα τους την Κύπρια γη, είναι και αυτοί άνθρωποι που αγωνίστηκαν μαζί με τους Ελληνοκύπριους εργαζόμενους για να έχουμε τα καλά που έχουμε ως απλοί άνθρωποι. Είναι και αυτοί άνθρωποι, οι οποίοι δικαιούνται να συγκυβερνήσουν μαζί μας κάτω από ένα σύνταγμα διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, με πολιτική ισότητα...»

Παιδιά της ίδιας μάνας οι Τουρκοκύπριοι, όπως εμείς, δηλαδή, αδελφοί μας.

Αλλά μπορεί να είναι και άσωτοι υιοί, ή παρασιτικά αδέλφια.

Τι πρόσφεραν οι Τουρκοκύπριοι, ώστε να υπάρξει η Κυπριακή Δημοκρατία;

Συμμετέσχαν στον αγώνα απελευθέρωσης από τον αγγλικό ζυγό; Θυσιάστηκαν πολεμώντας τον αποικιοκράτη; Αντίκρισαν το θάνατο στην αγχόνη;

Βασανίστηκαν στα μεσαιωνικά κρατητήρια των Άγγλων; Υπέφεραν; Ή τελικά, πολέμησαν εμάς τους «αδελφούς» τους από τη θέση του επικουρικού και του «μαχητή» της ΤΜΤ;

Για να έχουν οι Τουρκοκύπριοι δικαίωμα συμμετοχής σε μια διακυβέρνηση του τόπου, έπρεπε να είχαν συμμετοχή στον αγώνα ανεξαρτησίας. Αυτοί δεν αγωνίστηκαν να αποκτήσει η Κύπρος το ανεξάρτητο κράτος της, αλλά αγωνίστηκαν χέρι με χέρι με τον δυνάστη, για να παραμείνει σκλαβωμένη. Πάνω στο αίμα και στις θυσίες των Ελληνοκυπρίων στεριώθηκε αυτό το κράτος, και αν προσφέρεται σήμερα από τον Δημήτρη Χριστόφια, ή οποιονδήποτε άλλον Πρόεδρο, «συγκυβέρνηση» στους Τουρκοκυπρίους, αυτό επιβάλλεται ως αδήριτη ανάγκη και ως παραχώρηση, και δεν αποτελεί δικαίωμα.

Αλλά εκτός τούτου: Η τουρκοκυπριακή κοινότητα ουδέν προσέφερε στην οικονομική ανάπτυξη αυτού του κράτους, στο οποίο θέλει να συγκυβερνήσει.

Και πάλιν στον ιδρώτα και στις θυσίες του Ελληνοκυπρίου στηρίχθηκε αυτή η μεγάλη ανάπτυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οι Τουρκοκύπριοι ουδέν έδωσαν. Και πάντα εκαρπούντο. Δεν εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις που έχει ο κάθε πολίτης μιας χώρας, αλλά απαιτούν ίσα δικαιώματα.

Τελικά, δικαιούνται οι Τουρκοκύπριοι να συγκυβερνούν την Κυπριακή Δημοκρατία, χωρίς να έχουν συμμετοχή στον αγώνα απελευθέρωσής της.

Δικαιούνται ίσων δικαιωμάτων με τους Ελληνοκυπρίους, χωρίς να έχουν προσφέρει γρόσι, μιλ, σεντ, στην ανάπτυξη της οικονομίας της.

Δικαιούνται να είναι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, χωρίς να εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις που έχουν οι Ελληνοκύπριοι πολίτες.

Δικαιούνται να καρπούνται τα ωφελήματα του Κυπρίου και Ευρωπαίου πολίτη, ενώ δηλώνουν με υπερηφάνεια ότι είναι και θέλουν να παραμείνουν πολίτες του ψευδοκράτους.

«Ποτίζουν την Κύπρια γη» σφετεριζόμενοι τη γη των Ελληνοκυπρίων.

Μήπως ο Πρόεδρος Χριστόφιας και το ΑΚΕΛ γνωρίζουν παρόμοια περίπτωση, σε κανένα άλλο κράτος της γης;

Ηλ. διεύθυνση: antoniouc@simerini.com
SIGMALIVE
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: