Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

2009 - ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ - ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ELDERS & ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΝ!

Wednesday, September 30, 2009,

Επαναφέρουν το σχέδιο Ανάν

Συνάντηση Παπανδρέου και Μπακογιάννη με τους “Elders”

Η επαναφορά του σχεδίου Ανάν για την Κύπρο ήταν το αντικείμενο των συνομιλιών που είχαν προχθές, στην Αθήνα, αντιπρόσωποι της πρωτοβουλίας «The Elders» («οι πρεσβύτεροι») με την υπουργό των Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου. Η οργάνωση αυτή, που αυτοαποκαλείται «πρωτοβουλία προσωπικοτήτων για την εμπέδωση της ειρήνης και των ανθρώπινων δικαιωμάτων», έχει πολύ γνωστά μέλη με πλούσια και συγκεκριμένη δράση. Μέλη που ισχυρίζονται ότι «προσφέρουν την συλλογική τους επιρροή και πείρα για να στηρίξουν πρωτοβουλίες ειρήνευσης και δραστηριοποιούνται σε διάφορα παγκόσμια θέματα, όπως το Μεσανατολικό και το Κυπριακό» , αλλά στην ουσία πρόκειται για μια ομάδα παλαιμάχων πολιτικών με υπηρεσία δεκαετιών στο στρατόπεδο του διεθνούς Σιωνισμού, που σήμερα αποτελούν καταξιωμένους διεθνείς πρεσβευτές των θέσεων του.

Ανάμεσα στα 12 μέλη των «Elders» βρίσκεται τόσον ο ίδιος ο Κόφι Ανάν, όσο και ο πρώην πρόεδρος Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζίμυ Κάρτερ, που υπήρξε βασικός εμπνευστής των σχεδίων για τον διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας, με πρωταγωνιστικό ρόλο κατά την περίοδο της επιδρομής στην γειτονική χώρα επί προεδρίας Μπιλ Κλίντον. Βασικός χρηματοδότης της οργανώσεως είναι ο Ρ. Μπράνσον, μεγάλος Βρετανός ιδιοκτήτης της αεροπορικής και δισκογραφικής εταιρείας «Virgin».

Για το τι είδους «πρωτοβουλίες ειρήνευσης» είναι αυτές που προωθούν, μπορεί να δει κανείς ενδεικτικά το άρθρο του Τζίμυ Κάρτερ στην εφημερίδα «Ουάσινγκτον Ποστ», όπου, υπό ημερομηνία 6 Σεπτεμβρίου 2009 και τίτλο «Η οπτική των Elders για την Μέση Ανατολή», προτείνει ως «λύση» την «παραίτηση των Παλαιστινίων από το όνειρο μιας ανεξάρτητης Παλαιστίνης» και το «να ζητήσουν ίσα δικαιώματα» μέσα στο σημερινό κράτος του Ισραήλ:

«Μια πιο πιθανή εναλλακτική λύση στην σημερινή καταστροφή είναι ένα ενιαίο κράτος, το οποίο είναι προφανώς ο στόχος των ισραηλινών ηγετών, οι οποίοι επιμένουν στον εποικισμό της Δυτικής Όχθης και της Ανατολικής Ιερουσαλήμ. Η πλειοψηφία της Παλαιστινιακής ηγεσίας με τους οποίους συναντηθήκαμε εξετάζουν σοβαρά την αποδοχή ενός κράτους, μεταξύ του Ιορδάνη ποταμό και της Μεσογείου Θαλάσσης. Παραιτούμενοι από το όνειρο μιας ανεξάρτητης Παλαιστίνης, θα γίνουν συμπολίτες με τους Εβραίους γείτονές τους και στην συνέχεια θα ζητήσουν ίσα δικαιώματα μέσα σε μια δημοκρατία. Σε αυτόν τον μη βίαιο αγώνα πολιτικών δικαιωμάτων, παραδείγματά τους θα είναι ο Μαχάτμα Γκάντι, ο Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ και ο Νέλσον Μαντέλα.»

Στην προηγούμενη επίσκεψη των «Elders» στην Κύπρο και κατά την συνάντησή τους με τους Χριστόφια και Ταλάτ, ο Τζίμυ Κάρτερ δήλωσε ότι «το κρίσιμο ζήτημα είναι να διαμορφωθεί το σχέδιο Ανάν, ώστε να μπορέσει να γίνει αποδεκτό και από τις δύο κοινότητες» ,και ότι ο σωστός όρος για την κατάσταση στην Κύπρο είναι … «παρεξήγηση» (ενώ εισβολή και κατοχή δεν υπήρξε ποτέ!). Το παρακάτω βίντεο, από την συνάντηση αυτή, είναι άκρως αποκαλυπτικό.Στο βίντεο διακρίνεται και ο Αγγλικανός μαύρος ιερέας Ντέσμοντ Τούτου, πρόεδρος της οργανώσεως των «Elders», στον οποίον απενεμήθη το 1984 το «νόμπελ ειρήνης» για τον «αγώνα» του για την «ελεύθερη οικονομική ανάπτυξη» όπως και « ενάντια στον φυλετικό διαχωρισμό» στην Νότιο Αφρική και για την διοργάνωση διαδηλώσεων επί σειράν ετών, με αιτήματα όπως την νομιμοποίηση της τελέσεως διαφυλετικών γάμων, την διάλυση των αμιγώς λευκών κοινοτήτων και την μετατροπήν τους σε «πολυφυλετικές», την διάλυση των σχολείων που απευθύνονταν μόνον σε λευκούς αποίκους και την δημιουργία μεικτών «πολυφυλετικών», την εγκαθίδρυση στην Νότιο Αφρική μιας «πολυφυλετικής δημοκρατίας όπου η οικονομική ανάπτυξη μέσα από την ελεύθερη αγορά θα καταργήσει τον ρατσισμό και φέρει την ειρήνη» κλπ.
Ως ανταμοιβή για τον «αγώνα» αυτόν, ο Τούτου προήχθη επίσης σε αρχιεπίσκοπο της Αγγλικανικής Εκκλησίας της Νοτίου Αφρικής , το έτος 1986. (Εν τω μεταξύ είναι γνωστό το κολασμένο εγκληματικό χάος με το οποίο ταυτίζεται ο εξοβελισμός των λευκών από την Ν. Αφρική με εδραίωση της πολιτικής εξουσίας των μαύρων! …Πράγμα προσεκτικώς αποσιωπώμενο από τα φαλκιδευμένα δημοκρατικά ΜΜΕ, βεβαίως, που εξακολουθούν αναισχύντως να πανηγυρίζουν για την εκεί εδραίωση της δημοκρατίας!!!)

Πριν την πρόσφατη επίσκεψή τους στην Αθήνα , οι «Elders» ανεκοίνωσαν τι προθέσεις τους ανοιχτά. Σε κείμενο που έστειλαν στον τύπο προς δημοσίευσιν και που βρίσκουμε και στην εφημερίδα «Καθημερινή» της 6ης Σεπτεμβρίου 2009, με την υπογραφή του Ντέσμοντ Τούτου, η Κύπρος δεν θεωρείται πλέον ένα νησί με την συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού της να ήταν και να είναι εθνικά Έλληνες -αλλά είναι μια «χώρα», όπου κατοικούν «δύο κοινότητες» «Κυπρίων στην ιθαγένεια», που «διψούν για ειρήνη».
Δεν γίνεται κανένας λόγος για Τουρκική εισβολή, κατοχή, εποικισμό, πρόσφυγες , αγνοούμενους, σφαγιασθέντες και εκτελεσθέντες.
Αντίθετα αναφέρεται ότι υπάρχουν απλά και ότι η προώθηση μιας «λύσεως» στα πλαίσια του σχεδίου Ανάν, της οριστικής δηλαδή νομιμοποιήσεως της Τουρκικής κατοχής και όλων των υπολοίπων εγκλημάτων της Τουρκίας, επείγει «ασφυκτικά» για να υπάρχει «οικονομική πρόοδος» και για να διευκολυνθεί «η είσοδος της Τουρκίας στην Ε.Ε. και όλα τα οφέλη που αυτή συνεπάγεται τόσο για τους Τούρκους, όσο και για τους Ευρωπαίους». Στο κείμενο αυτό του Τούτου αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

Την ερχόμενη εβδομάδα πρόκειται να μεταβώ εκ νέου στην Κύπρο μαζί με τους «Πρεσβύτερους» Λαχντάρ Μπραχίμι και Γκρο Μπρούντλαντ. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε την Άγκυρα και την Αθήνα. Τόσο εμείς, όσο και άλλοι παρατηρηταί, θεωρούμε ότι η προοπτική για ειρήνη και ενότητα στην Κύπρο είναι πολύ κοντά – αλλά ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά. Ελπίδα μας είναι να συμβάλουμε στην δημιουργία ενός περιβάλλοντος, στο οποίο η προσοχή των εμπλεκομένων θα παραμείνει εστιασμένη στα ζητήματα που πραγματικά έχουν σημασία.

Η διχοτόμηση αποτελεί τροχοπέδη για την οικονομική πρόοδο και ευμάρεια της χώρας.

Επίσης, το Κυπριακό παραμένει μια ανοιχτή πληγή που εξυπηρετεί αλλότρια πολιτικά συμφέροντα. Για παράδειγμα, είναι το βασικό εμπόδιο για την είσοδο της Τουρκίας στην Ε.Ε. και όλα τα οφέλη που αυτή συνεπάγεται τόσο για τους Τούρκους, όσο και για τους Ευρωπαίους, ιδιαίτερα για τους Ελληνοκυπρίους και τους Τουρκοκυπρίους. Επί πλέον, το Κυπριακό είναι το μεγάλο αγκάθι στις προσπάθειες προσεγγίσεως μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, δύο σημαντικών περιφερειακών δυνάμεων, η συνεργασία των οποίων θα αποδειχθεί ωφέλιμη.

Ο κίνδυνος να υιοθετηθούν πιο σκληρές απόψεις στο μέλλον και να μονιμοποιηθεί το καθεστώς διχοτομήσεως είναι κάτι παραπάνω από ορατός. Κάτι τέτοιο δεν θα επιδεινώσει απλώς την σχέση μεταξύ των δύο κοινοτήτων αλλά και θα οδηγήσει σε αστάθεια την ευρύτερη περιοχή. Αξίζουν συγχαρητήρια στον πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, επειδή αμφότεροι αναγνωρίζουν τους προαναφερθέντες κινδύνους. Γι’ αυτό άλλωστε καταβάλλουν επίπονες προσπάθειες στην κατεύθυνση της λύσεως μιας διζωνικής διακοινοτικής ομοσπονδίας, η οποία θα επιτρέψει και στις δύο πλευρές να επωφεληθούν από το κλίμα σταθερότητος και ειρήνης που θα την συνοδεύσει.

Οι προσπάθειές τους πρέπει να υποστηριχθούν με κάθε δυνατό μέσο. Χρειάζεται να ξεκινήσει μια συντονισμένη εκστρατεία ενημερώσεως για τα οφέλη που θα έχει μια λύση, ακόμη και αν αυτή εμπεριέχει αμοιβαίες υποχωρήσεις. Η ιστορία διδάσκει ότι οι υποχωρήσεις στον βωμό της ειρήνης αποδίδουν μακροπρόθεσμα καρπούς. Τόσον η Άγκυρα όσον και η Αθήνα πρέπει να πρωτοστατήσουν στην υποστήριξη των δύο ηγετών, αφού και οι δικοί τους πολίτες θα επωφεληθούν από την ειρήνη στην Κύπρο. Το μήνυμα αυτό θα μεταφέρουμε κατά την επίσκεψή μας στην ελληνική και την τουρκική πρωτεύουσα.»

Εξέχουσα θέση στην προώθηση των πολιτικών του διεθνούς Σιωνισμού υπέχει η αξιοποίηση διαφόρων από διεθνείς , κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς επιδοτουμένων «αντιεθνικιστικών» και «αντιρατσιστικών» «Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων».
Έτσι, κατά την επίσκεψή τους σε Ελλάδα και Κύπρο οι «Elders» δεν παρέλειψαν να συναντηθούν με και να δώσουν «συμβουλές» σε τέτοιου είδους οργανώσεις, καθώς και να χτίσουν νέους διαύλους επικοινωνίας με τέτοιες ομάδες.
Μετά την συνάντηση με Παπανδρέου και Μπακογιάννη, , η ίδια η Γκρο Μπρούντλαντ δήλωσε εκ μέρους των «Elders»:

«Πήγαμε στην Άγκυρα, όπου συνομιλήσαμε με την κυβέρνηση και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις [Μ.Κ.Ο.], ήρθαμε εδώ και το βράδυ μεταβαίνουμε στην Κύπρο, όπου θα δούμε τους ηγέτες των δύο πλευρών και Μ.Κ.Ο. για να ακούσουμε τις απόψεις όλων των πλευρών».

Ποιές όμως ήταν οι αντιδράσεις των πολιτικών της χώρας μας απέναντι σε όλ΄ αυτά; Σε μια οποιαδήποτε πολιτεία, που θα απείχε κάπως από το να χαρακτηρισθεί επαξίως ως «Μπανανία», οι κυβερνώντες θα απαγόρευαν την είσοδο και δράση σε ξένους φορείς και προπαγανδιστάς ακραίων θέσεων ενάντια στο αυτονόητο εθνικό συμφέρον της πολιτείας – ή τουλάχιστον θα τους υποδέχονταν προς υποβοβολήν των εντόνων διαμαρτυριών τους για την στάση τους σε ένα τόσο σοβαρό εθνικό τους θέμα.
Στην Ελλάδα όμως, όχι μόνον έσπευσαν ευπειθώς να συναντηθούν μαζί τους , όχι μόνον δεν διαμαρτυρήθηκαν για την στάση τουςαλλά και τους έδωσαν υποσχέσεις υποτελείας και συμπορεύσεως με τα σχέδιά τους!
Απόλυτη σιγή για το θέμα , όπως άλλωστε αναμενόταν, κράτησαν και οι διάφοροι δήθεν «πατριώτες» από το «ισόγειο της κεντροδεξιάς πολυκατοικίας»…

Εν τω μεταξύ ιδιαιτέρως αξιοπαρατήρητη είναι η πρόσφατη επίσκεψη του Γ.Α.Π. στην Κύπρο, μεσούσης της συμπυκνωμένης προεκλογικής «εκστρατείας», κατά την οποίαν προέβη όλως αδοκήτως στην εκπληκτική (γενικώς, τώρα – και ειδικώς γι’αυτόν, γνωστό κι απροκάλυπτο πρόμαχο κάθε καταφώρως αντεθνικού σχεδίου και μηχανεύματος) ότι το σχέδιο Ανάν, έχοντας απορριφθεί, είναι πλέον νεκρό· προφανώς, στα πλαίσια της προς τις μάζες μεθοδεύσεως, ώστε να βαπτισθή αλλοιώς ο Μανολιός, μόλις αλλάξει ρούχα! Συναφώς επίσης είναι εξοργιστική η ανά πάσα ευκαιρία προβαλλομένη από τα υποστατικά της ΝΔ παρασχεθείσα «σθεναρά αντίσταση», από αυτούς και τον Καραμανλή, στο σχέδιο Ανάν, θεωρούντες ξανά δεδομένο ότι απευθύνονται αποκλειστικώς και άνευ σοβαρού αντιλόγου σε ηλιθίους!

…Φαίνεται ότι τα δεδομένα τους ενισχύουν αυτήν την τελευταία πεποίθηση κι εδραιώνουν την εμβάθυνση τέτοιων προκλητικώς αναισχύντων πρακτικών

Το είδαμε στο www.AlterMedia.Info
Πηγή:http://www.armahellas.com/

antistasi.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: