Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ : «Επιφυλάξεις της ΕΕ για το σύστημα παροχής ασύλου στην Ελλάδα» ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ ΑΣΥΛΟ!

Κινδυνεύουμε να γίνουμε Πακιστάν και «υποθάλπτουν» τέτοιες ειδήσεις ; Και αντί να τους απαντήσουμε πάρτε τους εσείς, θα τους πούμε και ευχαριστώ ; Δηλαδή τι θέλουν να γίνουμε το Πανδοχείο του Μπαγκλαντές της Ευρώπης ;

Διαβάστε ΑΥΤΟΥΣΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ :

«Τον προβληματισμό που επικρατεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση ως προς το σύστημα παροχής ασύλου που ισχύει στη χώρα μας μετέφερε η αρμόδια επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων κυρία Σεσίλια Μάλστρομ (φωτογραφία), ενημερώνοντας τα μέλη των επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής. Οπως ανέφερε, το ποσοστό χορήγησης ασύλου στην Ελλάδα είναι το χαμηλότερο στην Ευρώπη, ενώ τόνισε ότι «υπάρχει πολύ σοβαρή καθυστέρησηκαθώς εκκρεμούν οι αιτήσεις 50.000 ατόμων που έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο». Χαρακτήρισε, δε, ιδιαιτέρως προβληματικές τις συνθήκες υποδοχής, αν και αναγνώρισε τις πιεστικές συνθήκες για την Ελλάδα, τόσο λόγω της γεωγραφικής θέσης της όσο και λόγω της οικονομικής κρίσης. Προς την κατεύθυνση αυτή η κυρία Μάλστρομ σημείωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή τις προσπάθειες της ελληνικής κυ βέρνησης ώστε σε σύντομο διάστημα να τεθεί σε εφαρμογή ένα σχέδιο δράσης, θέμα το οποίο θα τεθεί και στις συναντήσεις που αναμένεται να έχει στην Αθήνα με τους αρμόδιους υπουργούς.

«Τα κράτη-μέλη δείχνουν αλληλεγγύη και υπάρχουν πολλά από αυτά που θέλουν να βοηθήσουν την Ελλάδα. Η ΕΕ θέλει να βοηθήσει και οικονομικά. Πρέπει ωστόσο να συζητήσουμε με τον υπουργό Οικονομικών για τα χρήματα που απαιτούνται και πώς θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν καλύτερα» υπογράμμισε η επίτροπος, η οποία δήλωσε πως υπάρχουν προβλήματα στην εφαρμογή της διεθνούς και ευρωπαϊκής νομοθεσίας στην Ελλάδα και πρέπει να καταβληθεί μεγαλύτερη προσπάθεια ώστε να εδραιωθούν οι διεθνείς και ευρωπαϊκοί κανονισμοί. Και έκανε γνωστό ότι σε συνεργασία με τον ΟΗΕ καταβάλλεται προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το θέμα του ασύλου για όσους μπορούν να παραμείνουν στην Ελλάδα και για όσους πρέπει να επιστρέψουν στις χώρες τους.»

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=357077&dt=28/09/2010

Σχόλιο : Γιατί ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ μιλάνε πάντα για την «υποδοχή» και το «άσυλο» αλλά ΠΟΤΕ για το πώς θα σταματήσει αυτή η εισβολή, λαίλαπα ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ; Απάντηση : Γιατί ΟΛΟΙ οι άλλοι φυλάνε τα σύνορα τους και δεν αφήνουν κουνούπι να περάσει ! Πήγαινε στην Αγγλία να βάλεις ΛΑΘΡΑΙΑ μια γάτα ! να δεις τι θα σου κάνουν ! Ακόμα και το ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ κράτος του Ισραήλ ξέρει να φυλά τα σύνορα του. Εμείς ;;;

eglimatikotita

Δεν υπάρχουν σχόλια: