Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Περισσότερη παρακολούθηση του διαδικτύου από τις ΗΠΑ

Ένα σχέδιο νόμου που θα επιτρέπει στις μυστικές υπηρεσίες να επιβλέπουν ακόμα περισσότερο το ίντερνετ, τα μηνύματα και τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη επιτήρηση για την... αποφυγή πιθανών τρομοκρατικών ενεργειών, προετοιμάζει η αμερικανική κυβέρνηση, όπως γράφουν τη Δευτέρα οι Τάιμς της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου που ο Λευκός Οίκος προγραμματίζει να στείλει στο κογκρέσο τον προσεχή χρόνο, όλες οι υπηρεσίες στο διαδίκτυο θα μπορούν να γίνουν αντικείμενο επόπτευσης από τις αρχές.

«Πρόκειται να μπλοκάρονται κάποια μηνύματα με τρόπο τελείως νόμιμο», δήλωσε στην εφημερίδα η Βαλερί Καπρόνι του FBI. «Δεν θα πρόκειται για μια επέκταση εξουσίας από μέρους των αρχών. Πρόκειται για προφύλαξη της ικανότητάς μας να εξασκούμε την πρέπουσα εξουσία με στόχο την προστασία του πληθυσμού και την εγγύηση της εθνικής μας ασφάλειας», επισήμανε η κ. Καπρόνι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα εκπρόσωποι του Λευκού Οίκου, του υπουργείου Δικαιοσύνης, της ομοσπονδιακής αστυνομίας και της υπηρεσίας εθνικής ασφάλειας έχουν πραγματοποιήσει πολλές συναντήσεις τους τελευταίους μήνες μελετώντας το σχέδιο νόμου. (
πηγή )

Δεν υπάρχουν σχόλια: