Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑΙΟ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ ΜΕΤΑΘΕΤΟΥΝ ΟΙ ΚΡΥΟΝΕΡΙΤΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΤΗ ΦΛΟΓΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΠΥΡΙΝΟΣ ΟΛΕΘΡΟΣ ΤΟΥΣ!

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ «ΓΕΓΟΝΟΣ»

Είμαι εν ενεργεία Αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού. Σας γράφω για να σας ενημερώσω για ένα περιστατικό, που εμένα και τους συναδέλφους μου, μας συγκλόνησε. Ένα περιστατικό που κάποιοι το είδαν από πολιτική σκοπιά, αλλά κάποιοι άλλοι, μεταξύ των οποίων και εγώ, το αντιληφθήκαμε ως πράξη αντίστασης, την οποία έπρεπε εδώ και πολύ καιρό να έχουμε κάνει, αλλά και ως μία πράξη που δείχνει ότι η μεγάλη μάζα των στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού δεν σχετίζεται με την εκάστοτε δοτή κομματική ηγεσία, που παραχωρεί τα ιερά και τα όσια για τα οργιαστικά πάρτυ της βλαχομπαρόκ δήθεν ελίτ.

Πριν μερικές εβδομάδες, εκκλήθημεν όσοι υπηρετούμε στην περιοχή του Πειραιά να συγκεντρωθούμε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, για να παραστούμε σε επίσκεψη ενημέρωσης του Αρχηγείου, στο οποίο προΐστατο ο υπαρχηγός του Ναυτικού, κ.Κρυονερίτης.

Ως εδώ όλα καλά. Ο υπαρχηγός απευθυνόμενος σε ένα ακροατήριο 300 περίπου στρατιωτικών και πολιτικού προσωπικού, ενημέρωσε ότι είναι έτοιμος να απαντήσει σε τυχόν ερωτήσεις, αλλά και σε θέματα ειδικού ενδιαφέροντος, όπως το ισλαμικό τέμενος – για το οποίο παρεχωρήθη από το Πολεμικό Ναυτικό ο χώρος του οχυρού Βοτανικού για την ανέγερσή του.

Σας περιγράφω ακριβώς τα γεγονότα, όπως αδιάλειπτα θα υπάρχουν για πολύ καιρό στη μνήμη μου:

Ένας πλωτάρχης σηκώθηκε και ακολούθησε ο επόμενος διάλογος:

«Κύριε υπαρχηγέ, δεν σκόπευα να κάνω ερώτηση για να μην φέρω σε δύσκολη θέση την ιεραρχία, σας τιμά όμως ιδιαίτερα το γεγονός ότι μας επιτρέπετε μία τέτοια πρωτοβουλία και σας ευχαριστώ.

Τελευταία, υπάρχουν γεγονότα που με ανησυχούν ως αξιωματικό και ως άνθρωπο, ακούγονται πολλά για περιορισμό της εθνικής μας κυριαρχίας. Ο κόσμος, από εμάς τους ένστολους, περιμένει κάτι…. Μας κοιτά στα μάτια διότι δεν είμαστε όπως οι απλοί εργαζόμενοι, επιτελούμε ένα λειτούργημα συμβολικό…Οι Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν εθνικό ανάχωμα και σύμβολο, οι συμβολισμοί έχουν ιδιαίτερη σημασία για μας… Ένα συμβολικό θέμα είναι το θέμα του τεμένους στον Βοτανικό.

Κύριε υπαρχηγέ, πίσω σας υπάρχουν οι σημαίες των τριών πολεμικών μας νήσων: Υδρα, Σπέτσες ,Ψαρά και στις τρεις σημαίες, παρουσιάζεται η ημισέληνος να υποκύπτει και να πατείτε από τον Σταυρό. Με την παραχώρηση του Ναυτικού οχυρού Βοτανικού, για την ανέγερση τεμένους νοιώθουμε όλοι, ότι η ημισέληνος πατά τον Σταυρό».

Ακριβώς εκείνη τη στιγμή αρχίσαμε όλοι, πλην των δύο πρώτων σειρών, που εκάθοντο οι ανώτατοι αξιωματικοί, να χειροκροτούμε, ενώ από κάτω ακούγοντο φωνές επιδοκιμασίας.

Στη συνέχεια ο εν λόγω πλωτάρχης, μίλησε και για το γένος. Δεν θα περιγράψω τίποτε άλλο, θα σας παραπέμψω να διαβάσετε σε blogs το τι συνέβη, σε επόμενο μήνυμα. Αλλά τονίζω ότι ποτέ, μα ποτέ αξιωματικός δεν έχει χειροκροτηθεί εντός στρατιωτικής σχολής. Ποτέ μα ποτέ κανείς δεν έχει χειροκροτηθεί από αξιωματικούς μιας και απαγορεύεται δια ροπάλου κάτι τέτοιο. Ποτέ μα ποτέ αξιωματικός δεν απετόλμησε να σηκωθεί και να αρθρώσει τέτοιο λόγο.

Είναι ένα γεγονός που σημαδεύει την ιστορία του Πολεμικού Ναυτικού, η παρρησία και το θάρρος με το οποίο κάποιος σηκώθηκε και αντέτεινε την ελευθερία ενάντια στο προσκύνημα.

Είναι ένα μοναδικό γεγονός που όλοι εμείς το βάζουμε απέναντι στις αθλιότητες στο «Αβέρωφ». Αυτός ο συνάδελφος, είναι η απάντηση ενάντια στους άθλιους και στην παρακμή. Όταν η εκδήλωση τελείωσε, οι ανώτατοι, γαλονάτοι, ουσιαστικά απομονώθηκαν από τον κόσμο, ενώ όλοι μας περικυκλώσαμε τον Πλωτάρχη και τον χτυπούσαμε στην πλάτη. Έμαθα ότι ήταν ο ιατρός της Σχολής, ένας εξαίρετος άνθρωπος, γενναίος πραγματικά και ανιδιοτελής, ένας στρατιωτικός ιατρός που καμία σχέση δεν έχει με άλλους συναδέλφους του. Μας έδωσε ένα παράδειγμα θάρρους , που μακάρι να το είχα κάνει εγώ ή ένας μάχιμος.

Αγαπητοί φίλοι, ο άνθρωπος του μήνα είναι ο πλωτάρχης. Προτείνω να τον αναφέρετε ως άνθρωπο όχι του μήνα, αλλά της χρονιάς.

Περιττό να σας αναφέρω το σοκ που υπέστησαν όλοι οι ναύαρχοι, οι οποίοι γνωρίζουν ποια είναι η αλήθεια. Απλά θέλουν γύρω τους ανθρώπους που δεν την παραδέχονται….

Το γεγονός αυτό συζητείται κατά κόρον εδώ και αρκετές εβδομάδες μέσα και έξω από το Ναυτικό. Απλά δεν έχει λάβει δημοσιότητα…σκεφθείτε τα εξής: Ατυχής Πόλεμος του 1896, Επανάσταση στο Γουδί το 1909, επεισόδιο Ίμια, 2010. Ο άνθρωπος αυτός μας έδωσε μία ελπίδα για την πατρίδα, μέσα στο σκοτάδι άναψε μία σπίθα, ποτέ άλλοτε δεν ασχολήθηκα με ένα γεγονός για τόσο καιρό. Το συζητάμε συνέχεια.

Αναγνώστης περιοδικού «Τρίτο Μάτι» Αύγουστος 2010 σελ.72-73

ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑΙΟ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ ΜΕΤΑΘΕΤΕΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ Ο ΚΡΥΟΝΕΡΙΤΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ, ΤΗΝ ΣΠΙΘΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΨΕΙ

ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΩΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΜΕΝΗ ΗΔΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΑΜΠΑΔΕΥΕΙ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΤΗΝ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙ

ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΥΠΝΟΝ ΒΑΘΥ Ο ΠΙΣΤΟΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΥΠΑΡΧΗΓΟΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΕΜΕΝΟΛΑΓΝΟΣ

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ

ΤΑ “ΣΕΒΗ” ΜΑΣ ΑΠΟ HeLLeNiCReVeNgE
που όπου νάναι έρχεται….

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Eιμαι έφεδρος αξιωματικός του Στράτου ξηράς από την Αλεξ/πολη,λογιστης στο επαγγελμα.Οταν υψώσω την Ελληνική σημαία στην βραχονησίδα (λαδοξερα)Σαμοθράκης θα αφιερωθεί στον γενναίο αξιωματικό και σε όλο το μάχιμο Πολεμικό Ναυτικο.Προς ενημέρωση σας μου είχε απαγορευτεί η ανάρτηση της Ελληνικής σημαίας από το αρχηγείο ναυτικού με την δικαιολογία πιθανής πρόκλησης ζημίας στη φαρική εγκατασταση.Να κάτσουν στα αυγά τους οι ΚΡΥΟΝΕΡΙΤΗΣ και ΣΙΑ...
ΑΣΤΟΥΣ ΤΩΡΑ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ.. ... ΚΟΖΑΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

titosp.blogspot.com είπε...

Αλοιμονο μας αν φθασαμε στο σημειο να ξηλωνουμε οσους αγαπουν την πατριδα τους. Το μελλον μας φανταζει ζοφερο, και δυστυχια μας περιμενει. Τετοιοι αξιωματικοι θα επρεπε να ειναι προς παραδειγμα στα συγχρονα νιατα, που ενδιαφεροντε μονο για τις κινησεις της Τζουλιας. ΑΛΛΑ ΜΗΠΩΣ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ ΔΥΣΤΥΧΙΑΣ για να αντιληφθουν την πραγματικοτητα. Ο θΕΟΣ να βοηθηση και να αφυπνισουν πριν το κακο που απο οτι διαισθανομαι ερχεται με καλπασμο. Βοηθηστε Ελληνες να ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ (ελληνες).

Aspasia είπε...

και μετά από αυτήν την γενναία στάση του γενναίου Ελληνόφρωνος αξιωματικού με Α κεφαλαίο, ο οποίος υπερέβη το φρόνημα πολλών μάχιμων,αφού ο ίδιος είναι Υγειονομικός, μην διερωτάσθε ποιό ήταν το αποτέλεσμα. Αμεση μετάθεση του, σε ακριτικό νομό, προκειμένου να κάμψουν το ηθικό όχι του ιδίου, αφού η ηγεσία γνωρίζει ότι ο συγκεκριμένος είναι Ελληνας με υψηλό φρόνημα,δεν θα προσκυνήσει, αλλά τους γύρω του αξιωματικούς και υπαξιωματικούς, που η φαύλη ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού, τρέμει μήπως και άλλοι αδικημένοι σηκώσουν κεφάλι, και ζητήσουν να εφαρμοσθεί Δικαιοσύνη,και αξιοκρατία. Εχασε την ψυχραιμία της η ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού, γιατί διεπίστωσε όπως εκφράσθηκε από τον συγκεκριμένο Στρατιωτικό Ιατρό, ότι οι υπηρετούντες στις Ενοπλες Δυνάμεις μας, δεν είναι Γιουσουφάκια,είναι Ελληνες. Πρέπει επί του προκειμένου να σημειωθεί, ότι η ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού, επικαλέσθηκε για το ανοσιούργημα της, τις δήθεν επιτακτικές υπηρεσιακές ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού, ισχυρισμός ο οποίος ενώ διαψεύσθηκε με έγγραφα, εν τούτοις ουδόλως ελήφθη υπ όψιν.

AATON είπε...

Βρε παιδιά, να σας ρωτήσω κάτι;
Το θεωρείτε τιμωρία το να μεταθέσουν κάποιον σε ακριτική περιοχή;
Οι ακριτικές μας περιοχές, δεν είναι ελληνικές; Πρέπει όλοι να υπηρετούν στην Αθήνα ή δίπλα στο χωριό τους, στην κοντινότερη πόλη;

Να είστε σίγουροι, πως ο άξιος αυτός αξιωματικός, όπου και να τον στείλουν, αισθάνεται περήφανος, γιατί "πατάει ελεύθερο ελληνικό χώμα".

Να ξέρετε πως αυτός ο ΈΛΛΗΝΑΣ (και όλοι σαν κι αυτόν) όπου κι αν τον στείλουν, πάντα ΈΛΛΗΝΑΣ θα είναι, και η περηφάνεια του θα ξεχωρίζει παντού και πάντα.

Μην σας τρομάζουν λοιπόν, ούτε οι δυσμενείς μεταθέσεις, ούτε οι ακριτικές μας περιοχές.
Και να θυμάστε πάντα, σ' αυτές τις ακριτικές μας περιοχές, όταν η Αθήνα κάποτε παραδινόταν και οι κυνερνήσεις φυγαδεύονταν στην Αίγυπτο, οι ακρίτες ακόμα πολεμούσαν. Και πολεμούσαν, γιατί είχαν διοικητές αξιωματικούς σαν τον Πλωτάρχη.

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΑΞΙΟ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ ...ΠΑΙΔΙΑ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ
ΠΑΝΤΟΥ...ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ...ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΤΕΙ ΕΣΤΩ
ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΧΟΙΡΟΣ ,ΚΑΙ ΝΑ ΝΑ ΧΥΘΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΟΥ ΤΕΜΕΝΟΥΣ , ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΠΑΝΕ ΣΤΡΑΦΙ...(ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ , ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΑ ΙΤΑΛΙΑ )