Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Το ανύπαρκτο σύστημα απεικόνισης μάχης των F-16. ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΜΜΕ - Δήλωση Μιχαλολιάκου

Με το τελευταίο δυστύχημα, η ΠΑ έχει χάσει συνολικά 4 αεροσκάφη, από τα εξήντα F-16C Block 52+ τα οποία παρελήφθησαν τον Ιούλιο του 2004 .

Το πρώτο δυστύχημα με νεκρό τον Σμηναγό Κωνσταντίνο Ηλιάκη συνέβη στις 23 Μαΐου του 2006 όταν το αεροσκάφος του διεμβολίστηκε από τουρκικό F-16. Η δεύτερη απώλεια F-16C έγινε τη νύκτα της 5ης Δεκεμβρίου του 2007, όπου η ΠΑ θρήνησε άλλο ένα νεκρό τον Σμηναγό Αθανάσιο Μπατσαρά.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα έγκυρων ηλεκτρονικών δημοσιογραφικών σελίδων που εξειδικεύονται σε θέματα άμυνας τα 60 αεροσκάφη που έχουν παραληφθεί το 2004 στερούνται του σύστήματος απεικόνισης μάχης μεταξύ των λειτουργιών του οποίου είναι και να προειδοποιεί τον πιλότο σε περίπτωση κινδύνου πρόσκρουσης με άλλα αεροσκάφη.
Σιωπούν για το πρόβλημα τα ΜΜΕ

Το ανθρώπινο δράμα ακουμπούν μονάχα τα ελληνικά ΜΜΕ χωρίς να εμβαθύνουν στα αίτια της πτώσης που όπως αναπαράγουν μέσω των δελτίων τύπων της κυβέρνησης...Ερευνώνται!

f16 istoriko from NewsKosmos.com on Vimeo.

Ο πρώην υφυπουργός εθνικής άμυνας για το θέμα

Με αφορμή τα δυστυχήματα των τελευταίων χρόνων στην πολεμική μας αεροπορία, ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Βασίλης Μιχαλολιάκος ρωτήθηκε, από την τηλεόραση ΚΟΣΜΟΣ, για την έλλειψη του συστήματος "απεικόνισης μάχης ΑΑCMI" των F-16.

Δείτε τι απαντά:πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: