Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Αραχνιάζουν 450 υποθέσεις επίορκων δημόσιων λειτουργών - ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΜΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ

Φάκελο με στοιχεία που αφορούν 450 υποθέσεις επίορκων δημόσιων λειτουργών, οι οποίες έχουν σταλεί στη Δικαιοσύνη αλλά η εκκαθάρισή τους ακόμη καθυστερεί, παρέδωσε ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Τέντε.

Σε απάντηση των αιτημάτων του κ. Τέντε να του αποσταλούν συγκεκριμένα στοιχεία που να τεκμηριώνουν τις καταγγελίες που είχε κάνει ο κ. Ρακιντζής ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για φαινόμενα διαφθοράς στο χώρο της Δικαιοσύνης και ατιμωρησίας επωνύμων, ο γενικός επιθεωρητής κατέθεσε τον κατάλογο (περιλαμβάνει αριθμό πρωτοκόλλου και ημερομηνίες διαβιβαστικών εγγράφων στις Εισαγγελίες) με τις 450 υποθέσεις που είχε διαβιβάσει την τελευταία εξαετία στις δικαστικές αρχές και δεν έχουν ακόμη τελεσιδικήσει.

Παράλληλα, στα χέρια του ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού βρίσκονται στοιχεία από 749 πορίσματα που έχουν συνταχθεί από το Σώμα Ελεγκτών και Επιθεώρησης, το Σώμα Επιθεωρητών Μεταφορών, Υγείας, Περιβάλλοντος και από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και αφορούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες δημοσίων υπαλλήλων.

Ηδη, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου προώθησε τον σχετικό φάκελο στις κατά τόπους Εισαγγελίες με την εντολή να μεριμνήσουν για την άμεση προώθηση των υποθέσεων. Θυμίζουμε ότι ο κ. Τέντες είχε απευθύνει δύο αιτήματα προς τον κ. Ρακιντζή προκειμένου να του παραδώσει τα συγκεκριμένα στοιχεία, εκφράζοντας τη δυσφορία του για την καθυστέρηση.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: