Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Σκόπια: Το ένα αλβανικό κόμμα κατηγορεί το άλλο για τους UCK- άδες

Το "Αλβανικό Δημοκρατικό Kόμμα" των Σκοπίων κατηγορεί το κυβερνών κόμμα της "Δημοκρατικής Ένωσης για την Ενσωμάτωση", ότι συνεχίζει να αγνοεί την κατάσταση των πρώην μελών του «Απελευθερωτικού Στρατού Κοσσόβου».

Ο βουλευτής Ιμέρ Αλίου, του Δημοκρατικού κόμματος, υπενθύμισε ότι ο αρχηγός του άλλου αλβανικού κόμματος, του Αλί Αχμέτι, που συμμετέχει στην κυβέρνηση των Σκοπίων, είχε συνυπογράψει στην Συμφωνία της Αχρίδας, το 2001, την αποκατάσταση των συμμετασχόντων και αναπήρων, του πολέμου για την απόσπαση της σερβικής επαρχίας του Κοσσυφοπεδίου.

Και αυτή ήταν μία από τις προεκλογικές υποσχέσεις του κόμματος προς τους Αλβανούς ψηφοφόρους των Σκοπίων, οι οποίοι είχαν συμμετάσχει, με τη σημαία του UCK, στην σύγκρουση αυτή.

« Δεν πέρασε ένας χρόνος, αλλά περάσανε εννιά χρόνια και οι Αλβανοί ακούν ακόμη τις τελευταίες δηλώσεις για τη δημιουργία διακομματικής επιτροπής για το θέμα αυτό. Και από τότε έχουν περάσει έξι μήνες. Καλά κάνουν στην κυβέρνηση του Γκρουέφσκι και σας αποκαλούν ψεύτες!», είπε ο Ιμέρ Αλίου.


echedoros-a.

Δεν υπάρχουν σχόλια: