Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Φιλόζωοι μόνο στα λόγια οι Έλληνες

Mόλις χθες κάποιοι ενημέρωσαν τους φιλόζωους, της περιοχής του Πόρτο Ράφτη και του Κουβαρά Αττικής, ότι κάποια ανθρωπόμορφα κτήνη πέταξαν νεογέννητα κουτάβια στα σκουπίδια Σήμερα τα κουτάβια, όταν τελικά εντοπίστηκαν, ήταν ήδη νεκρά!

Ακόμα επτά κουταβάκια, ούτε ενός μήνα, που κάποιος υπάνθρωπος, ο οποίος δεν φρόντισε να στειρώσει τη σκυλίτσα του, αποφάσισε να τα εγκαταλείψει για να πεθάνουν μέσα σε μια πλαστική σακούλα, σε μια ερημική περιοχή.

Πόση όμως ευθύνη φέρουν και τα άτομα που είδαν αυτά τα μωρά και αρκέστηκαν να πουν «δεν μπορώ να τα πάρω εγώ, ας τρέξουν οι άλλοι να τα σώσουν».

Προκειμένου να μη δυσκολέψουν οι ίδιοι τη ζωή τους - αναλαμβάνοντας την ευθύνη αυτών των μικρών ψυχών - ειδοποίησαν τους γνωστούς φιλόζωους της περιοχής, που έχουν ήδη από 10 σκυλιά στο σπίτι τους, να τρέξουν για να φροντίσουν και αυτά τα κουταβάκια! Μήπως γινόμαστε και εμείς συνένοχοι στο έγκλημα εφόσον δεν βοηθάμε τα ζώα που πετούν οι άλλοι;

Οι διαδικτυακοί τόποι, μεταξύ των οποίων και η zougla.gr, έχουν βοηθήσει πολύ ώστε να γνωστοποιούνται καθημερινά τα εγκλήματα που γίνονται σε βάρος των ζώων σε κάθε γωνιά της Ελλάδας κάθε στιγμή!

Οι κακοποιήσεις και οι δηλητηριάσεις ζώων, κάθε είδους, είναι τόσες πολλές που δεν ξέρουμε τι να πρωτοαναφέρουμε. Όμως δεν μπορούμε να περιμένουμε ότι με μια ακόμη ανάρτηση να έρθει ξαφνικά η λύση, αν δεν δράσουμε και εμείς οι ίδιοι, όταν βλέπουμε το ζώο να υποφέρει!

Οι δήθεν «φιλόζωοι» επαναπαύονται ότι θα βρεθεί αυτόματα η λύση. Όταν βλέπετε ένα σκύλο χτυπημένο, κουτάβια ή γατάκια πεταμένα στα σκουπίδια ή αλλού πρέπει να τα μεταφέρετε άμεσα στον πιο κοντινό σε σας κτηνίατρο για τις πρώτες βοήθειες.

Φιλοξενήστε τα έστω μία ημέρα σπίτι σας και μετά δημοσιεύεστε την ιστορία τους και τι βοήθεια χρειάζεστε. Ένα ζώο στον δρόμο κινδυνεύει κάθε λεπτό, όσες φωτογραφίες και αν το βγάλατε και όση βοήθεια και αν ζητάτε απ’ τα sites η σωτηρία δεν θα έρθει πάντα από τους άλλους.

Δράστε άμεσα και αφήστε τις δικαιολογίες. Μια γωνιά για ένα ζώο έχουμε όλοι στο σπίτι μας. Μια γωνιά δεν κοστίζει τίποτα, σε αντίθεση με τη ζωή αυτών των κουταβιών, που αφέθηκαν στη τύχη τους, περιμένοντας από μια φιλόζωη να τρέξει να τα δει και να τα πάρει. Η συγκεκριμένη γυναίκα έτρεξε μόλις το έμαθε αλλά ήταν ήδη αργά, δεν πρόλαβε.

Με πληροφορίες από: adespoto.gr
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: