Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ ΘΕΣΕΩΝ !!!ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Τριαντάφυλλος Μηταφίδης,)

Πρόταση για αποχή του Δήμου Θεσσαλονίκης από την ΔΕΘ

Υπό την προεδρία του «ελληνόφωνου» φιλοσκοπιανού Γιάννη Κωνσταντίνου η φετινή Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Αναστάτωση προκάλεσε παρέμβαση του δημοτικού συμβούλου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Κουριαννίδη, στην πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στο νέο δημαρχιακό μέγαρο της πόλης, την Πέμπτη 26 Αυγούστου.

Ο κ. Κουριαννίδης παρεμβαίνοντας σε θέμα της ημερήσιας διάταξης, που αφορούσε τη συμμετοχή του Δήμου στην 75η ΔΕΘ, πρότεινε να μη συμμετάσχει ο Δήμος Θεσσαλονίκης στη φετινή έκθεση, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παραμονή στον προεδρικό θώκο της ΔΕΘ του γνωστού «ελληνόφωνου» Γιάννη Κωνσταντίνου.

Ο κ. Κουριαννίδης περιέγραψε παραστατικά το σκηνικό της συμμετοχής του κ. Κωνσταντίνου στην παρουσίαση του «μακεδονικού» αλφαβηταρίου, δίπλα σε πρόσωπα που αυτοπροσδιορίζονταν ως εθνικά Μακεδόνες, ως Οθωμανοί (!) κ.λπ., αλλά δίπλα και στον ανεκδιήγητο Τρεμόπουλο των Οικολόγων, που δήλωνε ότι όλη η κακοδαιμονία στη Μακεδονία οφείλεται «στον Κρητικό αστυνόμο και στον Πελοποννήσιο γραφιά»!
Και όλα αυτά κάτω από τεράστια πορτρέτα «Μακεδόνων ηρώων και λογοτεχνών».

«Φανταστείτε αυτό το σκηνικό, κύριοι συνάδελφοι», τόνισε ο κ. Κουριαννίδης, «και πείτε μου αν αρμόζει αυτός ο άνθρωπος να προεδρεύει σήμερα στον μεγαλύτερο εκθεσιακό οργανισμό της πατρίδας μας».

Δυστυχώς, ο κ. Κουριαννίδης δεν κατάφερε να πείσει τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους και η πρότασή του στηρίχθηκε μόνο από τον έτερο δημοτικό σύμβουλο της παράταξής του, τον Θωμά Ακριβόπουλο.
Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, υπερασπίστηκε τον κ. Κωνσταντίνου σθεναρά, αλλά αναφέρθηκε και «στο δικαίωμα των ανθρώπων αυτών ομιλούν τη γλώσσα τους».
Φάνηκε μάλιστα πως είχε έρθει σχετικά προετοιμασμένος, αφού είχε φροντίσει να έχει μαζί του και αντίτυπο του ψευδομακεδονικού αλφαβηταρίου και υπεραμύνθηκε της ύπαρξής του και κυκλοφορίας του, αναπτύσσοντας και ταυτιζόμενος με όλα τα σχετικά επιχειρήματα των φιλοσκοπιανών!

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: