Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Μεγάλες μέρες της Νεμέας 2010: Οι φετινές εκδηλώσεις οργανώνονται από τον Δήμο Νεμέας στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου.

Το διήμερο 3 και 4 Σεπτεμβρίου 2010, η Νεμέα γιορτάζει το νέο της κρασί. Σύμφωνα με την παράδοση, στη Νεμέα γινόταν κατά την αρχαιότητα η γιορτή των Κισσοτόμων εμπνευσμένη από τον κισσό - ένα σύμβολο του θεού Διόνυσου.

Έτσι και στη σύγχρονη εποχή, τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη κάθε χρόνου, στις γειτονιές και στις πλατείες της Νεμέας γίνονται πολλές και διαφορετικές εκδηλώσεις, ένα γνήσιο λαϊκό ξεφάντωμα, με δημοτικές, λαϊκές ορχήστρες, χορωδιακά, θεατρικά θεάματα και πολλά άλλα. Ταυτόχρονα λειτουργεί έκθεση κρασιών των παραγωγών της Νεμέας στην οποία κάθε επισκέπτης μπορεί να δοκιμάσει τα υπέροχα κρασιά της Νεμέας. Εκτός όμως από τους μυθικούς χώρους της Αρχαίας Νεμέας, τις ομορφιές των λόφων με τα αμπέλια, σχεδόν όλα τα Οινοποιεία της περιοχής έχουν τις πόρτες τους ανοιχτές και δέχονται τους επισκέπτες που θέλουν να γευτούν και να ανακαλύψουν τους σπάνιους οινικούς θησαυρούς που κρύβουν στα κελάρια τους.

Το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων οργανώνει ο Δήμος Νεμέας (Υπεύθυνος ο Αντιδήμαρχος κ. Σισαμάς, Τηλ. 2746 360 117) και μπορείτε να το δείτε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: