Κυριακή, 29 Ιουνίου 2014

Η ζωοφιλική οργάνωση RSPCA αντιμετωπίζει οικονομική κρίση

Η οργάνωση για την προστασία των ζώων RSPCA  βρίσκεται σε οικονομική κρίση. Σύμφωνα με τον πρώην επικεφαλής της RSPCA Gavin Grant οι δωρεές στην οργάνωση μειώθηκαν κατά £ 7m μετά την υποστήριξη της RSPCA σε αμφιλεγόμενα πολιτικά ζητήματα.
η RSPCA έχει ήδη αναλάβει εκστρατείες ενάντια στο κυνήγι, της θανάτωσης ασβού και το Grand National.
---------------------------------------------------------------------

υπόθεση Heythrop Hunt το 2012 (παράνομο κυνήγι αλεπούς με κυνηγόσκυλα)
David Cameron's local hunt convicted after RSPCA prosecution --Prime minister has ridden with Heythrop Hunt, which admitted intentionally hunting a fox with dogs
πηγή
http://www.theguardian.com/uk/2012/dec/17/david-cameron-hunt-convicted-rspca

Εκστρατεία για εμβολιασμό και όχι θανάτωση των ασβών
RSPCA anti badger cull advert banned "The UK government wants to shoot England's badgers. We want to vaccinate them - and save their lives."
πηγή
http://www.bbc.com/news/uk-england-25324517 RSPCA want removal of 'killer fence' Becher's Brook at Grand National
The RSPCA has called for the removal of Becher's Brook at the Grand National, describing the obstacle as a killer fence. "It's the unacceptable face of racing. We must not see horses dying year after year."]
πηγή
http://www.theguardian.com/sport/2012/may/01/grand-national-rspca-bechers-brook
-------------------------------------------------------------------------------------

Η  RSPCA κατηγορείται επίσης για τις τακτικές εκφοβισμού και την άσκηση ποινικών διώξεων για το βασανισμό των ζώων.
Οι επικριτές της απόφασης της RSPCA για την εκστρατεία για πολιτικοποιημένα ζητήματα λένε ότι η πτώση των δωρεών δείχνει ότι πρέπει να επικεντρωθεί στις παραδοσιακές ανησυχίες.

Τελευταίες λογαριασμοί δείχνουν ότι η RSPCA είναι σε οικονομική κρίση και χάνει την υποστήριξη από το κοινό και τα μέλη της βάσης.

Ο Sir Barney White-Spunner, of the Countryside Alliance, δήλωσε: «Η RSPCA έχει αναλάβει υψηλού προφίλ, πολιτικές εκστρατείες σε θέματα όπως το κυνήγι, τη θανάτωση ασβών, τις εξαγωγές ζώντων ζώων και τις ιπποδρομίες - εκστρατείες για τις οποίες αισθανόμαστε ότι συμβάλλουν ελάχιστα για την περαιτέρω πρόνοια υπέρ των ζώων. Αυτά τα πολιτικοποιημένα ζητήματα δεν πρέπει να είναι η προτεραιότητα της RSPCA. Ελπίζουμε ότι θα επανεξετάσει το πώς δαπανά τα χρήματα των δωρητών».

εκπρόσωπος της RSPCA, δήλωσε: «Έχουμε δει περιόδους
που ήμασταν πλούσιοι σε μετρητά και άλλες περιόδους που είχαμε λιτότητα όταν οι άνθρωποι έσφιγγαν το ζωνάρι τους. Αλλά είμαστε έτοιμοι να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις ».
Σε δήλωσή του την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος Mike Tomlinson του συμβουλίου της RSPCA είπε ότι, τα στοιχεία δείχνουν «ότι η οικονομική κατάσταση είναι σαφώς μη βιώσιμη και δείχνουν ότι η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι»
Αν και τα νέα σχέδια δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί, η φιλανθρωπική οργάνωση σκοπεύει να επικεντρωθεί σε εργασίες διάσωσης ζώων.
επίσης, σχεδιάζει να αποκτήσει νέα χρήματα κάνοντας επιχειρήσεις, ώστε να μην χρειάζεται να

βασίζεται σε άτομα που αποθνήσκουν από τις δωρεές στις διαθήκες τους.

πηγή 29-6-14
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2673694/Donations-fall-7m-RSPCA-gets-political-Charity-accused-betraying-core-support.html


Δεν υπάρχουν σχόλια: