Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2014

Ο Guangbiao Chen προσκαλεί σε δείπνο 1.000 άπορους Αμερικανούς


Ο 45χρονος Κινέζος δισεκατομμυριούχος Guangbiao Chen –γνωστός για τη φιλανθρωπική του δράση αλλά κυρίως για τις εκκεντρικές του ιδέες- θα προσφέρει ένα φιλανθρωπικό γεύμα για 1.000 φτωχούς και άπορους Αμερικανούς και επιπλέον θα δώσει στον καθένα τους 300 δολάρια.
οι 1.000 άποροι Αμερικανοί θα κληθούν στο εστιατόριο Boat House στο Central Park της Νέας Υόρκης στις 25 Ιουνίου για να δειπνήσουν μαζί του και ο ίδιος θα τους τραγουδήσει το τραγούδι « We are the world » στα αγγλικά.
όπως δήλωσε «Ελπίζω ότι θα δαπανήσουν τα χρήματα που θα τους δώσω για την επαγγελματική τους κατάρτιση και γνωρίζω ότι δεν υπάρχουν θρησκευτικά ή εθνικά κριτήρια και όροι, όταν πρόκειται για φιλανθρωπικούς σκοπούς»,
η πρόσκληση προς τους 1.000 άπορους Αμερικανούς δημοσιεύτηκε σε μια ολοσέλιδη διαφήμιση στην Monday’s New York Times και σε μισή σελίδα διαφήμιση στην Wednesday’s Wall Street Journal.

Η διαφήμιση που σχεδιάστηκε από τον ίδιο -έχει δίγλωσση απεικόνιση, στην κινεζική και αγγλική γλώσσα- με περιεχόμενο το αίτημά του, που αφορά την προστασία του περιβάλλοντος και τη φιλανθρωπία.
Ο Guangbiao Chen έκανε την περιουσία του, ασχολούμενος επιχειρηματικά με την ανακύκλωση
το 2012 μοίρασε αλουμινένια κουτιά με καθαρό αέρα από μακρινές περιοχές της Κίνας (όπως περιοχή Jinggang Mountain στην επαρχία Jiangxi) και της Ταϊβάν (ορισμένες περιοχές των εθνικών μειονοτήτων)
Το προϊόν με το φρέσκο αέρα, ονομάστηκε "Chen Guangbiao Nice Guy" και πωλείται για περίπου $ 0,80, με στόχο την ευαισθητοποίηση για τα υψηλά επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης.
όπως δήλωσε ο Guangbiao Chen «υπάρχουν διάφορες περιοχές στις μεγάλες πόλεις που εισπνέουν αέρα που αναμιγνύεται με την εξάτμιση οχημάτων καθημερινά, και πεθαίνουν για μια ανάσα καθαρού αέρα».
έτσι έστειλε μήνυμα σε δημάρχους, στους επικεφαλής της κομητείας και στους προέδρους των μεγάλων εταιριών για να μη κυνηγούν τα μεγαλύτερα κέρδη σε βάρος των παιδιών, με κόστος το περιβάλλον.

με την τελευταία εντυπωσιακή εκστρατεία του, που είναι η πρόσκληση σε δείπνο των 1.000 φτωχών Αμερικάνων, ο Guangbiao Chen –που φέτος έκανε μια ανεπιτυχή προσπάθεια για να αγοράσει την The New York Times –θέλει να δώσει το μήνυμα στις ΗΠΑ ότι, υπάρχουν καλοί φιλάνθρωποι στην Κίνα.

Σύμφωνα με την South China Morning Post, ο Guangbiao Chen με αυτή την εκστρατεία, ελπίζει ότι οι Αμερικανοί θα συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι όλοι οι πλούσιοι Κινέζοι τρελοί και σπάταλοι για αγαθά πολυτελείας.»
όπως δήλωσε «υπάρχουν πολλοί δισεκατομμυριούχοι Κινέζοι, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς κερδοσκοπούν στην αγορά και καταστρέφουν το περιβάλλον, δεν μπορώ να αντέξω αυτή την κατάσταση, δηλαδή να κάνουμε φιγούρα με αγαθά πολυτελείας, τυχερά παιχνίδια και πορνεία, μόνο πολύ λίγοι από αυτούς ζουν με ειλικρινές αίσθημα κοινωνικής ευθύνης. Προσπαθώ να τους ενθαρρύνω για να συνεχίσουν να κινούνται στο σωστό δρόμο»

Ο Chen υπολογίζει ότι αυτή η εκστρατεία θα του κοστίσει τουλάχιστον ένα εκατομμύριο δολαρίων ΗΠΑ ($), αυτή την εβδομάδα θα επιστρέψει στις ΗΠΑ για να συζητήσουν μια νέα συμφωνία αγοράς του τμήματος «The New York Times' opinion section»
Σε απάντηση στις επικρίσεις ότι θα πρέπει να βοηθήσει πρώτα τους φτωχούς συμπατριώτες του, ο Τσεν είπε ότι κάνει το πιο σημαντικό και σωστό πράγμα που θα μπορούσε να κάνει.
«φιλάνθρωποι των ΗΠΑ προσφέρουν βοήθεια σε φυσικές καταστροφές της Κίνας, γιατί να μην
μπορούμε να βοηθήσουμε τους φτωχούς στις ΗΠΑ; Θα βελτιώσει επίσης τις σινο-αμερικανικές σχέσεις»
"πιστεύω ότι οι αντιλήψεις των ανθρώπων θα αλλάξουν, πολλοί φίλοι μου στις ΗΠΑ, ανταποκρίθηκαν πολύ θετικά, μετά τη δημοσίευση της διαφήμισης. ΄Αμεσα 250 άτομα αποδέχθηκαν την πρόσκληση, η θερμή ανταπόκριση συνεχίζεται"
πηγή  18-6-14
http://www.scmp.com/news/china/article/1535297/billionaire-chen-guangbiao-invites-1000-poor-americans-dinner-central

Δεν υπάρχουν σχόλια: