Δευτέρα, 30 Ιουνίου 2014

Χωρικοί χτύπησαν ένα γιγαντιαίο φίδι μέχρι θανάτου, στο ΜεξικόΜεξικό, χωριό Benito Juarez, σε μια απομακρυσμένη περιοχή νοτιοανατολικά της μεξικανικής πολιτείας του Tabasco. Χωρικοί χτύπησαν μέχρι θανάτου, ένα γιγαντιαίο φίδι μήκους 7,6 μ. (25 ft) γιατί «θα μπορούσε να καταπιεί ένα παιδί»
Περιβαλλοντολόγοι διαμαρτυρήθηκαν για τη δολοφονία του φιδιού και λένε ότι εκείνοι που το έκαναν πρέπει να αντιμετωπίσουν κατηγορίες για κακοποίηση ζώου.
Κάποιοι χωρικοί κατηγόρησαν το φίδι που μάλλον ζούσε σε μια κοντινή σπηλιά, για την εξαφάνιση νεαρών ζώων. Αρχικά θεωρήθηκαν οι αετοί ένοχοι για τις εξαφανίσεις.

Το τεράστιο φίδι εθεάθη να κινείται παράλληλα με τη σιδηροδρομική γραμμή του τρένου. Οι επιβάτες του τρένου είδαν το φίδι από το τρένο, κατέβηκαν οπλισμένοι με ραβδιά και ένα μεγάλο μαχαίρι και το εντόπισαν να προσπαθεί να ξεφύγει μακριά μέσα στους θάμνους. Αφού το χτύπησαν μέχρι θανάτου, το αποκεφάλισαν.

Αμετανόητοι οι χωρικοί λένε ότι είχαν δικαίωμα να προστατεύσουν τα ζώα τους και τους εαυτούς τους από το τεράστιο πλάσμα.
Ο Nicandro Aguilar που είναι κάτοικος του χωριού, δήλωσε: «Δεν έχω δει ποτέ ένα τόσο μεγάλο φίδι, είναι σαφές ότι αποτελούσε κίνδυνο για τους ανθρώπους, καθώς ανήκε στην άγρια ζωή. Θα μπορούσε εύκολα να καταπιεί ένα παιδί, όπως ένα αρνί ή ένα μοσχάρι.»
Η δολοφονία του φιδιού ανακαλύφθηκε μόνο κατά τύχη, όταν οι χωρικοί το άπλωσαν στην πλευρά της γέφυρας και σχεδίαζαν να αφαιρέσουν το δέρμα του.
Ένας τουρίστας εντόπισε το νεκρό ερπετό και αποφάσισε να τραβήξει μια φωτογραφία.

Πηγή 29-6-14
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2674096/Mexican-villagers-beat-giant-25-foot-snake-death-sticks-swallowed-child.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: