Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2014

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ για ΜΕΛΙΣΣΕΣ στο ΛΟΝΔΙΝΟ

Ηνωμένο Βασίλειο, Λονδίνο, το ξενοδοχείο St Ermin’s Hotel, δημιούργησε στο μπαλκόνι του τρίτου ορόφου του, ένα χώρο ειδικά σχεδιασμένο για να φιλοξενούνται μέλισσες.
Το ξενοδοχείο που βρίσκεται στο St. James's Park (το αρχαιότερο βασιλικό πάρκο στο Λονδίνο) διαθέτει σπιτάκια –μωβ κομψές σουίτες, σε log-style εξάγωνες κατασκευές από μπαμπού- για μέλισσες μοναχικών ειδών ( βομβίνοι, bumblebee- any member of the bee genus Bombus , in the family Apidae).
Οι μωβ εξάγωνες σουίτες εξασφαλίζουν τη διαμονή σε περισσότερες από 300.000 μέλισσες.

Το καταφύγιο μελισσών στο ξενοδοχείο St Ermin’s Hotel, είναι το πρώτο στο είδος του στην πρωτεύουσα. Το ξενοδοχείο διαθέτει έναν ολόκληρο τοίχο (bee-joux guesthouse) στον τρίτο όροφο, αφιερωμένο στα χαριτωμένα έντομα.
Η θαυμάσια –σαν κόσμημα- κατασκευή ονομάστηκε 'bijou BEE& b' και σχεδιάστηκε από την ειδική για την μελισσοκομία Camilla Goddard (St Ermin’s expert beekeeper)
Η βεράντα του τρίτου ορόφου που φιλοξενεί τις μέλισσες είναι διάσπαρτη με αγριολούλουδα και φιλικά προς τις μέλισσες φυτά, έτσι διαχέεται ένα θαυμάσιο φυσικό άρωμα στο περιβάλλον.

Η βεράντα είναι επίσης το σπίτι μιας ολόκληρης αποικίας μελισσών Buckfast (a man-made species bred in the early 20th century at Buckfast Abbey, Devon, to combat a disease decimating local colonies). οι μέλισσες –που μπορούν να έρχονται από το εξωτερικό περιβάλλον και να φεύγουν όποτε θέλουν- έχουν στη διάθεσή τους χώρο για την ωοτοκία τους στα log-style σχεδιασμένα σπιτάκια τους.
το εξάγωνο σχήμα αποτελεί μέχρι σήμερα μυστήριο για τους ερευνητές που προσπαθούν να διαλευκάνουν την αιτία επιλογής του από τις μέλισσες. Το εξάγωνο, το τυχερό ή μαγικό εξάγωνο θεωρείται σχήμα και σύμβολο ευφορίας, γονιμότητας και αφθονίας και συναντιέται σε πληθώρα αρχαίων συμβολισμών.
το bee hotel παρέχει επίσης μια ποικιλία ειδικών κατασκευών (rolled cardboard swirls for lacewing, crevice stacks) για άλλα ωφέλιμα έντομα, σε αυτά περιλαμβάνονται οι χρύσωπες ( lacewings), οι πασχαλίτσες, ψαλίδες, καρκινοειδή επίγεια αρθρόποδα woodlice και αράχνες.

Η μελισσοκόμος Camilla Goddard του ξενοδοχείου διδάσκει στους επισκέπτες πώς να συλλέγουν ακατέργαστο μέλι.

Οι πληθυσμοί των μελισσών έχουν μειωθεί τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της «εκκαθάρισης» των οικοτόπων τους για την εντατικοποίηση της γεωργίας αλλά και της χρήσης φυτοφαρμάκων που έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στη μείωση.
τα φυσικά ενδιαιτήματα -όπως τα άγρια ​​λιβάδια με λουλούδια -της μέλισσας μειώθηκαν

Η κ. Goddard λέει: «Θέλω πραγματικά, να ενθαρρύνω περισσότερους ανθρώπους να βοηθήσουν στη δημιουργία περισσότερων ειδών τροφής για τις μέλισσες, να μη ξεχνούμε τα δένδρα, όπως τις μηλιές, τις αχλαδιές και τις καστανιές.»
«στο Λονδίνο οι μέλισσες επισκέπτονται πολλά privet λουλούδια, σας παρακαλώ, μην κλαδεύεται τα άνθη τους».

Η κ. Goddard προσφέρει μια σειρά από μερικά δοκιμαστικά προϊόντα με μέλι από τα εργαστήρια μελισσοκομίας του ξενοδοχείου, κατά τη διάρκεια της περιόδου Chelsea Fringe period και ξανά τον Σεπτέμβριο.
  Ανάλογο «Bee Hotel» βρίσκεται στο «Place des Jardins» στο Παρίσι.
πηγές

20-6-14 http://www.dailymail.co.uk/news/article-2663599/Londons-buzziest-bee-amp-bee-Hotel-installs-bee-joux-guesthouse-just-bumbles.html


19-19-12 http://perierga.gr/2012/09/%CF%87%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%AC%CE%B6%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CE%BC%CE%AD%CE%BB%CE%B9%CF%83%CF%83%CE%B5%CF%82-%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%BF/


Δεν υπάρχουν σχόλια: