Σάββατο, 28 Ιουνίου 2014

Το κάπνισμα σήμερα είναι πιο εθιστικό και θανατηφόρο από ποτέ


Το κάπνισμα σήμερα, είναι πιο θανατηφόρο και εθιστικό από ό, τι ήταν πριν από 50 χρόνια. Η εκστρατεία «The Campaign for Tobacco-Free Kids» δημιούργησε ένα αποκαλυπτικό infographic (γραφική οπτική αναπαράσταση δεδομένων) που παρουσιάζει την αλλαγή στα τσιγάρα στις τελευταίες πέντε δεκαετίες.
Αποκαλύπτει τις ύπουλες τακτικές που χρησιμοποιούν οι εταιρείες καπνού σήμερα για να εξασφαλίσουν τον εθισμό των καπνιστών, την ευκολότερη διείσδυση του καπνού στους πνεύμονες, τη μείωση της σκληρότητας του καπνού και την αύξηση της ταχύτητας που η νικοτίνη χτυπά τον εγκέφαλο.

Οι γιατροί της «The Campaign for Tobacco-Free Kids» λένε ότι οι σημερινοί καπνιστές έχουν υψηλότερο κίνδυνο για να παρουσιάσουν καρκίνο του πνεύμονα και χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια από ό, τι το 1964, παρά του ότι καπνίζουν λιγότερα τσιγάρα. Το 1964 έγινε η πρώτη προειδοποίηση για τους κινδύνους από το κάπνισμα από το «Surgeon General in the U.S»
Τα τσιγάρα σήμερα είναι πιο θανατηφόρα από ποτέ, αυτό οφείλεται στις «μεταβολές στο σχεδιασμό και τη σύνθεση των τσιγάρων».
Οι κατασκευαστές προϊόντων καπνού άλλαξαν τη γεύση και την οσμή των τσιγάρων και είναι ευκολότερο για τους ανθρώπους να αρχίσουν και να συνεχίζουν το κάπνισμα.
επίσης η σκληρότητα του καπνού μειώθηκε με την προσθήκη λεβουλινικού οξέος, έτσι ο καπνός έγινε απαλότερος και λιγότερο ενοχλητικός

«Οι εταιρείες καπνού έχουν δαπανήσει τεράστια ποσά για την έρευνα και το σχεδιασμό των προϊόντων τους και για να διασφαλίσουν την επίτευξη των στόχων τους, ακόμη και αν ο αντίκτυπος αυτών των αλλαγών καθιστά επίσης το προϊόν πιο επικίνδυνο ».

Πηγή 24-6-14
http://www.dailymail.co.uk/health/article-2666880/Why-smoking-deadly-addictive-50-years-ago-Charity-reveals-underhand-tactics-tobacco-companies-use-make-sure-hooked.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: