Σάββατο, 28 Ιουνίου 2014

Φορτεανό φαινόμενο με μυστηριώδες ζώο στο Bronx της Νέας ΥόρκηςΝέα Υόρκη, περιοχή Morris Heights του Bronx, ένα μυστηριώδες ζώο εντόπισαν να τριγυρνάει εδώ και μήνες, οι κάτοικοι της περιοχής. Κάποιοι θεώρησαν ότι είναι κουνάβι, άλλοι ένα ρακούν αλλά τώρα ο ζωολόγος Roland Kays ταυτοποίησε το ζώο ως fisher-cat, από τη φωτογραφία που του έστειλαν.
Το fisher-cat σαν είδος, ανήκει στην ίδια οικογένεια με τη νυφίτσα, ο πληθυσμός του υπήρχε σε αφθονία στη Νέα Υόρκη, μέχρι που το εμπόριο γούνας οδήγησε στον αφανισμό του και στη μετατόπισή του βόρεια προς τα βουνά Adirondacks.
Η πρώτη παρατήρηση του ασυνήθιστου ζώου έγινε τον Απρίλιο, όταν ο NYPD (New York City Police Department) αξιωματικός Derek Lenart κατάφερε να το φωτογραφήσει.

Το Τμήμα Περιβαλλοντικής Προστασίας (Department of Environmental Conservation) περιγράφει το fisher-cat σαν «μεγάλο, σκουρόχρωμο, μακρύτριχο είδος νυφίτσας –είναι μέλος της ίδιας οικογένειας- το ανάστημά του είναι σχετικά χαμηλό στο έδαφος, έχει κοντά πόδια, μικρά αυτιά και ουρά καλυμμένη με πλούσιο τρίχωμα».
όπως διηγείται ο Patrick Watson στο CBS της Νέας Υόρκης «Ένα βράδυ, βγήκα έξω να πετάξω

τα σκουπίδια και το είδα να τρέχει πέρα δώθε, αναρωτήθηκα έκπληκτος τι ζώο ήταν αυτό»
Το fisher-cat δεν έχει φυσικούς θηρευτές, κυνηγάει μικρά τρωκτικά και παραμονεύει για αρουραίους και σκίουρους.
Δεν αποτελεί απειλή για τον άνθρωπο αλλά θα μπορούσε να είναι επικίνδυνο για γάτες και μικρά σκυλιά.
Τα fishers μπορούν να αναρριχηθούν στα δένδρα και είναι γνωστό ότι λυμαίνονται τα ελάφια.

Ο Roland Kays από το μουσείο Φυσικών Επιστημών, της Βόρειας Καρολίνας είπε στο CBS ότι το ζώο μπορεί να ήρθε κάτω από τον ποταμό, μετακινήθηκε από τα μέρη όπου συναντιέται με φυσικές περιοχές και κατευθύνθηκε στο Bronx.
Ο Kays είπε ότι η τελευταία φορά που παρατηρήθηκε ένα fisher στην περιοχή της Νέας Υόρκης ήταν κατά πάσα πιθανότητα το 1600.
Αν το fisher που εμφανίστηκε στο Bronx είναι σημάδι ότι, ο πληθυσμός του είδους του αποκαταστάθηκε μέσα στην πόλη, θα αντιμετωπίσει μια σειρά από προκλήσεις, όπως
το να αποφύγει να χτυπηθεί από τα αυτοκίνητα.
το DNA Info ρώτησε τον Kays εάν το fisher θα μπορούσε να δημιουργήσει πληθυσμό
ο Kays απάντησε ότι «δεν έχουμε δει ποτέ να επιβιώνει κανένα τέτοιο είδος σε αναπτυγμένες πόλεις, όπως το Bronx»

το fisher-cat κάνει εδώ και μήνες, βόλτες σε μαιάνδρους μέσα στο Morris Heights του Bronx και αφήνει έκπληκτους τους κατοίκους με την εμφάνισή του.
αποτελεί ένα αλλόκοτο –φορτεανό- φαινόμενο και ίσως είναι αντικείμενο για έρευνα από το κέντρο κρυπτοζωολογίας Centre for Fortean Zoology (CFZ)

πηγή 27-6-14
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2671838/Mysterious-creature-stalking-streets-New-York-feasting-rats-identified.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: