Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2014

ΔΑΙΜΟΝΟΛΗΨΙΑ κατά την ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΠΝΕΥΜΑΤΩΝ σε ouija board συνεδρία


Μεξικό, χωριό San Juan Tlacotenco, τρεις νέοι αμερικανοί παρουσίασαν συμπτώματα δαιμονικής κατοχής στη διάρκεια επίκλησης πνευμάτων σε μια συνεδρία ouija.
Ο πίνακας ouija είναι μια απλή τεχνική επικοινωνίας με τον άλλο κόσμο, στην οποία σημαίνοντα ρόλο δεν έχει ο πολύκροτος πίνακας, αλλά οι ίδιοι οι συμμετέχοντες, που λειτουργούν ως διάμεσοι μεταξύ των δύο κόσμων.
το ouija board κυκλοφορεί σε μορφή επιτραπέζιου παιχνιδιού στις ΗΠΑ από μεγάλες εταιρείες,
Η λέξη ouija προέρχεται από το γαλλικό oui και το γερμανικό ja (και τα δύο σημαίνουν «ναι»).
Ο πίνακας ouija όσο και αν φαίνεται ένα αθώο παιχνίδι, όσο εμπορικό και αν είναι, δεν παύει να είναι μια μορφή επίκλησης.
τα τρία νεαρά παιδιά, η 22χρονη Alexandra Huerta, ο 23χρονος αδερφός της Sergio και ο 18χρονος ξάδερφός τους Fernando Cuevas παρουσίασαν σημάδια δαιμονικής επιρροής (δαιμονοληψίας), η Huerta άρχισε να βρυχάται και κάλεσαν έναν πρακτικό γιατρό που τη συγκράτησε για να μη κάνει κακό στον εαυτό της.
οι τρεις νέοι περιέγραψαν την κατάστασή τους ως εξής «βρεθήκαμε σε έκσταση, είχαμε αίσθηση μουδιάσματος, βλέπαμε διπλά ή πολλαπλά είδωλα (διπλή όραση ή διπλωπία), αστάθεια και παραισθήσεις»
ο 46χρονος Victor Demesa, διευθυντής της δημόσιας ασφάλειας στην πόλη Tepoztlan, δήλωσε: «Η ιατρική διάσωση αυτών των τριών νέων ήταν πολύ περίπλοκη, παρουσίασαν βίαιη και ανεξέλεγκτη συμπεριφορά, λειτουργική τύφλωση, παροδική κώφωση, παραισθήσεις, και έκαναν ακούσιες κινήσεις»

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «χορηγήσαμε παυσίπονα και σταγόνες για τα μάτια, δεν γνωρίζω εάν πρόκειται πραγματικά για δαιμονοληψία ή αυθυποβολή, έτσι δεν θα ήθελα να το σχολιάσω»
οι γονείς της Alexandra΄ς Huerta είπαν ότι κάλεσαν τον τοπικό καθολικό ιερέα του χωριού San Juan Tlacotenco αλλά αρνήθηκε να τελέσει εξορκισμό στα τρία παιδιά γιατί δεν πήγαιναν τακτικά στην εκκλησία (δεν ήταν churchgoers)

Ωστόσο την πίστη ότι οι δαίμονες μπορούν να κατοικήσουν σ' ένα ανθρώπινο ον και να το κάνουν να συμπεριφέρεται περίεργα δεν την ασπάζονται οι σκεπτικιστές –δεν πιστεύουν στον κόσμο των πνευμάτων- που θεωρούν ότι το ouija board είναι μορφή αυθυποβολής και οι συμμετέχοντες επικοινωνούν μόνο με τον εαυτό τους.
Πιθανή είναι και η ερμηνεία των ψυχαναλυτών που μιλάνε για μια ασυνείδητη κινητική προβολή: δεν υπάρχει δηλαδή κάποιο πνεύμα που επικοινωνεί με το Ouija αλλά ένα αυτοματοποιημένο σύμπλεγμα, μια απωθημένη και ασυνείδητη πλευρά του εαυτού μας. Ο Καρλ Γιουνγκ αφιέρωσε τη διπλωματική του εργασία ακριβώς πάνω σ’ αυτό το φαινόμενο
πηγή
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2665899/Possessed-girl.html

την πλακέτα Ouija εφηύρε ο Αμερικάνος εργολάβος κηδειών E.C. Reiche το 1890.
Η χρήση της είναι ιδιαίτερα απλή: οι χρήστες τοποθετούν τα γράμματα τις αλφαβήτου διάσπαρτα πάνω σε μια καθαρή ξύλινη επιφάνεια, μαζί με τους αριθμούς 0 έως 9 και τις λέξεις ναι και όχι. Έπειτα αγγίζουν απαλά την επιφάνεια ενός δείκτη ο οποίος και κινείται ελεύθερα πλησιάζοντας τα γράμματα για να σχηματίσει προτάσεις.
Για να παρατηρηθεί κίνηση, θα πρέπει κάποιος από τους συμμετέχοντες να επικαλεστεί το πνεύμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: