Κυριακή, 29 Ιουνίου 2014

Πολυπολιτισμικές οικογένειες στην έκθεση Mixed BloodΠορτρέτα από πολυπολιτισμικές οικογένειες στη Νέα Υόρκη και το Πεκίνο σφυρηλατούν νέες παραδόσεις.
Η φωτογραφική έκθεση Mixed Blood περιλαμβάνει 19 οικογένειες που έχουν παιδιά με μικτή εθνικότητα
Η Αμερικανίδα εικαστικός CYJO φωτογράφησε τις οικογένειες μέσα στα σπίτια τους. Η καλλιτέχνιδα έχει καταγωγή από την Κορέα και μεγάλωσε στην Ουάσιγκτον πριν ζήσει στη Νέα Υόρκη και το Πεκίνο, την γοητεύει το πώς τα άτομα συνδέονται με τις εθνικές τους ρίζες.
με αυτή τη φωτογραφική έκθεση ανοίγει μια αφήγηση της ταυτότητας και ιθαγένειας και ξεκινά ένα πρόγραμμα για την εξερεύνηση της πολιτιστικής ταυτότητας
Η CYJO μίλησε για τις εμπειρίες που έζησε στην Κίνα και την έκαναν να προβληματιστεί σχετικά με τις πολιτιστικές διαφορές,
ενώ ήταν φυσιολογικό για τους Κινέζους να παντρευτούν μέσα στις 56 γλωσσικές ομάδες της χώρας, ορισμένοι παραδοσιακοί ήταν δύσκολο να αποδεχτούν το γάμο με κάποιον από διαφορετική ήπειρο.
«Αυτό συμβαίνει εν μέρει επειδή η προοπτική να εξομαλυνθούν οι πιθανές πολιτιστικές διαφορές που προέρχονται από τις διαφορετικές ηπείρους σημαίνει ότι μπορεί να χρειαστεί περισσότερη δουλειά για να διατηρηθεί ο γάμος»

Η καλλιτέχνιδα πρόσθεσε ότι η έκθεση και το βιβλίο της παρουσιάζουν την πραγματικότητα έξω από το αμερικανικό πολιτιστικό πλαίσιο,αφού τα μεταναστευτικά ρεύματα συνεχίζουν να βοηθούν στη διαμόρφωση της Αμερικανικής κουλτούρας, όπως γίνεται και σε άλλες χώρες.

«Ταυτόχρονα, είναι επίσης σημαντικό να μοιραστούμε την ταχεία αστικοποίηση της Κίνας και το πώς αυτή έχει επηρεάσει την ανάπτυξη και εξέλιξη της κινεζικής ταυτότητας με μερικές από τις οικογένειες», είπε.

Τα πορτρέτα της έχουν επαινεθεί από την Δρ Maya Soetoro-Ng, που είναι ετεροθαλής αδελφή του προέδρου Ομπάμα. Όπως δήλωσε «νιώθω μια ισχυρή σύνδεση με τα πορτρέτα και τις αφηγήσεις στο Mixed Blood της CYJO. Είναι ταυτόχρονα οικεία και προκλητικά, απορρίπτουν την καθήλωση της ταυτότητας σε κάθε δεδομένη στιγμή, σε ένα συγκεκριμένο χώρο, και για ένα συγκεκριμένο σκοπό»
Ο Nik Apostolides (Exhibition curator) πρόσθεσε: «Οι οικογένειες στο Mixed Blood παρουσιάζουν την πρωτοφανή ποικιλομορφία της ανθρώπινης σχέσης, και την αυξημένη ανάμειξη των φυλών και πολιτισμών στον 21ο αιώνα»
«Την ίδια στιγμή, η σειρά Mixed Blood προτείνει την εξέλιξη του ρόλου των ατόμων και των οικογενειών για τον καθορισμό της δικής τους μοναδικής ταυτότητας και τη διαμόρφωση δικών τους αξιών, με τρόπο που ενώ χρησιμοποιούν εν μέρει τη φυλή και την εθνικότητα στο πλαίσιο, αρχίζουν να σβήνουν τις παραδοσιακές γραμμές και να δημιουργούν νέες κατηγορίες και συσχετίσεις.
Η έκθεση Mixed Blood είναι μια περιοδεύουσα έκθεση στην Κίνα που χρηματοδοτείται από την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Πεκίνο και είναι μια συνεχής σειρά.

Πηγή 29-6-14
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2673763/Bloods-thicker-water-Engaging-portraits-multicultural-families-New-York-Beijing-forge-new-traditions-ancestry-blends.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: