Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2014

ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ φροντίζουν ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΖΩΑ στη ΦΥΛΑΚΗ HMP Oakwood της ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ


Ηνωμένο Βασίλειο, Βρετανία, Staffordshire, στο σωφρονιστικό ίδρυμα HMP Oakwood (κοντά στο Wolverhampton)
Η πιο καινούργια και μεγαλύτερη φυλακή στο Ηνωμένο Βασίλειο, πραγματοποιεί μια εξαιρετική ιδέα για να ηρεμήσει τους κρατούμενους που προκαλούν ταραχές και εξεγέρσεις Η φυλακή επιτρέπει στους κρατούμενους να φροντίζουν μικρά κατοικίδια ζώα, όπως σκύλους, κουνέλια και ινδικά χοιρίδια. Τα κατοικίδια ασκούν κατευναστική επίδραση στους κρατούμενους, που έχουν τη δυνατότητα να τα ταΐζουν, να τα καθαρίζουν, να τα πηγαίνουν περίπατο, αλλά δεν επιτρέπεται να τα παίρνουν μαζί τους μέσα στα κελιά κράτησης.

Η «υπερμεγέθης» φυλακή HMP Oakwood , χωρητικότητας 1.600 ατόμων, αποτελείται από ένα εντυπωσιακό σύμπλεγμα εγκαταστάσεων και έχει περιγραφεί ως ένα πρότυπο για μελλοντικές φυλακές από την κυβέρνηση.

Τη φυλακή-ναυαρχίδα (που άνοιξε πρόσφατα, το 2009) διευθύνει η G4S (παγκόσμια ηγετική ομάδα που παράγει διεθνείς λύσεις ασφαλείας)

Ένας εκπρόσωπος της G4S δήλωσε: «Η θεραπεία με τα κατοικίδια ζώα, είναι μια κοινή τεχνική που χρησιμοποιείται για να αναπτύξουν οι κρατούμενοι το αίσθημα της ευθύνης και της ιδιοκτησίας»

«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουμε μια σειρά από μικρά ζώα, μεταξύ των οποίων δύο λαγωνικά σκυλιά που διασώθηκαν και εκτρέφονται σε κλουβιά»

Η θεραπεία με ζώα χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά σε κρατούμενους στην Αμερική, στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο.

Τον Ιανουάριο, οι κρατούμενοι στο Oakwood, έκαναν εξέγερση που κράτησε εννέα ώρες (με 15-20 κρατούμενους επικεφαλής της εξέγερσης, απείλησαν το προσωπικό των φυλακών, 40 κρατούμενοι κράτησαν ομήρους δύο φύλακες και έπειτα ζήτησαν να τους φέρουν γεύματα McDonald στα κελιά τους )

Το επεισόδιο αυτό στην ιδιωτικά διοικούμενη φυλακή ήλθε μετά από μια καταδικαστική έκθεση των επιθεωρητών που τόνιζε τις σοβαρές αδυναμίες στη λειτουργία της μονάδας.
το HMP Oakwood δέχθηκε αυστηρή κριτική κυρίως μετά από μια αιφνιδιαστική επίσκεψη από τους επιθεωρητές που βρήκαν υψηλά επίπεδα βίας στη φυλακή. Στην έκθεση των επιθεωρητών αναφέρεται η εμφανής απειρία του προσωπικού και η εκτεταμένη χρήση ναρκωτικών.
οι επιθεωρητές διαπίστωσαν ότι παράνομες ουσίες ρίχνονταν πάνω από την περίφραξη και έβγαλαν στη φυλακή το παρατσούκλι «Jokewood» για την χαλαρή ασφάλεια που υπήρχε.

Το μέσο ετήσιο κόστος για τις 1.600 θέσεις στο Oakwood είναι £ 13.200 ανά κρατούμενο, το ήμισυ του κόστους των υφιστάμενων φυλακών.
Από τις 119 φυλακές στην Αγγλία και την Ουαλία, οι 14 είναι ιδιωτικές, με πέντε να διευθύνονται από την G4S ,άλλες πέντε από τη Serco, και τέσσερις να διευθύνονται από τη γαλλική πολυεθνική Sodexo.
πηγές 15-6-14
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2658318/How-deal-rioting-prisoners-make-sure-not-explode-rampaging-rage-Get-guinea-pigs-course.html
http://www.ft.com/cms/s/0/7c7b0034-77b8-11e3-807e-00144feabdc0.html


 http://www.expressandstar.com/news/crime/2014/06/16/oakwood-prisoners-looking-after-pets-while-they-are-locked-up/

Δεν υπάρχουν σχόλια: