Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2014

Το φεστιβάλ κρέατος σκυλιών άρχισε νωρίς στην Κίνα,για να αποφευχθούν οι διαμαρτυρίες των ακτιβιστών


Κίνα ,ΠΕΚΙΝΟ, οι κάτοικοι στη νότια κινεζική πόλη Yulin,  ξεκίνησαν νωρίς τη σφαγή σκύλων για το ετήσιο φεστιβάλ κρέατος σκύλου, μια αρχαία παράδοση που σηματοδοτεί το θερινό ηλιοστάσιο (21-6-14)
το περασμένο Σαββατοκύριακο συγκεντρώθηκαν πολλοί κάτοικοι της πόλης Yulin, για να γιορτάσουν τη μεγαλύτερη μέρα του χρόνου με την κατανάλωση κρέατος σκύλου με φρούτα λίτσι. Οι κάτοικοι γιόρτασαν νωρίς το φεστιβάλ, γιατί ήθελαν να αποφύγουν τις διαμαρτυρίες των ακτιβιστών για τα δικαιώματα των ζώων.

Φωτογραφίες στα κρατικά μέσα ενημέρωσης έδειξαν ομάδες κατοίκων στην πόλη Yulin να πέφτουν με τα μούτρα στο φαγοπότι με κομμάτια κρέατος σκύλων και λίτσι. ‘Άλλες φωτογραφίες, που κυκλοφόρησαν ευρέως στα κινεζικά microblogs, έδειχναν γδαρμένα σκυλιά, άλλα μαγειρεμένα και άλλα να κρέμονται από γάντζους σε υπαίθριους πάγκους ή να συσσωρεύονται στα τραπέζια.
Φωτογραφίες από το αρχείο της Human Society International, δείχνουν σκυλιά που πουλήθηκαν για κρέας στην αγορά της Yulin ( in southern China's Guangxi Zhuang Autonomous Region) στις 23-6-13.

Τα τελευταία χρόνια, το φεστιβάλ αποτελεί στόχο των ακτιβιστών που κάνουν εκδηλώσεις για την ευαισθητοποίηση του κοινού, κάνουν online petitions, γνωστοποιούν το θέμα  στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και κατεβαίνουν στην πόλη για να διαμαρτυρηθούν έξω από σφαγεία ή των αγορές όπου πωλούνται τα σκυλιά για το κρέας τους.
Σύμφωνα με την παράδοση στην πόλη Yulin, όταν κάποιος τρώει κρέας σκύλου και πίνει ποτό με λίτσι στο χειμερινό ηλιοστάσιο, παραμένει υγιής κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Δεν διευκρινίζεται εάν τα υποτιθέμενα οφέλη για την υγεία μειώνονται, αν η γιορτή γίνεται πριν από το πραγματικό ηλιοστάσιο (για να αποφεύγονται οι διαμαρτυρίες των ακτιβιστών)

Οι ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων λένε ότι, η εκδήλωση αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, επειδή τα σκυλιά δεν υπόκεινται σε καραντίνα για να εξασφαλιστεί ότι είναι απαλλαγμένα από νόσους, και ότι είναι αδέσποτα που τα συλλαμβάνουν μέσα στους δρόμους της χώρας αλλά μπορεί και να έχουν κλαπεί από τους ιδιοκτήτες τους.
όπως λένε, τα σκυλιά συχνά δηλητηριάζονται με τοξικές χημικές ουσίες που θα μπορούσαν να είναι επιβλαβείς για τον άνθρωπο,

Ο Deng Yidan, ένας ακτιβιστής για την προστασία των ζώων της Ασίας, είπε ότι η δημόσια κατακραυγή βλάπτει την εικόνα της Yulin και την Κίνα.

Η κυβέρνηση έχει αρνηθεί την επίσημη ύπαρξη ενός τέτοιου φεστιβάλ και δηλώνει ότι είναι μια γαστρονομική συνήθεια που ασκείται μόνο από ορισμένες επιχειρήσεις και ανθρώπους
η πίεση που ασκήθηκε από την παγκόσμια διαμαρτυρία στην κυβέρνηση, σταμάτησε ένα άλλο φεστιβάλ κρέατος σκύλου, στην ανατολική επαρχία Zhejiang, που ακυρώθηκε το 2011, αν και χρονολογείται από εκατοντάδες χρόνια.
πηγή 18-6-14
http://www.dailymail.co.uk/wires/ap/article-2661107/China-dog-eaters-dodge-activists-early-feast.html


DOGS RESCUED FROM YULIN!!
Chinese activists have rescued approx 200 dogs from Yulin. The dogs have now arrived in Shangrao, Jiangxi, 1680km away from Yulin. Local vets are there to help with medical treatment. Some of the dogs were pregnant and gave birth to puppies on the way to Shangrao. Activists have posted on Weibo asking for donations of dog food to feed these hungry mouths. Among the dogs that were destined for Yulin, and people’s plates, were Samoyeds, Tibetan Mastiffs and countless Pekinese. Help came too late though for 1 Golden Retriever. This shows that there are stolen pets that are also being killed for meat.
Well done to everyone involved in this rescue!
Photos sourced and translation by NT.
Photos of rescued dogs here:-
πηγή
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=566933343428490&set=a.273817236073437.63448.272452762876551&type=1&theater



Δεν υπάρχουν σχόλια: