Δευτέρα, 2 Ιουνίου 2014

ΣΚΛΗΡΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ σε ΓΑΤΕΣ στο ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ξεπερνούν τη ΦΑΝΤΑΣΙΑΗνωμένο Βασίλειο, 10 έγκριτα πανεπιστήμια συμμετείχαν σε σκληρά πειράματα με γάτες
σε αυτά συμπεριλαμβάνονται το Cambridge , το Πανεπιστήμιο του Wisconsin, το Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ, το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ και το Manchester Metropolitan University.
μια έκθεση με τίτλο «Τι συμβαίνει με τις γάτες; » της Βρετανικής Ένωσης για την Κατάργηση της Ζωοτομίας (BUAV) με τις βάναυσες πρακτικές των πειραμάτων θα δοθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών.
στη διάρκεια των πειραμάτων οι γάτες υποβάλλονται σε επεμβατικές χειρουργικές επεμβάσεις στον εγκέφαλο ή εσκεμμένα στερούνται το φως με ραμμένα τα βλέφαρά τους για να ανακύψουν στον εγκέφαλό τους οράματα στο απόλυτο σκοτάδι.
η BUAV πιστεύει ότι εξελιγμένες εναλλακτικές τεχνικές, που δεν περιλαμβάνουν την ταλαιπωρία των ζώων, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται αντί αυτών των πειραμάτων και ζητάει από την κυβέρνηση να θέσει τέρμα στην σκληρή χρησιμοποίηση των γάτων στα εργαστήρια του Ηνωμένου Βασίλειου.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της BUAV, Michelle Thew, δήλωσε: «Πάνω από 5 εκατομμύρια οικογένειες στη Βρετανία μοιράζονται το σπίτι τους με μία ή περισσότερες γάτες και σε αυτή τη χώρα γίνονται αυτά τα ειδεχθή πειράματα»
Ο Andrew Tyler, διευθυντής του Animal Aid, δήλωσε: «είμαστε εξαιρετικά ανήσυχοι με αυτά τα αποκρουστικά πειράματα όπου οι γάτες και τα γατάκια που χρησιμοποιήθηκαν υπέστησαν ακραία αγωνία, πόνο και ταλαιπωρία»
Στο University College του Λονδίνου τοποθετούσαν μεταλλικές πλάκες με βίδες που τρυπούσαν το κρανίο των ζώων και έπειτα τα τοποθετούσαν μπρούμυτα, συνέδεαν έπειτα ηλεκτρόδια με τη σπονδυλική τους στήλη για να «διερευνήσουν τον τρόπο που τα νευρικά κύτταρα (νευρώνες) της κοιλιακής χώρας και οι μύες συνεργάζονται για να καταστεί δυνατή η ομαλή κυτταρική αναπνοή, ο βήχας και η αναπνοή.
Για να διερευνήσουν το μηχανισμό ανάδρασης μεταξύ των οπτικών νεύρων και του εγκεφάλου, έβαζαν ηλεκτρόδια σε ορισμένες περιοχές του εγκεφάλου των ζώων και για να τα τοποθετήσουν, αφαιρούσαν τμήματα από το κρανίο τους.
Κατά τη διάρκεια «έρευνας στο νωτιαίο μυελό», το Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ, άνοιξε τα στήθη των ζώων, προκάλεσε κατάρρευση των πνευμόνων ώστε οι γάτες να χάσουν την ικανότητα τους να αναπνέουν.
Το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ και το Manchester Metropolitan University εκτρέφουν γάτες για τα πειράματά τους, στις οποίες εσκεμμένα γίνεται κοπή του δέρματος και των οστών για να αποκτήσουν πρόσβαση στο κρανίο».
Στο Waltham Κέντρο Pet Nutrition, οι γάτες υποβλήθηκαν σε μια αυστηρή δίαιτα για να ερευνήσουν το λίπος που περνά στο αίμα. Μερικά από τα τρόφιμα που έδιναν στα πειραματόζωα για έξι βδομάδες ήταν πλούσια σε λίπος και επιβλαβή.
το Πανεπιστήμιο του Cardiff και το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου έθεσαν γατάκια και τις μητέρες τους στο «απόλυτο σκοτάδι» για να δοκιμάσουν πόσο ορισμένες λειτουργίες του εγκεφάλου σχετίζονται με την αμβλυωπία, κοινώς γνωστή ως «τεμπέλικο μάτι». Μερικά γατάκια μεγάλωσαν κανονικά και έπειτα τοποθετήθηκαν στο απόλυτο σκοτάδι για μια εβδομάδα. Σε άλλα γατάκια έβαλαν ράμματα στα βλέφαρά τους, και τα διατήρησαν με κλειστό το ένα μάτι για επτά μέρες. Μια μεγάλη χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι προετοίμαζε τα γατάκια για το πείραμα. Έπειτα τα αναισθητοποιούσαν και με φάρμακο προκαλούσαν παράλυση που τους εμπόδιζε την αναπνοή ή τη μετακίνησή τους. Μια οπή στην τραχεία των γάτων επέτρεπε την είσοδο ενός σωλήνα για να αναπνέουν με τεχνητή αναπνοή.
Η Royal Veterinary College και το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης είναι επίσης «άμεσα εμπλεκόμενοι» στα πειράματα.
Τα ζώα κατέρρεαν σκόπιμα με τις βάναυσες διαδικασίες και τελικά τα περισσότερα θανατώνονταν.

  εκπρόσωπος από το πανεπιστήμιο του Κάρντιφ είπε:
«Όλα τα ζώα που σχετίζονται με το ερευνητικό έργο του Πανεπιστημίου του Cardiff χρησιμοποιήθηκαν σύμφωνα με τις αρχές των 3Rs υπό κτηνιατρική επίβλεψη και σύμφωνα με τους αυστηρούς όρους που επιβάλλονται από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου».
πηγή

2-6-14
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2646004/Kittens-skulls-cracked-opens-electrodes-inserted-brains-shocking-series-experiments-University-College-London.html

ΕΓΚΕΦΑΛΟΚΡΑΝΟΣ ~ ΕΓΚΕΦΑΛΟΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ~ ΕΓΚΕΦΑΛΟΠΟΜΠΟΔΕΚΤΗΣ & ΣΤΡΑΤΟΣΦΑΙΡΙΚΟΙ ΠΥΡΓΟΙ ~ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΑ ΑΝΤΙΒΑΡΥΤΙΚΟΥ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΑ ΕΔΑΦΟΥΣ - ΣΤΡΑΤΟΣΦΑΙΡΑΣ
πηγή
http://enhmerwths.pa-sy-a.gr/2012/03/19/00-00/pa-sy-a_enhmerwths_2012-03-19_00-00.htm#plohgos_03
2 σχόλια:

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΑΛΑΜΑΝΟΥΔΗ είπε...

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ σχολίασε στο Facebook
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΑΡΘΡΟ
ΔΕΣ ΕΔΩ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ
"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ 2012.03.19
ΑΡΘΟΥΡ ΚΛΑΡΚ "ΤΕΛΙΚΗ ΟΔΥΣΣΕΙΑ 3001" - ΕΓΚΕΦΑΛΟΚΡΑΝΟΣ ~ ΕΓΚΕΦΑΛΟΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ~ ΕΓΚΕΦΑΛΟΠΟΜΠΟΔΕΚΤΗΣ & ΣΤΡΑΤΟΣΦΑΙΡΙΚΟΙ ΠΥΡΓΟΙ ~ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΑ ~ ΑΝΤΙΒΑΡΥΤΙΚΟΣ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΑΣ ΕΔΑΦΟΥΣ - ΣΤΡΑΤΟΣΦΑΙΡΑΣ (ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΒΑΒΕΛ) ΤΩΝ 80 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ ΒΑΣΗΣ (ΤΟ ΤΡΑΙΝΑΚΙ ΓΗ-ΣΤΡΑΤΟΣΦΑΙΡΑ) - ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΑΡΘΟΥΡ ΚΛΑΡΚ ΕΧΕΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
http://enhmerwths.pa-sy-a.gr/2012/03/19/00-00/pa-sy-a_enhmerwths_2012-03-19_00-00.htm#plohgos_03


ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΑΛΑΜΑΝΟΥΔΗ είπε...

πηγή http://enhmerwths.pa-sy-a.gr/2012/03/19/00-00/pa-sy-a_enhmerwths_2012-03-19_00-00.htm#plohgos_03