Τετάρτη, 25 Ιουνίου 2014

τα ΛΙΛΑ ΠΑΠΑΡΟΥΝΟΧΩΡΑΦΑ της ΑΓΓΛΙΑΣΒρετανία, τα χωράφια με το όπιο της Αγγλίας, η καλλιέργεια παπαρούνας (Papaver somniferum) για μορφίνη.
Οι λιλά παπαρούνες φωτογραφήθηκαν σε ένα μυστικό αγρόκτημα 88 στρεμμάτων κοντά στο Winchester στο Hampshire.
στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι φαρμακευτικές εταιρείες καλλιεργούν παπαρούνες για παραγωγή μορφίνης, που χρησιμοποιείται σε φάρμακα για την ανακούφιση του πόνου (λόγω της ναρκωτικής της ιδιότητας)
Πριν από το 2002, παραδοσιακά γινόταν εισαγωγή της παπαρούνας από την Ισπανία, την Τουρκία και την Τασμανία, αλλά τώρα για μείωση του κόστους, ένας αυξανόμενος αριθμός καλλιεργειών με λιλά παπαρούνες ευδοκιμούν στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Αγροκτήματα με καλλιέργεια παπαρούνας υπάρχουν στο Dorset, Lincolnshire και στο Oxfordshire.
Η καλλιέργεια παπαρούνας στο Ηνωμένο Βασίλειο καλύπτει κατ 'εκτίμηση 6.300 στρέμματα σε όλη τη χώρα και συλλέγεται από φαρμακευτικές εταιρείες για να παράγουν παυσίπονα φάρμακα, με κωδεΐνη και μορφίνη.

Στα παπαρουνοχώραφα, τα φυτά αφήνοντα να ξεραθούν και να στεγνώσουν και μετά γίνεται συγκομιδή με ειδικά μηχανήματα.
συλλέγονται οι κάψουλες με τους σπόρους, με δύο ίντσες από το στέλεχος κάθε φυτού.
Η μορφίνη βρίσκεται στη δομή της κάψουλας με τους σπόρους και στις δύο ίντσες από τη βάση της κάψουλας, κάθε στελέχους.
Οι σπόροι παπαρούνας δεν περιέχουν μορφίνη, έτσι ο σπόρος καθαρίζεται για τη χρήση του στην αγορά τροφίμων. Το υπόλοιπο αλέθεται και με μορφή σβώλων αποστέλλεται σε ειδική μονάδα για την εξαγωγή της μορφίνης.
Η φαρμακευτική παπαρούνα είναι ένα διαφορετικό είδος από την κοινή άγρια κόκκινη παπαρούνα η οποία δεν περιέχει μορφίνη.
Έχει ένα λευκό και λιλά χρώμα και το λατινικό της όνομα Papaver somniferum σημαίνει «η παπαρούνα που φέρνει ύπνο» και αυτό είναι μια αναφορά στις ναρκωτικές της ιδιότητες


πηγή

 Η μορφίνη είναι ένα φάρμακο (ισχυρό painkiller φάρμακο) που χρησιμοποιείται για την ανακούφιση σοβαρού πόνου, ειδικά μετά από εγχειρήσεις. Τα αποτελέσματά του διαρκούν για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά τη λήψη του. επηρεάζει   τις χημικές ουσίες στον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα που εμπλέκονται στην αίσθηση του πόνου.

Η Θειική μορφίνη μπορεί να προκαλέσει εξάρτηση, αλλά αυτό δεν είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό, όταν χρησιμοποιείται στη θεραπεία του σοβαρού πόνου.

Οι φαρμακευτικές ιδιότητες του οπίου είναι γνωστές από τους αρχαίους χρόνους, και είχε ήδη χρησιμοποιηθεί ως ναρκωτικό στους ευρωπαϊκούς πολιτισμούς, από το 4.000 π.Χ..

Πηγή: NHS Choices


Δεν υπάρχουν σχόλια: