Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2014

ΕΠΙΘΕΣΗ από τον ΗΛΙΟ στη ΓΗ την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και 13Αύριο Παρασκευή και 13,  υπάρχει φόβος  ότι θα προκληθεί ένα χάος στο μαγνητικό πεδίο της Γης που θα προκαλέσει την απενεργοποίηση των τηλεπικοινωνιακών δορυφόρων.
Το χάος θα είναι το αποτέλεσμα των μαζικών ηλιακών εκλάμψεων που παρατηρούνται τις τελευταίες μέρες - τρεις από τις πιο έντονες (
X-class) ηλιακές εκλάμψεις παρατηρήθηκαν μέσα στις δύο τελευταίες μέρες-
Υπάρχει κίνδυνος να παρουσιαστεί μια ισχυρή ασύμμετρη εκπομπή (εκτίναξη) στεμματικού υλικού (CME) και  από την επιφάνεια του ήλιου να εκτοξευτούν
 δισεκατομμύρια τόνοι σωματιδίων ύλης υψηλής ενέργειας. Το κρουστικό (ωστικό)  κύμα των ηλιακών σωματιδίων –που κινούνται με ταχύτητα εκατομμυρίων χιλιομέτρων την ώρα- θα προκαλέσει γεωμαγνητική καταιγίδα που θα διαταράξει τη μαγνητόσφαιρα της Γης.
Ενδεχομένως η ισχυρή  μαγνητική καταιγίδα να
διακόψει τις τηλεπικοινωνίες και το σύστημα δορυφορικού εντοπισμού θέσεως, GPS.

Οι τρεις ηλιακές εκλάμψεις προκάλεσαν ήδη σύντομες διακοπές σε επικοινωνίες υψηλής συχνότητας, όπως σε ραδιοφωνικές εκπομπές και στις επικοινωνίες αεροσκαφών.

χθες χτύπησε μια δυνατή ηλιακή έκλαμψη και δύο επίσης έντονες ηλιακές εκλάμψεις χτύπησαν την Τρίτη (το πρωί στις 7:42 π.μ. και 08:52 π.μ.)

Οι ηλιακές εκλάμψεις είναι σε μεγάλο βαθμό αβλαβείς, καθώς η γήινη ατμόσφαιρα απορροφά το μεγαλύτερο μέρος από τα επιβλαβή σωματίδια που εκπέμπουν. Ωστόσο, μπορούν να προκαλέσουν τη δυσλειτουργία των δορυφόρων, και να διαταράξουν το στρώμα της ατμόσφαιρας, προκαλώντας διακοπές σε εναέριες επικοινωνίες.
Αλλά εάν αυτοί οι παράγοντες συνδυαστούν και οδηγήσουν σε μια ισχυρή ηλιακή καταιγίδα μεγάλης ταχύτητας, θα καταστραφούν τα ηλεκτρικά δίκτυα (θα πληγούν τα συστήματα ηλεκτροδότησης) θα επηρεαστούν οι δορυφόροι με αποτέλεσμα να πέσει το σήμα στην κινητή τηλεφωνία. Κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές και διάφορα μικρά ηλεκτρονικά
gadgets θα αχρηστευτούν.
Οι τρεις τελευταίες ισχυρές ηλιακές εκλάμψεις έκαναν ασυνήθιστα έντονο το βόρειο Σέλας (
Aurora Borealis) που έγινε ορατό νότια μέχρι την Κούβα καθώς τα σωματίδια από τον ήλιο αναπήδησαν στην ατμόσφαιρα της Γης.
Η τελευταία μεγάλη CME χτύπησε τη Γη το 1859 «φαινόμενο Κάρρινγκτον»,   οι μαγνητικές πυξίδες συμπεριφέρονταν αλλοπρόσαλλα και το γεωμαγνητικό πεδίο διαταράχτηκε αισθητά.
πηγή 12-6-14

Sun Unleashes 2 Major Solar Flares Back-to-Back (Video)
By Miriam Kramer, Staff Writer | June 10, 2014

 Sun Erupts with 3rd Huge Solar Flare in 2 Days:
Space Weather Prediction Center in Boulder, Colorado. NASA's sun-observing Solar Dynamics Observatory captured a video of the flares from space.

πηγή


 Solar flares have become increasingly common now, they occur when magnetic energy buildup in the solar atmosphere is released, the amount of energy released during a solar flare equals the energy released if millions of 100 megatron hydrogen bombs exploded at the same time. The first solar flare was observed by Richard C. Carrington and Richard Hodgson on September1, 1859.
http://yottafire.com/2014/06/two-huge-x-class-solar-flares-ΕΠcaptured-by-nasa-cameras/

Δεν υπάρχουν σχόλια: