Σάββατο, 14 Ιουνίου 2014

η ΜΑΓΙΣΣΑ από τον ΑΜΑΖΟΝΙΟ καταδικάστηκε στη ΒΡΕΤΑΝΙΑ


Η 59χρονη Juliette D'Souza που καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια φυλάκιση (στο Blackfriars Crown Court) την περασμένη εβδομάδα θεωρείται από την αστυνομία ότι είναι η πιο επιτυχημένη απατεώνισσα γυναίκα στα Βρετανικά δικαστικά χρονικά.
Πέρασαν χρόνια για να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη εξαιτίας της πολυπλοκότητας των εγκλημάτων της.   Σύμφωνα με την δικαστική έκθεση, η 59χρονη έκλεψε τουλάχιστον £ 1.000.000 από τα θύματα της
Ένα από τα θύματά της ήταν η 83χρονη χήρα Sylvia Eaves, πρώην τραγουδίστρια όπερας στο Glyndebourne που έδωσε στην D'Souza το χρηματικό ποσό των £380.000.
Η D'Souza έλεγε στα θύματά της ότι είναι ένα διάμεσο, μία «σαμάνος» στο τροπικό δάσος του


Αμαζονίου (μέσω μυστικιστικής εμπειρίας έρχεται σε επαφή με τον κόσμο των πνευμάτων)
είναι απίστευτο, πως η D'Souza κατάφερε να πείσει τόσο αξιόλογα και ευφυή άτομα για να της δώσουν τεράστια χρηματικά ποσά 'cash sacrifices', 

η D'Souza  έλεγε στα θύματά της ότι, τα χρήματα τους θα πάνε στη Νότια Αμερική και θα κρεμαστούν σε ένα ιερό δέντρο, σύμφωνα με τις αρχαίες θεραπευτικές τελετές.
Εκτός από τη Sylvia Eaves, που έδωσε όλα της τα χρήματα  στη D'Souza, άλλα 11 θύματα της D'Souza’s παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο και κατέθεσαν για την απάτη που έκανε εις βάρος τους, ανάμεσά τους περιλαμβάνεται ένας δικηγόρος με λευχαιμία, η μητέρα ενός παιδιού με σύνδρομο Down και, ίσως το χειρότερο από όλα, μια πλούσια επιχειρηματίας που έδωσε στη D'Souza £ 170.000. Η επιχειρηματίας  ενώ προσπαθούσε να μείνει έγκυος, έκανε έκτρωση το αγέννητο παιδί της, όταν η D'Souza της είπε ότι, ήταν «παραμορφωμένο».
Είναι ανεξήγητο πως η D'Souza - που η ιστοσελίδα της, που δημιουργήθηκε για την εξαπάτηση των θυμάτων της και εκτείνεται από την καταπράσινη περιοχή του Hampstead μέχρι την Νοτιοαφρικάνικη Δημοκρατία του Σουρινάμ- κατάφερνε να ρίχνει στάχτη στα μάτια τόσων πολλών γνωστών και πετυχημένων επιχειρηματιών της μεσαίας τάξης, και όχι μόνο μία φορά, αλλά επανηλειμμένα…

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σύνολο των θυμάτων της D'Souza’s είχαν προσωπικά προβλήματα το χρονικό διάστημα που τους εξαπατούσε. Τους έφερνε σε μια τέτοια κατάσταση συναισθηματικής εξάρτησης που αισθανόταν ότι  μόνο αυτή θα μπορούσε να τους βοηθήσει.
Τους έλεγε ότι γεννήθηκε σε αεροπλάνο μαζί με τον αμνιακό σάκο -με ένα είδος μεμβράνης (caul) που κάποιοι γνωρίζουν ως προσωπίδα, περικεφαλαία, σκέπη ή πέπλο- και είχε μαντικές ικανότητες.
Ωστόσο το πραγματικό της όνομα είναι Maryan Lesley Persaud (γεννήθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου του 1954) σε νοσοκομείο στο Georgetown (the capital of what was then British Guyana in South America) και όχι σε αεροπλάνο…
Είναι αδύνατο να υπολογιστεί το ακριβές ποσό που έχει κλαπεί, από τα θύματά της αλλά πιστεύεται ότι είναι τουλάχιστον £ 7.000.000.
Το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων αυτών έχει επενδυθεί σε ένα σπίτι, δικής της ιδιοκτησίας, 4.400 μίλια μακριά στη Νότια Αμερική. Το σπίτι αυτό βρίσκεται στην πρωτεύουσα του Σουρινάμ, Παραμαρίμπο και είναι επιπλωμένο με αντίκες αξίας £ 25.000 που μεταφέρθηκαν εκεί από το Ηνωμένο Βασίλειο.
κάθε τι βρίσκεται στη θέση του και περιμένει τη στιγμή που η αυτοαποκαλούμενη ‘witch doctor’ -που έχει αμέτρητα ψευδώνυμα- θα αποφυλακιστεί από το Holloway. (μπορεί και σε πέντε χρόνια)
Το 2006, που η D'Souza «εξαφανίστηκε» από το Ηνωμένο Βασίλειο για δύο χρόνια, στην πραγματικότητα, φυλακίστηκε στο Σουρινάμ, γιατί παρίστανε την δικηγόρο.
Ο Keith Bender, ένας οστεοπαθητικός γιατρός είναι ένα από τα θύματά της και τη σύστησε σε μεγάλο αριθμό των ασθενών του, τους οποίους επίσης εξαπάτησε η D'Souza.
Το 2006 που η D'Souza βρισκόταν φυλακισμένη στο Σουρινάμ, ζήτησε από τον Keith Bender να ταΐζει την Joey, μια μαϊμού Καπουτσίνο που η D'Souza κρατούσε στο σπίτι της σαν κατοικίδιο ζώο.
Ζήτησε από τον Keith να μη μπει σε άλλα δωμάτια του σπιτιού, εκτός από το δωμάτιο που ζούσε η μαϊμού, γιατί υπάρχει κατάρα και τα κακά πνεύματα θα του σπάσουν το λαιμό.
Όταν η D'Souza αργούσε να επιστρέψει από το Σουρινάμ, οι υποψίες του μεγάλωσαν. Τελικά, μπήκε και είδε στα υπόλοιπα δωμάτια του σπιτιού.
Βρήκε τσάντες Louis Vuitton, κοσμήματα Cartier και εκατοντάδες άλλα είδη πολυτελείας από την Bond Street, καθώς και απόδειξη της μαύρης μαγείας, κούκλες βουντού, καταψύκτες με σαπισμένο κρέας, κύπελλα με αλάτι και χώμα που περιείχαν σκισμένες φωτογραφίες των θυμάτων της.
Ο Keith βρήκε επίσης ημερολόγια που αποδεικνύουν ότι τα θύματα της Hampstead ήταν μόνο μία από τις πολλές ομάδες ατόμων που εξαπατούσε.
Οι ερευνητές αναγνωρίζουν ότι τα θύματα που εμφανίστηκαν στο δικαστήριο είναι μόνο η η κορυφή του παγόβουνου. Δεκάδες άλλοι, ταπεινωμένοι και ντροπιασμένοι που η D'Souza κατάφερε να τους εξαπατήσει δεν άντεχαν να αντιμετωπίσουν το δικαστήριο.
Πηγή 13-6-14
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2657553/How-people-duped-Britains-preposterous-woman-Handed-millions-promised-Amazonian-witch-doctor-offer-cures.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: