Κουίνσλαντ
Μεγάλη δημοσιότητα έλαβε στο Κουσίλαντ (Queensland) το Ελληνικό Φεστιβάλ Gold Coast, της Ελληνικής Κοινότητας της Αγίας Άννας.
Ο τοπικός αυστραλιανός Τύπος, αφιέρωσε σελίδες στο φεστιβάλ, επαινώντας τους οργανωτές, αναδεικνύοντας στοιχεία του πολιτισμού μας.
Σύμφωνα με τον Νέο Κόσμο, ήταν μια μέρα γεμάτη Ελλάδα, με άρωμα και γεύσεις, ήχο και μελωδία από την πατρώα γη, για την οποία εργάστηκαν γύρω στους 2.500 εθελοντές. Οι οργανωτές υποδέχθηκαν μια λαοθάλασσα της τάξης των 20.000 επισκεπτών, οι οποίοι χειροκρότησαν τις χορευτικές ομάδες, έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό φαγητού και απόλαυσαν τον επίσημο καλεσμένο και παρουσιαστή του προγράμματος το γνωστό ηθοποιό, Γιώργο Καπινιάρη. Η βοηθός συντονίστρια του Φεστιβάλ, κ. Ελένη Ράπτη, δήλωσε ότι το φετινό πανηγύρι ξεπέρασε τις προσδοκίες των οργανωτών και ήταν πλουσιότερο σε ποικιλία φαγητών και το πρόγραμμα μεγαλύτερο σε ψυχαγωγία.
Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Ron Clarke, ο οποίος χαρακτήρισε το Φεστιβάλ ως το μεγαλύτερο ανάμεσα στα δρώμενα της πολυεθνικής κοινωνίας του Gold Coast, ο ομοσπονδιακός υπουργός κ. Steven Ciobo, ο αρχηγός της πολιτειακής αντιπολίτευσης κ. John-Paul Langhrock, ο επίτιμος πρόξενος κ. Ράπτης και άλλοι. Το πρόγραμμα διανθίστηκε με παραδοσιακούς χορούς και γεύσεις από την ελληνική κουζίνα. Σε στιγμές, μάλιστα, που το κέφι έφτασε στο ζενίθ, έσπασαν και πιάτα, ένα θέαμα που φαίνεται ότι άρεσε σε όλους. Οι λουκουμάδες, φτιαγμένοι από τους ακούραστους εθελοντές, μαζί με το σουβλάκι, ήταν από τα πολυαγαπημένα εδέσματα με την μεγαλύτερη ζήτηση. Αυτό συμπεραίνεται και από τις συνεντεύξεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, όπου οι γιαγιάδες, φανέρωσαν τα μυστικά της ζύμης για τους λουκουμάδες, του μελώματος και της κανέλλας...
Πηγή
Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Ron Clarke, ο οποίος χαρακτήρισε το Φεστιβάλ ως το μεγαλύτερο ανάμεσα στα δρώμενα της πολυεθνικής κοινωνίας του Gold Coast, ο ομοσπονδιακός υπουργός κ. Steven Ciobo, ο αρχηγός της πολιτειακής αντιπολίτευσης κ. John-Paul Langhrock, ο επίτιμος πρόξενος κ. Ράπτης και άλλοι. Το πρόγραμμα διανθίστηκε με παραδοσιακούς χορούς και γεύσεις από την ελληνική κουζίνα. Σε στιγμές, μάλιστα, που το κέφι έφτασε στο ζενίθ, έσπασαν και πιάτα, ένα θέαμα που φαίνεται ότι άρεσε σε όλους. Οι λουκουμάδες, φτιαγμένοι από τους ακούραστους εθελοντές, μαζί με το σουβλάκι, ήταν από τα πολυαγαπημένα εδέσματα με την μεγαλύτερη ζήτηση. Αυτό συμπεραίνεται και από τις συνεντεύξεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, όπου οι γιαγιάδες, φανέρωσαν τα μυστικά της ζύμης για τους λουκουμάδες, του μελώματος και της κανέλλας...
Πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου