Τρίτη, 25 Αυγούστου 2009

Επίθεση με μολότοφ στην ελληνική πρεσβεία στο Βελιγράδι από αναρχικούς

Σήμερα τα ξημερώματα, λίγο μετά τις 3 (ώρα Σερβίας), ομάδα πέντε νεαρών πέταξαν δύο βόμβες μολότοφ κατά του κτιρίου της ελληνικής πρεσβείας.

Μια ομάδα, που αυτοαποκαλείται «Crni Ilija» (Μαύρος Ηλίας), ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με μολότοφ, κατά της ελληνικής πρεσβείας, στο Βελιγράδι, σήμερα τα ξημερώματα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων «Τανγιούγκ», επικαλούμενο ηλεκτρονικά σέρβικα ΜΜΕ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, την οποία ανάρτησε η οργάνωση στην ιστοσελίδα της,"οι αναρχικοί του Βελιγραδίου» αποφάσισαν «να ενωθούν με τους συντρόφους τους στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο, που προβαίνουν σε ενέργειες αλληλεγγύης για τον Ηλιόπουλο και ζητούν την αποφυλάκισή του».

Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται: «Εξαιτίας αυτού, μέλη της ομάδας μας επιτέθηκαν κατά της ελληνικής πρεσβείας στο Βελιγράδι, με μολότοφ. Θα συνεχίσουμε αυτές τις ενέργειες έως ότου ο σύντροφός μας Ηλιόπουλος αφεθεί ελεύθερος».

Το υπουργείο Εσωτερικών της Σερβίας καταδίκασε την ενέργεια και ανακοίνωσε ότι συνεχίζονται εντατικά οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: