Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2009

Μισό εκατ. επισκέπτες στο Νέο Μουσείο Ακρόπολης - 60% από το εξωτερικό


Το μισό εκατομμύριο έφτασαν οι επισκέπτες του Μουσείου της Ακρόπολης μόλις δύο μήνες από την ημέρα των εγκαινίων του. Σε ποσοστό δε, 60% προήλθαν από το εξωτερικό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα το υπουργείο Πολιτισμού, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, έχουν επισκεφθεί την ιστοσελίδα του Μουσείου 409.000 διαφορετικοί χρήστες του Διαδικτύου από 180 χώρες.


Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, μέσα στον Σεπτέμβριο ξεκινούν εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές και εκπαιδευτικούς, ενώ στους μαθητές των σχολείων θα παρέχεται η δυνατότητα ειδικών ξεναγήσεων.

Επιπλέον, στο τέλος του φθινοπώρου προετοιμάζεται έκθεση με θέμα «Περικλής Ξανθίππου» με κεντρικό έκθεμα την κεφαλή του Περικλή από το Μουσείο της Περγάμου στο Βερολίνο.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού, Αντώνης Σαμαράς, «με πρότυπο το Μουσείο της Ακρόπολης εργαζόμαστε εντατικά, ώστε να πετύχουμε την αύξηση της επισκεψιμότητας σε όλα τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους στην Ελλάδα. Στόχος μας είναι η διαφύλαξη και προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, αλλά κυρίως η διασύνδεσή της με την εκπαίδευση και τους νέους ανθρώπους».

Σημειώνεται ότι η έκθεση του Μουσείου εμπλουτίζεται διαρκώς με νέα προπλάσματα της Ακρόπολης για τη βελτίωση των υπηρεσιών προς τους επισκέπτες.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: