Σάββατο, 29 Αυγούστου 2009

Οργιάζουν τα κυκλώματα προώθησης λαθρομεταναστών στα Ελληνοαλβανικά σύνορα!


101 συνολικά λαθρομετανάστες, συνελήφθησαν χθες!

Κλίμα πανικού επικρατεί στις περιοχές των ελληνοαλβανικών συνόρων, όπου οργιάζει για μία ακόμη χρονιά η λαθρομετανάστευση από τα γνωστά αφύλακτα "περάσματα" της μεθορίου. Μεταξύ των λαθρομεταναστών, που μπορεί να είναι οικογένειες που αναζητούν τη "γη της επαγγελίας" στη χώρα μας μέσω των "περασμάτων" στα σύνορα, περνούν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών και όπλων! Το πρόβλημα ήρθε στην επιφάνεια για μία ακόμη φορά, από το…πλούσιο σημερινό αστυνομικό δελτίο. Συγκεκριμένα σύμφωνα με το δελτίο:


* Στις 11.45΄ χθες, στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, αστυνομικοί του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών συνέλαβαν έναν ημεδαπό γιατί μετέφερε προς το εσωτερικό της Χώρας με Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητό του, δύο (2) λαθρομετανάστες με τελικό προορισμό την Αθήνα, έναντι χρηματικής αμοιβής. Από την προανάκριση προέκυψε ότι για τον έναν από αυτούς ισχύει σε βάρος του το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα μας συνεπεία διοικητικής του απέλασης και επίσης είναι ανεπιθύμητος στο έδαφος Schengen.Ο συλληφθείς και οι λαθρομετανάστες, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Θεσπρωτίας, ενώ το όχημα και ένα κινητό τηλέφωνο κατασχέθηκαν από το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, που διενεργεί την προανάκριση.

* Λίγη ώρα αργότερα, στις 12.00΄, στην περιοχή Ζαβρόχου Δελβινακίου Ιωαννίνων, αστυνομικοί του Α΄ Τμήματος Δελβινακίου συνέλαβαν έναν αλλοδαπό γιατί μετέφερε προς το εσωτερικό της Χώρας με Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας έτερου αλλοδαπού, δύο (2) αλλοδαπές, από τις οποίες μία συνόδευε και το ανήλικο τέκνο της, στερούμενες ταξιδιωτικών εγγράφων. Από την προανάκριση προέκυψε ότι για τον αλλοδαπό εκκρεμούν καταδιωκτικά έγγραφα, ενώ για την μία αλλοδαπή ισχύει σε βάρος της το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στη Χώρα μας.Ο συλληφθείς και οι αλλοδαπές, οι οποίες επίσης συνελήφθησαν, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Ιωαννίνων, ενώ το όχημα κατασχέθηκε από το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, που διενεργεί την προανάκριση.

*Στις 21.00΄ χθες βράδυ, στην Ηγουμενίτσα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηγουμενίτσας, συνέλαβαν έναν αλλοδαπό γιατί μετέφερε προς το εσωτερικό της Χώρας, με Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του, τέσσερις (4) λαθρομετανάστες με τελικό προορισμό την Ηγουμενίτσα και την Αθήνα, έναντι χρηματικής αμοιβής. Από την προανάκριση προέκυψε ότι για τους δύο από αυτούς ισχύει σε βάρος τους το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στη Χώρα μας συνεπεία διοικητικής τους απέλασης και επίσης είναι ανεπιθύμητοι στο έδαφος Schengen. Ο συλληφθείς και οι λαθρομετανάστες, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Θεσπρωτίας, ενώ το όχημα και ένα κινητό τηλέφωνο κατασχέθηκαν από το Τ.Α.-Δ.Ε. Ηγουμενίτσας, που διενεργεί την προανάκριση.

*Συνολικά εκατόν ένας (101) συνολικά λαθρομετανάστες, συνελήφθησαν χθες , σε όλη την Ήπειρο και επαναπροωθήθηκαν στη Χώρα τους.

Πηγή:epirusgate

Δεν υπάρχουν σχόλια: