Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2009

Οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων απαιτούν αποζημειώσεις


Επίσης, πως καταπατούνται τα δάση, και πως χτίζονται τα αυθαίρετα στα καμμένα. Τέλος η "αδυναμία" του κράτους να τα κατεδαφίσει.
Πρέπει να είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο, όπου συμβαίνει αυτό: Oσοι παρανομούν όχι μόνο δεν τιμωρούνται, αλλά όταν κάποιοι εμπρηστές αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας το έργο υπέρ του οποίου έχει πάρει τελεσίδικη απόφαση η δικαιοσύνη (κατεδάφιση), οι παράνομοι καταπατητές απαιτούν να λάβουν και αποζημειωσεις!!!!!!!!!!!!!!!

Δηλαδή τι θα συνέβαινε αν η Πολεοδομία έστελνε μια μπουλντόζα και γκρέμιζε τα αυθαίρετα; Θα ζητούσαν άραγε οι Δήμαρχοι αυτών των περιοχών να αποζημειωθούν οι ιδιοκτήτες για τις ζημείες;;;

Δυστυχώς, όλα όσα περιγράφουν τα δελτία αυτά είναι ένα μικρό δειγμα της κατάντιας αυτού του κράτους και των πολιτών του! Όλα εντάξει στα χαρτιά - μηδέν στην πράξη - χάος στο αποτέλεσμα. Είναι ένα κουσούρι που ξέμεινε από την περίοδο της Τουρκοκρατίας. Λίγες φορές θυμούμαστε τους (πολύ) παλιούς εαυτούς μας όπως κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων. Ακόμη και τότε, με την λήξη των Αγώνων τρέξαμε να αρπάξουμε ότι μπορούσαμε από τις εγκαταστάσεις.

Ακούς τέτοια πράγματα και σκέπτεσαι: Μα καλά... δεν ντρέπονται;
Η απάντηση είναι: OXI!
...και αυτό δείχνει πραγματικά το βάθος της αξιακής μας κρίσης!

Πηγή:vendeta


Σχόλιο: Το όνομα Ανθούσα δεν υπήρχε στο χάρτη πριν το 2002. Είχαμε ξαναγράψει και σε προηγούμενη ανάρτηση πως χτίζεται ένα αυθαίρετο, μετά ένα δεύτερο, τρίτο, μετονομάζεται σε "οικισμός" αυθαιρέτων, κατόπιν γίνεται κοινότητα και τελικά δήμος. Την Ανθούσα που δεν γνωρίζαμε καν το όνομά της πριν το 2002, την ενέταξαν εντός σχεδίου πόλεων οι κύριοι του ΠΑΣΟΚ ψηφίζοντας νομοσχέδιο νύχτα Αυγούστου του ίδιου χρόνου.

Καταλάβατε τώρα ποιοι είναι αυτοί που "κόπτονται" σήμερα για τα παράνομα σπίτια . Οι ίδιοι που όταν ο λαός ήταν για μπάνια το καλοκαίρι περνούσε νομοσχέδια που νομιμοποιούσαν την ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: