Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2009

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ. Η ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ


ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (όπου μάλιστα πολύ μίλησαν θετικά για την ενέργεια αυτή) ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΟΥΜΕ.

ΜΟΝΟ Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΕΠΛΑΣΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΙ ΖΩΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ!

ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΛΗΣΤΕ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΟΥΝ!

Να λοιπόν τι διαβάζουμε σήμερα στο Διαδίκτυο:

Εζησαν μαζί ευτυχισμένοι μισόν αιώνα και τέσσερα χρόνια. Ετσι, αποφάσισαν να φύγουν μαζί από τον κόσμο. Ο διάσημος βρετανός μαέστρος Εντουαρντ Ντάουνς και η σύζυγός του Τζόαν τερμάτισαν οικειοθελώς και αξιοπρεπώς τη ζωή τους, χωρίς πόνο, στην κλινική υποβοηθούμενης αυτοκτονίας Dignitas στην Ελβετία. Εκείνος ήταν 85 ετών, εκείνη 74.

«Πέθαναν την περασμένη Παρασκευή ειρηνικά και υπό συνθήκες που οι ίδιοι επέλεξαν, με τη βοήθεια της ελβετικής οργάνωσης Dignitas στη Ζυρίχη» αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωση των δύο παιδιών τους. Γράφουν επίσης: « Ο πατέρας μας, σχεδόν τυφλός και όλο και περισσότερο κουφός, είχε μια μακρά, πλούσια και διακεκριμένη καριέρα ως διευθυντής ορχήστρας. Και οι δύο είχαν πολύ γεμάτη ζωή. Θεωρούσαν ότι ήταν ιδιαίτερα τυχεροί που η ζωή ήταν τόσο γενναιόδωρη απέναντί τους και ότι αντάμειψε τους κόπους τους και σε επαγγελματικό και σε προσωπικό επίπεδο. Οι γονείς μας δεν είχαν θρησκευτικά πιστεύω και γι΄ αυτό δεν θα τελεστεί κηδεία».

Ο Ντάουνς γεννήθηκε στο Μπέρμιγχαμ και άρχισε να μαθαίνει βιολί σε μικρή ηλικία. Μετά τις μεταπτυχιακές σπουδές του, σταδιοδρόμησε στη μουσική. Η λαμπρή συνεργασία του, διάρκειας 50 ετών, με τη Βασιλική Οπερα του Λονδίνου ξεκίνησε το 1952. Το 1953 άρχισε την καριέρα του ως μαέστρος, η οποία τελείωσε το 2005 στο «Κόβεντ Γκάρντεν» με δέκα παραστάσεις στο «Ριγκολέτο» του Βέρντι. Συνολικά διηύθυνε 49 όπερες και 950 παραστάσεις στη Βασιλική Οπερα του Λονδίνου, όπου συνεργάστηκε με τους μεγαλύτερους τραγουδιστές όπερας της γενιάς του. Συνεργάστηκε επίσης με την Οπερα της Αυστραλίας και τη Φιλαρμoνική Ορχήστρα του ΒΒC.

Η σύζυγός του, Τζόαν Ντάουνς, ασχολούνταν με τον κλασικό χορό. Είχε ξεκινήσει την καλλιτεχνική της σταδιοδρομίαως χορεύτρια μπαλέτου και με το πέρασμα των χρόνων εξελίχθηκε σε χορογράφο, ενώ εργάστηκε και ως τηλεοπτική παραγωγός.

http://sfakaonline.blogspot.com/

Best Regards

Prof. Nikos E. Mastorakis
http://www.wseas.org/mastorakis/CV_Mastorakis.doc

* Professor, Technical University of Sofia,
BULGARIA
http://elfe.tu-sofia.bg/elfe/staff.htm
http://elfe.tu-sofia.bg/elfe/curriculum4.htm

* Honorary Professor, University of Cluj, ROMANIA
http://outstanding.wseas.us/

* Prize of Excellence from Romanian Academy of Science, Bucharest,
ROMANIA
http://www.wseas.org/mastorakis

* Professor at the ASEI (Military Institutes of University Education),
Hellenic Naval Academy, GREECE
http://www.hna.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: