Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2009

«Ο Αλλάχ ήρθε για να μείνει» - Διαδήλωση ισλαμιστών στα Κατεχόμενα

Διαδήλωση ισλαμιστών στα Κατεχόμενα

Ηταν ζήτημα χρόνου, με τους χιλιάδες εποίκους που κουβάλησε η Τουρκία στα Κατεχόμενα, να σημειωθεί ισλαμική έξαρση. Τόση που άρχισε να προβληματίζει και το κατοχικό καθεστώς, αλλά και την τουρκική κυβέρνηση, καθώς και τις τουρκικές Ενοπλες Δυνάμεις που παρουσιάζονται θεματοφύλακες του κοσμικού χαρακτήρα της Τουρκίας: «Ο Αλλάχ ήρθε εδώ» και «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος» ήταν τα συνθήματα που ακούστηκαν από χιλιάδες ισλαμιστές διαδηλωτές (κατά σύμπτωση όλοι έποικοι) στους δρόμους της κατεχόμενης Λευκωσίας, που ζητούσαν τη διδασκαλία του Κορανίου στα σχολεία.

Στη διαδήλωση συμμετείχαν και συντεχνίες εκπαιδευτικών, μαθητών και μαθητριών (με μαντίλες) καθώς και ιμάμηδες και κινήθηκαν προς τη λεγόμενη «πρεσβεία» της Τουρκίας και επέδωσαν σχετικό ψήφισμα. Κατά τη διάρκεια της πορείας, που έγινε με τηλεοπτική κάλυψη, ακούστηκε και το απειλητικό σύνθημα προς την ψευδοκυβέρνηση τουτ Μεχμέτ Αλί Ταλάτ «ας σπάσουν τα χέρια που απλώνονται πάνω στο Κοράνι», ενώ πολλοί από τους συμμετέχοντες διάβαζαν αποσπάσματα από το Κοράνι. Γρήγορα η διαδήλωση εξελίχθηκε σε πολιτική με τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα κατά της Αγκυρας και της κυβέρνησης του κ. Ταγίπ Ερντογάν.

«Ο Αλλάχ ήρθε για να μείνει» φωνάζουν εδώ και δύο εβδομάδες οι διαδηλωτές, που ζητούν όχι μόνον τη διδασκαλία του Κορανίου στα σχολεία, αλλά και να σταματήσει το κατοχικό καθεστώς να είναι κοσμικό. Η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Αφρικα» επισημαίνει μάλιστα ότι οι ισλαμιστές διαδηλωτές φώναξαν και το σύνθημα «Τερματίστε την κατοχή» και απειλήθηκαν και επεισόδια, ενώ η εφημερίδα «Ορτάμ» αναφέρεται στο θέμα με τίτλο «Είμαστε εγγόνια των Οθωμανών». Οι εφημερίδες που πρόσκεινται στο κατοχικό καθεστώς χαρακτήρισαν προβοκάτορες τους διαδηλωτές, αφού φώναξαν και συνθήματα για τερματισμό της κατοχής.

Πηγή


1 σχόλιο:

mnk είπε...

Δεν τα λέει καθόλου καλά το Βήμα. Οι έποικοι ισλαμιστές, απ' την Ανατολία, απαιτούν να ενσωματωθεί η διδασκαλία του κορανίου στην ύλη των σχολείων κι έκαναν πορεία με τα γνωστά αλαχού ακμπάρ. Και μετά το σωματείο των Τούρκο-Κύπριων δασκάλων, που δεν θέλουν το κοράνι στα σχολεία, έκαναν πορεία στην Τουρκική πρεσβεία, με σύνθημα "να φύγουν οι έποικοι" και "να τερματιστεί η κατοχή". Επίσης ακούστηκε το σύνθημα "Τουρκία δεν είμαστε μαριονέτες σου"!
Η σύγκρουση λοιπόν είναι ανάμεσα σε Τουρκοκύπριους και έποικους. Αυτό όμως φαίνεται πως δεν αρέσει στο Βήμα και γι' αυτό τα μπουρδουκλώνει και τα κάνει αχταρμά.