Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

Υποχρεωτικά Για Τους Έλληνες Τα Τουρκικά!

κλικ στην εικόνα

ΦΕΚ Τουρκική Γλώσσα.

Σας φαίνεται ασήμαντο το ότι σε 15-20 χρόνια όλα τα Ελληνόπουλα δεν θα μπορούν να περάσουν στο λύκειο αν δεν γνωρίζουν καλά την Τουρκική;

Στην Δικονομία μας η σιωπή θεωρείται συναίνεση… Νομίζετε ότι με την σιωπή μας, δικαιούμεθα να δώσουμε στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας τέτοιο μέλλον; Κάθε λαός έχει τους αρχηγούς που του αξίζουν. Δεν θα γράψω άλλα σχόλια διότι θα είναι προσωπικά. Τα συμπεράσματα είναι δικά σας, και αν δεν συμφωνείτε με αυτήν την απόφαση του υπουργείου εθνικής παιδείας (και του παιδαγωγικού ινστιτούτου) προωθήστε αυτό το μήνυμα. Αν πάλι σας είναι αδιάφορο, απλά αγνοήστε το.

Μόνο μία τελευταία παρατήρηση:

Αν πείτε κι εσείς (όπως κι εγώ) Μπα, αποκλείεται… υπερβολές… Ένα απλό τηλεφώνημα στο Εθνικό τυπογραφείο, το επίσημο όργανο του κράτους, θα σας πείσει !

ΦΕΚ Τουρκική Γλώσσα

Όταν το διάβασα κάπου είπα: υπερβολές. Αποκλείεται προφανώς αναφέρεται μόνον στην Θράκη, και θα πρέπει να διορθώσουν τα σχόλιά τους…

Και για να είμαι 100% σίγουρος, παρήγγειλα το πρωτότυπο από το Εθνικό Τυπογραφείο (Μπορείτε να το λάβετε κι εσείς, τηλεφωνικά, ή Fax κ.τ.λ. για να διαπιστώσετε κι εσείς του λόγου το αληθές. Θα σας έλθει το πλήρες φύλλο, 20 σελίδες, περίπου 7 Ευρώ, με αντικαταβολή.)

ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 867, 10 Ιουλίου 2006

Το διάβασα πολύ προσεκτικά. Πουθενά δεν αναφέρεται η εφαρμογή της αποφάσεως αυτής σε κάποια περιοχή ή νομό. Είναι Πανελλαδική, και ισχύει από τον προηγούμενο χρόνο (!!!) Από της δημοσιεύσεως στην Εφημερίδα. της Κυβερνήσεως.

Ούτε αναφέρεται ότι η εκμάθηση της Τουρκικής θα είναι προαιρετική. (Παρακαλώ πάρτε και διαβάστε το πλήρες ΦΕΚ)

Τα ΜΜΕ σιωπούν.

Όλα τα κόμματα της παρούσας Βουλής το αποσιωπούν.

Όλοι οι δημοσιογράφοι αποφεύγουν κάθε αναφορά… ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ?

Ειδικά όταν οι Εγγλέζοι απαιτούν στα σχολεία τους τα Αρχαία Ελληνικά.

Σε 13 δημοτικά σχολεία της Οξφόρδης, θα αρχίσουν να διδάσκονται αρχαία Ελληνικά, καθώς κρίθηκε ότι βοηθούν τα παιδιά στην κατανόηση της μητρικής τους γλώσσας. Οι υπεύθυνοι εκπαίδευσης των σχολείων αποφάσισαν να εντάξουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της επόμενης χρονιάς το μάθημα των αρχαίων Ελληνικών γιατί πιστεύουν ότι έτσι οι μαθητές θα βελτιώσουν τα Αγγλικά τους.

πηγή

10 σχόλια:

AATON είπε...

Είναι αλήθεια. Εγώ το κατέβασα απο την σελίδα του Εθνικού τυπογραφίου σε PDF και το ανάρτησα. Ακριβώς αυτό λέει..

Ανώνυμος είπε...

Το ΦΕΚ αυτό έχει ημερομηνία 10 Ιουλίου 2006.
Έχουν συμπληρωθεί 4 χρόνια από την δημοσίευση και έναρξη ισχύος του.

ΜΗΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ;
Σε ποιά σχολεία διδάσκεται; Διδάσκεται από φιλολόγους καθηγητές της τουρκικής γλώσσας; Από πού να βρεθούν ξαφνικά τόσοι φιλόλογοι τουρκικής;
Έχουν διοριστεί μέσω ΑΣΕΠ; Ποιοί είναι αυτοί;
Πόσοι μαθητες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εκμάθηση;
ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.
Και αν δεν απαντήσει-που δεν θα απαντήσει- ας ενδιαφερθεί το blog σας να μάθειτι ακριβώς συμβαινει ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ.
Περιμένουμε οπωσδήποτε νεότερα.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ έχω την εξής απορία.Εφόσον λέει να μάθουν τούρκια για να έχουν έπαφες με την γειτόνικη χώρα γιατί δεν μαθαίνουν οι τούρκοι ελληνικά;Και εφόσον θέλουν να μάθουν οι νέοι μας μια ξένη γλώσσα γειτονικής χώρας γιατί δεν τους μαθαίνουν ιταλίκα που είναι επίσης γειτονίκη χώρα και τα ιταλικά έχουν βάση τα λατινίκα τα οποία έχουν βάση τα αρχαία ελληνικά.Γιατί απαραίτητα τούρκικα;

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΟΥΝΕ ΛΥΣΑΞΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΕΛΟΥΝΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ?ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ.ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ

Ανώνυμος είπε...

kαι ο ΑΝΤ1 το εχει ξεκινηση ήδη να μας γεμιζει με τουρκικες ταινιες για να συνηθισουμε τη τουρκικη γλωσσα.

Ανώνυμος είπε...

Μετά το πολυδιαφημισμένο "χίλιες και μια νύχτες" ο "πατριωτικός" σταθμός του αντέννα ξεκινάει και άλλη μία τουρκική σειρά κάθε απόγευμα. Καλά ρε, αυτοί δε θα αλλάξουν..προδότες, ανθέλληνες και αντίχριστοι ήταν, είναι και θα είναι..εμείς, θέλουμε να ξυπνήσουμε από το λήθαργο που βρισκόμαστε, ναι ή όχι;

Εκτός κι αν, στα πλαίσια της ελληνοτουρκικής φιλίας, προβάλλεται στην τουρκική τηλεόραση καμία ελληνική σειρά και δεν το ξέρουμε..εκτός κι αν οι τούρκικες εφημερίδες και περιοδικά προβάλλουν τόσο συχνά και με τόση θέρμη κάποια ελληνική σειρά (βλ. τηλεθεατής, tv ζαπινγκ κλπ κλπ...)

Μια ζωή ραγιάδες, στην κακομοιριά
θλίβομαι
Μανούσος-Χανιά

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς υπάρχουν και άλλα αντίστοιχα ΦΕΚ για τις υπολοιπες γλώσσες που διδάσκονται στα σχολεία (αγγλικά, γαλλικά...). Πολύ κακό για το τίποτα απο τον αρθρογράφο.

Ανώνυμος είπε...

εισαι τουβλο.... 7 σεπτεμβρη-3:10

Ανώνυμος είπε...

Γλώσσα επιλογής όπως είναι τα Γαλλικά, τα Γερμανικά, τα Ιταλικά, τα Ισπανικά στα Γυμνάσια και τα Λύκεια. Η μοναδική υποχρεωτική ξένη γλώσσα είναι τα Αγγλικά στην εκπαίδευση, υφίσταται και υποχρεωτική δεύτερη για κάποια χρόνια αλλά η επιλογή είναι του μαθητή.
Και για να βλέπουμε τα πράγματα πιο πρακτικά, ούτε τα σχολεία πρόκειται να βρουν τόσους καθηγητές της γλώσσας και το πιθανότερο είναι να μην την επιλέξουν και οι μαθητές.
Τα συμπεράσματα περί υποχρεωτικού κλπ. τα θεωρώ υπερβολικά.

Τσουμαροπούλου Μαρία είπε...

Απόσυρση του Νόμου περί τουρκικής,ΤΩΡΑ!