Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Ο ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ ΚΙ Ο ΚΟΥΛΟΥΡΙΩΤΗΣ

Ο ναύαρχος Κουντουριώτης εμάχετο από τη γέφυρα του θωρηκτού Αβέρωφ. Η σημερινή ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού σε τι μετέτρεψε το ηρωικό θωρηκτό; (κλικ εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ)

Σήμερα είναι η επέτειος θανάτου του ναύαρχου Κουντουριώτη

Δεν θα κάναμε καμία αναφορά στο θέμα εάν η ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού είχε φροντίσει επίσημα να τιμήσει αυτόν χάρη στον οποίο φέρει τις διαμνημονεύεσεις της και τα παράσημά της.

Όμως σιγή ιχθύος υπήρξε για το Πολεμικό Ναυτικό.
Καμία ημερήσια διαταγή δεν διαβάστηκε πουθενά και καμία αναφορά δεν έγινε στο όνομα του μεγάλου αυτού Έλληνα. Και είναι απόλυτα φυσικό. Κανένας δεν θέλει να θυμάται κάποιον με τον οποίον αν συγκριθεί θα δείχνει μπροστά του νάνος. Οι μικροί άνθρωποι είναι συνηθισμένοι σε τέτοιες μικρότητες. Κανένας όμως δεν θα μας απαγορεύσει να κάνουμε αυτό το οποίο φοβούνται περισσότερο…την σύγκριση.

Ο ναύαρχος Κουντουριώτης είναι κάποιος που δεν αποφοίτησε από καμία Ανώτατη στρατιωτική Σχολή. Ξεκίνησε την καριέρα του από απλός ναυτόπαις. Πέρασε όλα τα στάδια των κακουχιών και των αγώνων της μικρής τότε Ελλάδας και δεν έγινε αρχηγός του Ναυτικού επειδή ήταν ο αγαπημένος λακές ενός πολιτικού συστήματος αλλά επειδή τον διάλεξε και τον επέβαλε ένας δημοκρατικός στρατιωτικός σύνδεσμος, ο Σύνδεσμος του 1909 στο Γουδί.

Ο ναύαρχος Κουντουριώτης διασφάλισε με τον έλεγχο του Αιγαίου τον αποκλεισμό ανεφοδιασμού των τουρκικών στρατευμάτων στην κυρίως Ελλάδα. Οι νίκες του στρατού ξηράς και ο διπλασιασμός της Ελλάδος με το δεύτερο 1821 των Βαλκανικών πολέμων 12-13 δεν θα υπήρχαν εάν αυτός ο γενναίος ναύτης δεν βρισκόταν στη θέση του. Ο ναύαρχος Κουντουριώτης είναι η ψυχή της ναυτικής Ελλάδος και βρίσκεται στην καρδιά κάθε μάχιμου αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού.

Αυτή την περίοδο στη θέση του Ναύαρχου Κουντουριώτη βρίσκεται ένας Κουλουριώτης, ένας άνθρωπος που αποτελεί επιλογή μιας προδοτικής κυβέρνησης η οποία έχει υποθηκεύσει, πακιστανοποιήσει το μέλλον της Ελλάδος.

Ο ναύαρχος Κουντουριώτης στις ναυμαχίες έφερε πάνω του μία εικόνα της Παναγίας και μιλώντας προς τους ναύτες του δεν τους έκανε κηρύγματα περί ψευτοδημοκρατίας αλλά τους έλεγε σκοτώστε «μεθ’ ορμής ακαθέκτου τον προαιώνιο εχθρό του γένους».

ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ.

Γιατί το τονίζουμε;

Γιατί ο Κουλουριώτης αντί την Παναγία να τιμήσει δίνει το Βοτανικό τζαμί για να χτίσει….και αντί να υπερασπιστεί το γένος γίνεται και αυτός ένας από τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων Στρατού και Αεροπορίας, που αποδέχεται την αφαίρεση του γένους από την προϋπόθεση εισαγωγής στις στρατιωτικές Σχολές.
Από την μία λοιπόν έχουμε τον υπερασπιστή του γένους Κουντουριώτη και από την άλλη τους αρνητές του ίδιου τους του γένους…του ελληνικού γένους.
Οι συγκρίσεις είναι καταλυτικές και δικαιολογούν απόλυτα τον Κουλουριώτη που δεν θέλει να θυμάται τον Κουντουριώτη. Εμείς πάντως θα τον θυμόμαστε και τον Κουντουριώτη (αιωνία του η μνήμη) και τον Κουλουριώτη (έσσεται ήμαρ).

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν ψάξει κανείς στο ιντερνετ θα βρει ότι οι αιγύπτιοι και πακιστάνοι βασανίζουν τους χριστιανούς στις χώρες τους για διασκέδαση, π.χ. απαγωγές και βιασμούς ανδρών και γυναικών(ανήλικων) γιατί δεν έγιναν μουσουλμάνοι.
Στους χριστιανούς σύμφωνα με το ισλάμ έχουν λίγη "ανοχή", για τους άθεους δεν υπάρχει ανοχή.

Η "διασκέδαση" των πακιστανών φαίνεται να ήρθε στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα για τις βενζίνες στις εκκλησίες, τις πυρκαγιές, το κλέψιμο σταυρών από το λαιμό κτλ.

Ανώνυμος είπε...

http://www.sse.gr/page_gr.php?id=8
NOMIZV ΟΤΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ......
ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΟΙ 5 ΝΤΑΛΤΟΝ ΤΟΥ Π.Ν. ΠΟΥ ΑΝΕΧΟΝΤΑΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ????
Η ΑΠΛΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΘΕΑΤΡΑΚΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΟΥΛΕΣ ΑΝΕΜΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΞΙΦΑΚΙΑ ΚΑΙ ΒΑΡΑΜΕ ΠΡΟΣΟΣΧΟΥΛΕΣ???
ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ Ο ΚΟΛΝΤΓΟΥΟΤΕΡ,ΜΙΣΙΟΝΑΡΑΚΗΣ....Ο ΑΛΒΑΝΟΤΣΑΜΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ,ΚΑΙ Ο ΚΑΤΣΑΡΟΥΛΗΣ????
ΞΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ
yg
Ο ΧΟΡΕΥΤΗΣ ΜΕ ΤΑ ΒΑΜΜΕΝΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΜΑΛΛΙΑ ,ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ,ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΗΤΑΝ....ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ