Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2015

Μυστική έρευνα για το κονσερβοποιημένο κυνήγι λιονταριών, στα αποθεματικά πάρκα της Νοτίου Αφρικής, από ντοκιμαντερίστες της ταινίας 'Blood Lions'Νότια Αφρική. Κονσερβοποιημένο κυνήγι 'Canned hunting' σε ιδιωτικές ρεζέρβες (κυνηγετική εκμετάλλευση πάρκων)
Η φρίκη με τα «κονσερβοποιημένα λιοντάρια» στα αποθεματικά  πάρκα θηραμάτων.
Μυστική έρευνα αποκαλύπτει πως τα μεγαλοπρεπή θηρία διατηρούνται, σαν κοτόπουλα σε εκτροφείο, έτσι ώστε κυνηγοί να διαλέγουν από κατάλογο, ποιο ζώο θέλουν να σκοτώσουν για £ 31.000

Το κονσερβοποιημένο κυνήγι 'Canned hunting' προσελκύει 1.000 τουρίστες το χρόνο στα αποθεματικά
(της φύσης) ζωολογικά πάρκα της Νότιας Αφρικής.

Αγροκτήματα (ρεζέρβες) εκτρέφουν λιοντάρια ως θηράματα και λειτουργούν με τα έσοδα από το τίμημα που πληρώνουν πλούσιοι κυνηγοί για να θανατώσουν ένα ζώο.

οι υποψήφιοι κυνηγοί παίρνουν έναν «κατάλογο» για να επιλέξουν το ακριβές ζώο που θέλουν να σκοτώσουν, με τιμή από £ 3.500 έως £ 31.000

Ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων αποκαλούν το «κυνήγι» αυτού του είδους, «άτυπη σφαγή» αλλά τα 'Canned hunting' αφεντικά υποστηρίζουν ότι το κονσερβοποιημένο κυνήγι, συμβάλλει στην αύξηση του πληθυσμού των λιονταριών.

Εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο έπαθαν σοκ, όταν αποκαλύφθηκε ότι ένας Αμερικανός κυνηγός πλήρωσε δεκάδες χιλιάδες δολάρια για να σκοτώσει τον Cecil, το πιο διάσημο λιοντάρι της Ζιμπάμπουε,

Αν και ο τρόπος που δελέασαν τον Cecil, για να τον απομακρύνουν από το Hwange National Park και να θανατώσουν ήταν πραγματικά φρικτός, αυτό δεν αποκαλύπτει την πιο σκοτεινή πλευρά της βιομηχανίας του 'Canned hunting'
Αυτό είναι το τίμημα για το «canned - or 'captive' – hunting» στη Νότια Αφρική.
Τα λιοντάρια εκτρέφονται κατά εκατοντάδες στις ιδιωτικές ρεζέρβες «αποθεματικά» προτού απελευθερωθούν, για να "κυνηγηθούν" από πλούσιους τουρίστες.
οι τουρίστες που "ψυχαγωγούνται" με το
'Canned hunting' πληρώνουν το αντίτιμο για τη δολοφονία του μεγαλοπρεπούς θηρίου (κυνήγι με όπλα και βέλη)  και παίρνουν το πτώμα του σαν το απόλυτο τρόπαιο.
είναι συγκλονιστικό το γεγονός ότι –όπως αποκαλύπτει μυστική έρευνα για μια νέα εμπορική ταινία- οι εταιρείες διοργάνωσης σαφάρι στέλνουν ακόμη και προσπέκτους (με κατάλογο) στους υποψήφιους κυνηγούς, ώστε να μπορούν να επιλέξουν ακριβώς το είδος και τον αριθμό των ζώων που θέλουν να σκοτώσουν - που κυμαίνονται στην τιμή από $ 5.400 (£ 3.500) έως $ 48.000 (£ 31.000 ), ανάλογα με το μέγεθος και την κατάστασή του.
Ζώα με ασυνήθιστο χρώμα (αλφικά ή αλμπίνο ζώα άγριου τύπου, για παράδειγμα λευκό λιοντάρι, τίγρης) που οφείλεται σε σπάνια γενετική μετάλλαξη, εκτρέφονται ειδικά στις ρεζέρβες και η τιμή τους –για το κυνήγι και τη θανάτωσή τους- είναι 100 φορές μεγαλύτερη.
λευκά λιοντάρια με γαλανά μάτια, γκνου (είδος που συγγενεύει με βουβαλίδα) με γυαλιστερή χρυσή γούνα και αντιλόπες με ασυνήθιστο χρώμα εκτρέφονται και αναπαράγονται συστηματικά για 'Canned hunting'

τα γενετικά τροποποιημένα αυτά πλάσματα, είναι σπάνια, μοναδικά, με ασυνήθιστη εμφάνιση και οι κυνηγοί χρεώνονται περισσότερο για να τα δολοφονήσουν.
πηγή 12-3-15
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2991391/The-MUTANT-animals-specially-bred-shot-big-game-hunters-South-African-ranchers-charge-100-times-honour-shooting-unusually-coloured-animals.html


ντοκιμαντερίστες για την ταινία 'Blood Lions' έκαναν μυστική έρευνα για το κονσερβοποιημένο κυνήγι 'Canned hunting' Ο Chris Mercer, που ζει στη Νότια Αφρική, κάνει καμπάνια εναντίον του απάνθρωπου 'Canned hunting' και λέει ότι μερικά από τα μέρη (αγροκτήματα θηραμάτων) που επισκέφτηκε ήταν «απλώς φρικτά»

Μερικά αγροκτήματα διατηρούν πάνω από 120 μεγάλες γάτες περιορισμένες σε ένα μικρό χώρο (μερικές φορές σε ένα κατάλυμα 10 Χ 10 μ.) για εντατικοποίηση της αναπαραγωγής τους. το θηλυκό ζώο αντί να γεννάει δύο μικρά κάθε δύο ή τρία χρόνια, εξαναγκάζεται να γεννάει δύο ή τρεις φορές το χρόνο. Αυτό βέβαια είναι αφύσικο και εξαιρετικά αγχωτικό. Τα μικρά απομακρύνονται νωρίς από τη μάνα και μεγαλώνουν με φροντιστή, έτσι ώστε να χρησιμοποιηθούν για την ψυχαγωγία τουριστών (τα χαϊδεύουν, βγαίνουν φωτογραφίες μαζί τους κλπ)
όταν μεγαλώσουν τα λιονταράκια πωλούνται σε ιδιωτικές ρεζέρβες για να θανατωθούν από κυνηγούς.
ανάλογα με το σύστημα του 'Canned hunting' το λιοντάρι απελευθερώνεται στην ευρύτερη περιοχή τουλάχιστον τρεις μήνες πριν να θηρευτεί, αλλά μπορεί να απελευθερωθεί μόλις 96 ώρες πριν από τη θήρευση του.
Ωστόσο δεν πρόκειται για κυνήγι, αφού τα ζώα ζούσαν πάντα σε κλουβί.
Στη φωτογραφία: Καταδικασμένα μικρά λιονταράκια ζουν όλη τους τη ζωή πίσω από ένα φράχτη, μέχρι να βγουν για να πυροβοληθούν από τους πλούσιους τουρίστες

Η Νότια Αφρική είναι ένας πρωταρχικός προορισμός για τους πλούσιους τουρίστες που επιθυμούν να προσθέσουν άλλο ένα τρόπαιο στη συλλογή τους και, ως εκ τούτου, 1.000 λιοντάρια σκοτώνονται εκεί, κάθε χρόνο.

Στη φωτογραφία: η Melissa Bachman, αμερικανίδα τηλεοπτική παρουσιάστρια, δημοσίευσε την εικόνα με το πτώμα του λιονταριού που δολοφόνησε στην Ν.Αφρική και προκάλεσε έντονη αντίδραση.

Η ταινία 'Blood Lions' θα παρουσιαστεί στη Royal Geographical Society την Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου στις 6μμ
περισσότερες πληροφορίες στο e-mail joanne@bornfree.org.uk

πηγή 11-8-15
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3020102/Canned-lions-bred-South-Africa-shot-hunters-bows-arrows-36-000-time.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: