Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2015

Προϊόντα νεκρής μαύρης αρκούδας διακινούνται λαθραία στις ΗΠΑ και χρησιμοποιούνται στην Κινεζική παραδοσιακή ιατρικήΗΠΑ, Μίσιγκαν, τέσσερα άτομα συνελήφθησαν για σύσταση δικτύου λαθραίας διακίνησης προϊόντων ασιατικής μαύρης αρκούδας (περιζήτητα μέλη των νεκρών αγρίων ζώων)
οι ερευνητές υποψιάζονται ότι η ομάδα αυτή μπορεί να μετέφερε τα λαθραία προϊόντα άγριας ζωής, στην Ασία, όπου υπάρχει μαύρη αγορά για τη χρήση τους, στην παραδοσιακή Κινεζική ιατρική -ειδικά για την χοληδόχο κύστη της αρκούδας-

Όπως ανέφερε το mlive.com, οι συλλήψεις έγιναν μετά από έρευνα πολλών ετών από το (DNR) Μονάδα Ειδικών Ερευνών για τους φυσικούς πόρους ( State Department of Natural Resources Special Investigations Unit.
οι επιθεωρητές του (DNR) παρουσιάστηκαν ως λαθροκυνηγοί στους διακινητές λαθραίων προϊόντων άγριας ζωής, προσφέρθηκαν να τους πουλήσουν μέλη μαύρης αρκούδας και μετά τους συνέλαβαν.
(συνελήφθη ο 52χρονος Tuan Hoa Pham από το Kentwood, ο 45χρονος Hoang Linh-Duy Tran, από το Wyoming, και η 51χρονη Hoa Trung Huynh, 51, από το Kentwood. Αυτοί εμπορεύονταν τα λαθραία προϊόντα σε τοπικό επίπεδο, για ατομική και οικογενειακή χρήση. Αλλά ο 45χρονος λαθρέμπορος Hieu Van Hoang, 45, από το Chippewa County που επίσης συνελήφθη στην Chippewa County στην Upper Peninsula, έκανε για χρόνια, διεθνείς συναλλαγές –οι αρχές δεν ολοκλήρωσαν ακόμη την έρευνα για τη δράση του και δεν τεκμηρίωσαν το σύνολο των αδικημάτων που διέπραξε-

Ο Lt. Jason Haines (DNR Detective), εξήγησε πως « στη μαύρη αγορά, έχουν ιδιαίτερη ζήτηση η χοληδόχος κύστη της αρκούδας και τα πέλματά της» και τα τελευταία πέντε χρόνια υπάρχει έξαρση αυτών των περιπτώσεων (ανακάλυψαν άλλες 6 παρόμοιες περιπτώσεις μέσα σε πέντε χρόνια)


οι αγοραστές πιστεύουν ότι εάν καταναλώσουν αυτά τα μέλη του νεκρού ζώου, θα ανακουφιστούν από την αρθρίτιδα, τις ημικρανίες κλπ.και τα θεωρούν σαν καλό αφροδισιακό.

Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν τη χολή αρκούδας, πιστεύουν ότι «μπορεί να θεραπεύσει  τις αιμορροΐδες, τον πονόλαιμο, τις πληγές, τους μώλωπες, τις μυϊκές παθήσεις, τα διαστρέμματα, την επιληψία, να μειώσουν τον πυρετό, να βελτιώσουν την όρασή τους, να διαλύσει τις πέτρες στη χοληδόχο κύστη και επίσης να καθαρίσει το συκώτι και να δράσει και ως αντιφλεγμονώδες»
ο Lt. Jason Haines δήλωσε επίσης ότι «απλά, βάζουν σε ένα βάζο, το μέλος της αρκούδας με ένα ποτό της αρεσκείας τους και αφού «κάτσει» το καταναλώνουν. Έτσι γιατρεύονται όλα «από την ημικρανία μέχρι την αρθρίτιδα»

Πηγή 6-8-15
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3187043/Four-arrested-Michigan-trafficking-black-bear-parts-Asia-sold-medicinal-products.html

φωτο
http://www.all.biz/el/khol-arkodhas-bgg1061906

εμπόριο οργάνων αρκούδας στη μαύρη αγορά...
η χοληδόχος κύστη δεν είναι το μόνο μέρος από το σώμα της αρκούδας που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία κοινών ασθενειών. μερικοί τρώνε πόδια αρκούδας γιατί πιστεύουν ότι έτσι θα αναλάβουν τη δύναμη και το σθένος μιας αρκούδας, ενώ η κατανάλωση κρέατος αρκούδας θεωρείται ότι ενισχύει την αρρενωπότητα ενός ατόμου.
η αγορά οργάνων αρκούδας, ελαφιών κλπ, ή σκευασμάτων με  ουσίες που υπάρχουν σε αυτά τα όργανα, μπορεί να γίνει μέσω διαδικτύου,
 ή με τη μεταφορά του σκευάσματος (με χολή, λίπος κλπ.αρκούδας) από τη χώρα όπου επιτρέπεται η παραγωγή του (π.χ.Ρωσία, Ουκρανία, Κίνα κλπ) Ο διακινητής μπορεί να φέρει μερικά "κομμάτια" σκευασμάτων (3-4) από τη χώρα όπου γίνεται νόμιμη παραγωγή και να δηλώσει ότι θα τα χρησιμοποιήσει για ατομική του χρήση...
δεν γνωρίζουμε τη νομική διαδικασία που η εφαρμογή της θα περιόριζε την κατανάλωση αυτών των προϊόντων που εξάγονται από άγρια  ζώα που κακοποιούνται για αυτό το σκοπό.

η χολή αρκούδας βοηθάει στην αντιμετώπιση της καρδιακής προσβολής  ?????
Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα μια ένωση που βρίσκεται σε χολής αρκούδας θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία των θυμάτων καρδιακής προσβολής
Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα από το Imperial College του Λονδίνου θα μπορούσε επίσης να θεραπεύσει το μη φυσιολογικό καρδιακό ρυθμό, την αρρυθμία στα έμβρυα και στα θύματα καρδιακής προσβολής.

πηγή
http://www.news-medical.net/news/20110803/5713/Greek.aspx

online διακίνηση αυτών των προϊόντων
http://moskva.all.biz/el/khol-arkodhas-g3103729#.Vcial3Htmkoτιμή 859.00 RUB


Δεν υπάρχουν σχόλια: