Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2015

Κροκόδειλος του Νείλου έφαγε το παιδί του, λόγω έλλειψης άλλου θηράματος, στο Εθνικό πάρκο Κρούγκερ της Αφρικής
Εθνικό Πάρκο Kruger της Νότιας Αφρικής, ένας τεράστιος κροκόδειλος έφαγε το παιδί του λόγω έλλειψης άλλου θηράματος.
Τον απίστευτο κανιβαλισμό φωτογράφισε η 32χρονος φωτογράφος Tanja Merensky-Hartinger στο Sweni Bird Hide του Εθνικού Πάρκου Kruger της Νότιας Αφρικής στις 14 ιουνίου 2015.
Οι φωτογραφίες δείχνουν έναν κροκόδειλο του Νείλου να αρπάζει το μικρό κροκοδειλάκι του, να το σφίγγει με τα δυνατά σαγόνια του και να το καταπίνει ολόκληρο, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.
Ο «μπαμπάς» κροκόδειλος, απεικονίζεται να τινάζει απότομα το κεφάλι του προς τα πίσω, ώστε με τη βαρύτητα, το αβοήθητο κροκοδειλάκι να κατρακυλίσει στο λαιμό του.

Στη φωτογραφία φαίνεται μόνο η φολιδωτή ουρά του μωρού, που κρέμεται από το στόμα του «μπαμπά» κροκόδειλου, καθώς εκείνος ευωχείται, όταν γεύεται τη σάρκα του παιδιού του.

Το κροκοδειλάκι πιάστηκε ανυποψίαστο στο τεράστιο στόμα του «μπαμπά» κροκόδειλου, που έκλεισε γρήγορα τα σαγόνια του και το συνέθλιψε, πριν την κατάποση, όπως θα έκανε με οποιοδήποτε άλλο θήραμα.

Η φωτογράφος Tanja Merensky έμεινε έκπληκτη με αυτό το είδος συμπεριφοράς και μίλησε με κάποιους επαγγελματίες οδηγούς, με πολλά χρόνια εμπειρίας στην αφρικανική ζούγκλα, αλλά και αυτοί δεν είχαν δει ποτέ προηγουμένως, κάτι παρόμοιο.

Οι ενήλικες κροκόδειλοι προτιμούν να πιάνουν μεγαλύτερα θηράματα για τη λεία τους, ώστε αυτή να καλύπτει τις ενεργειακές τους ανάγκες, συνεπώς, οι ενήλικες κροκόδειλοι σπάνια τρέφονται με τόσο μικρά θηράματα.

Ωστόσο, σαν ευκαιριακοί κυνηγοί τρώνε επίσης ψάρια, πουλιά ή άλλα ερπετά.

Οι κροκόδειλοι είναι εξαιρετικά επικίνδυνα αρπακτικά και είναι γνωστό ότι, πολύ περιστασιακά επιδίδονται σε κανιβαλισμό. Σκοτώνουν και τρώνε ο ένας τον άλλο όταν υπάρχει μεγάλη έλλειψη θηράματος ή έντονος ανταγωνισμός για την τροφή.
Στις ιδιαίτερα δύσκολες αυτές καταστάσεις, οι κροκόδειλοι κάνουν ότι είναι απαραίτητο για να επιβιώσουν.

Οι κροκόδειλος του Νείλου είναι πολύ διαδεδομένος στο Εθνικό Πάρκο Kruger και είναι το δεύτερο μεγαλύτερο ερπετό στον κόσμο (φτάνει τα 6 μ.) μετά από τον ξάδελφο του κροκόδειλο του αλμυρού νερού.

Πηγή 5-8-15
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3185811/Don-t-mess-son-ll-dinner-Gruesome-moment-cannibal-croc-swallows-young-reptile.html
Το όνομα κροκόδειλος προέρχεται από την Αρχαία Ελλάδα, όπου σύμφωνα με τον Ηρόδοτο κροκόδριλος (από το κρόκος=κροκάλα=βότσαλο και δρίλος=σκουλήκι, άρα κρόκος+δρίλος=κροκόδριλος=το σκουλήκι που βγαίνει από τις πέτρες) ονομαζόταν το σημερινό κροκοδειλάκι ή κουρκουτά (Agama stellio).
πηγή https://el.wikipedia.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: