Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2015

ΠΕΝΤΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ της ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ που είναι ΚΟΙΝΑ στους πιο ΔΙΑΣΗΜΟΥΣ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ

Εγκληματολόγοι αποκαλύπτουν πέντε χαρακτηριστικά-κλειδί, που είναι κοινά στους πιο  διαβόητους σίριαλ κίλερ δολοφόνους, 
εγκληματολόγοι και εμπειρογνώμονες από το περιοδικό «Real Crime magazine» αποκαλύπτουν πέντε βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας των πιο διάσημων κατά συρροή (κατ΄εξακολούθηση)  δολοφόνων και εξερευνούν το μυαλό τους 
(
delve inside the mind of the world’s most infamous serial killers, from Ted Bundy and Jeffrey Dahmer to John Wayne Gacy and Fred and Rose West)

ο John Edward Douglas (is a former special agent with the U.S. Federal Bureau of Investigation (FBI), one of the first criminal profilers, and criminal psychology authorένας από τους πρώτους αμερικανούς criminal profilers του FBI ***–με καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της εφαρμοσμένης ψυχολογίας του εγκλήματος- συνήθιζε να επισκέπτεται τους φυλακισμένους κατ΄εξακολούθηση δολοφόνους για να συλλέγει στοιχεία και να μαθαίνει πως σκέφτεται ένας σίριαλ κίλερ.

(ο John Edward Douglas μελέτησε την «υπογραφή» του σειριακού δολοφόνου στο σκηνικό του εγκλήματος  και πως αυτός ικανοποιεί τις ψυχολογικές του ανάγκες με τη διάπραξη του εγκλήματος, Ο συγγραφέας Thomas Harris –διάσημος από την κινηματογραφική διασκευή της «Σιωπής των Αμνών» έμαθε από τον John Douglas  για τα βασικά δομικά στοιχεία στο χαρακτήρα των σειριακών δολοφόνων.)
ο John Douglas διακρίνει στην παιδική ηλικία των σειριακών δολοφόνων την «ανθρωποκτονική τριάδα» συμπεριφοράς.
Σκληρότητα προς τα ζώα, ενούρηση σε μεγάλη ηλικία και εμπρησμό.

Τα κίνητρα της ομάδας στην οποία εντάσσονται οι σειριακοί δολοφόνοι είναι αντίστοιχα : η κυριαρχία, χειριστικότητα και ο έλεγχος

***[The FBI method of profiling is a system created by the Federal Bureau of Investigation (FBI) used to detect and classify the major personality and behavioral characteristics of an individual based upon analysis of the crime or crimes the person committed]

όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του περιοδικού 
«Real Crime magazine» 
Ο σειριακός δολοφόνος χρησιμοποιεί γοητεία, χειραγώγηση, εκφοβισμό, και κατά καιρούς βία για τον έλεγχο των άλλων, προκειμένου να ικανοποιήσει τις δικές του  ιδιοτελείς (εγωιστικές) ανάγκες.

Στα βασικά γνωρίσματα στις διαπροσωπικές του σχέσεις περιλαμβάνονται το μη ρεαλιστικό αίσθημα μεγαλείου και προσωπικής υπεροχής, η επιφανειακή γοητεία (σαγηνεύουν με μια επιφανειακά γοητευτική προσωπικότητα), η ικανότητα χειραγώγησης των άλλων, η ευστροφία (ταχύτητα σκέψης και αντίδρασης)  και  η παθολογική τάση να ψεύδονται.
τα συναισθηματικά του γνωρίσματα περιλαμβάνουν την έλλειψη ενσυναίσθησης, την έλλειψη ενοχής, τύψεων και ηθικής συνείδησης , τα εγωκεντρικά και επιφανειακά συναισθήματα και την αποτυχία να αναλάβουν την ευθύνη των πράξεών τους.
Μελέτες έχουν βρει μια σύνδεση μεταξύ των ζημιών στο μετωπιαίο λοβό του εγκεφάλου, την αλλαγή  δραστηριότητας στην αμυγδαλή στους serial killers

Άλλοι ψυχολόγοι συνδέουν τη συμπεριφορά του serial killer με την παιδική του κακοποίηση ή τα ναρκωτικά.

Η πρώτη καταγεγραμμένη υπόθεση με κατά συρροή δολοφόνους, χρονολογείται από τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, όπου μια ομάδα ματρόνες, δηλητηρίασαν ένα μεγάλο και άγνωστο αριθμό Ρωμαίων.

[Το 331 π.χ. αρκετοί Ρωμαίοι άνδρες έχασαν τη ζωή τους από άγνωστη αιτία, αρχικά θεωρήθηκε ως μάστιγα, μέχρι που μια γυναίκα -οικιακή βοηθός- αποκάλυψε μια συνωμοσία.
οι Ρωμαίοι δηλητηριάστηκαν από ματρόνες (ευγενείς κυρίες) με το δαχτυλίδι –δηλητήριο. Είναι γνωστό ότι οι ευγενείς συνήθιζαν να φορούν δαχτυλίδια, μέσα στα οποία (στην ειδική θήκη) μετέφεραν ποσότητα δηλητηρίου ικανή να επιφέρει το θάνατο, για την εξόντωση εχθρών και αντιπάλων αλλά και για αυτοκτονία σε περίπτωση κινδύνου.

σύμφωνα με τον Ρωμαίο ιστορικό Τ.Λίβιο, συνελήφθησαν 170 ματρόνες αλλά η πράξη τους αποδόθηκε σε τρέλα παρά την εγκληματική τους πρόθεση. ]

Σήμερα, χάρη στη σύγχρονη τεχνολογία, ψυχολόγοι και εγκληματολόγοι, ανιχνεύουν και προσδιορίζουν με νέα στοιχεία τις αιτίες,  που οδηγούν ένα άτομο, στο να διαπράξει τέτοιες εν ψυχρώ δολοφονίες, ξανά και ξανά. 

Σε συνεργασία με την Dr Elizabeth Yardley, διευθύντρια του Κέντρου Εφαρμοσμένης Εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο του Birmingham (Director of the Centre for Applied Criminology at Birmingham City University) το περιοδικό «Real Crime» magazine ανέδειξε πέντε βασικά χαρακτηριστικά των κατά συρροή δολοφόνων

1. Εθισμένος στην εξουσία

«οι κατά συρροή δολοφόνοι έχουν συνήθως μια στενή (εσωτερική)  συνάφεια με την εξουσία, ακόμα και όταν έχουν συλληφθεί και ξέρουν ότι το παιχνίδι τελείωσε», εξήγησαν οι ειδικοί.

«με σκοπό να ασκήσουν κάποιο είδος ελέγχου πάνω στους ανθρώπους γύρω τους, συχνά αποκρύπτουν ζωτικής σημασίας

πληροφορίες που σχετίζονται με το έγκλημά τους, στην προσπάθειά τους να διατηρήσουν τον έλεγχο της κατάστασης, να κερδίσουν την προσοχή και να επιβεβαιώσουν μια στρεβλή αίσθηση δύναμης  ή εξουσίας »


Ο δολοφόνος Ian Brady, (the Moors Murderer)  που είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία πέντε παιδιών με συνεργό τη Myra Hindley μεταξύ 1963 και 1965, απέκρυψε από την αστυνομία, την τοποθεσία όπου βρίσκεται το πτώμα του θύματός του Keith Bennett και πολλοί θεωρούν ότι αυτό το έκανε για να βρίσκεται σε θέση εξουσίας και να έχει τον έλεγχο της κατάστασης.

2.Χειριστικός

Η φαινομενική ευαλωτότητα (η μόνη τους αδυναμία είναι η ανικανότητα να νιώσουν συναισθήματα) και η ανάγκη να προσφέρουν ευχαρίστηση, χρησιμοποιήθηκαν αποτελεσματικά ξανά και ξανά από serial killers σαν ένας τρόπος για να κρύψουν μια σκοτεινή προσωπικότητα», συνεχίζουν οι ειδικοί.

«Μερικοί από τους πιο γνωστούς  serial killers του κόσμου έχουν μια τρομακτική ικανότητα να χειραγωγούν τους γύρω τους, πιέζοντας τα σωστά κουμπιά,  με σκοπό να τους παραπλανήσουν.»

«συχνά,  οι κατά συρροή δολοφόνοι είναι επίσης σε θέση να χειριστούν μια κατάσταση, προκειμένου να αποποιηθούν την ευθύνη για τις πράξεις τους, και για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούν καυτά θέματα της επικαιρότητας ή την ιατρική και ψυχολογική έρευνα,  για να προσπαθήσουν να εξηγήσουν τις ενέργειές τους.»

Ο γιατρός Harold Shipman, για παράδειγμα, χρησιμοποίησε τη θέση του σαν ιατρικός εμπειρογνώμονας, για να χειριστεί τους ασθενείς του, έτσι, τους υπέβαλλε σε θεραπείες που τελικά οδηγούσαν  στο θάνατο, ενώ παρουσίαζε τον εαυτό του, σαν κοινωνικό φροντιστή.

3.εγωιστικό καύχημα
σε άλλο σημείο του άρθρου, στο περιοδικό «Real Crime magazine» η Dr Elizabeth Yardley, λέει: «με την εγωκεντρική τους συμπεριφορά οι serial killers, όχι μόνο δεν είναι συνεργάσιμοι, αλλά συχνά καυχώνται για τις αγριότητες που έχουν διαπράξει,  είτε αυτό έχει ως στόχο τους συνεργούς τους, το επόμενο θύμα, την επιβολή του νόμου, ή απλά τον εαυτό τους.

Για παράδειγμα το ζευγάρι Ian Brady και  Myra Hindley (the Moors Murderer) αυτοί οι δολοφόνοι πέντε παιδιών (ίσως και εννέα παιδιών με νέα στοιχεία που προέκυψαν) έβγαλαν εκατοντάδες φωτογραφίες στο Saddleworth Moor, εκεί που έθαψαν τα πτώματα των παιδιών που δολοφόνησαν. Αναμνηστικές μακάβριες φωτογραφίες στο έρημο τοπίο, σαν τρόπαια, στους αυτοσχέδιους τάφους των παιδιών που βίασαν και θανάτωσαν.
φυσικά αυτό βοήθησε την αστυνομία να εντοπίσει τρία από τα πτώματα των παιδιών και να ενοχοποιηθεί το σατανικό ζευγάρι.

μέχρι σήμερα, οι σειριακοί δολοφόνοι δεν αποκάλυψαν που βρίσκεται το πτώμα του 12χρονου θύματός τους Keith Bennett

(Η Winnie Johnson  μητέρα του Keith Bennett, έκανε επί δεκαετίες εκστρατεία για να βρει το πτώμα του γιου της, έκανε ακόμα και γραπτή έκκληση προς την φόνισσα  Myra Hindley )

(Οι ειδικοί πιστεύουν πως μια φωτογραφία που δείχνει τον Brady στην περιοχή Ramshaw Rocks. στο Staffordshire (40 miles from where Moors Murders detectives have searched for 50 years) να σηκώνει ψηλά έναν σκύλο, είναι ίσως πιθανή ένδειξη για το σημείο όπου βρίσκεται το πτώμα του 12χρονου Keith Bennett.

Εδώ και 50 χρόνια, ο Ian Brady απολαμβάνει το παιχνίδι που παίζει, καθώς η υπόθεση του παραμένει άλυτη και αυτό του δίνει μια μεγάλη αίσθηση ικανοποίησης.
Σήμερα διατηρείται ζωντανός –ενώ κάνει απεργία πείνας- από τους γιατρούς στο νοσοκομείο Ashworth, όπου κρατιέται από το 1985 με εκτιμώμενο κόστος για τον φορολογούμενο περίπου £ 8.000.000.

Η Winnie Johnson, μητέρα του 12χρονου Keith Bennett, πέθανε την περασμένη χρονιά, χωρίς να είναι σε θέση,  να δώσει τον γιο της μια πρέπουσα ταφή. )
Σχετικά, πηγή
ο Βρετανός κατά συρροή δολοφόνος Trevor Hardy (που ονομάστηκε Τέρας του Μάντσεστερ)  που καταδικάστηκε για τις δολοφονίες έφηβων κοριτσιών που διέπραξε στη δεκαετία του 1970, καυχιόταν στο νεώτερο αδελφό του,για έναν από τους φόνους που έκανε και αυτό το  γεγονός οδήγησε στη σύλληψή του.


4.κοινωνιοπάθεια –επιφανειακή γοητεία και ευφράδεια που επιτρέπουν στον σειριακό δολοφόνο, να σαγηνεύει

«οι Serial killers έχουν καλή αντίληψη των συναισθημάτων των άλλων ανθρώπων. Βρίσκουν τα αδύνατα σημεία (αχίλλειο πτέρνα) των θυμάτων τους και εκμεταλλεύονται κάθε ευπάθεια (σπεύδουν να αναφέρονται σε κάθε αδυναμία τους)  για να τα πείσουν να κάνουν πράγματα που κανονικά,  δεν θα έκαναν.
παίρνουν άλλους με το μέρος τους και επωφελούνται από μια κατάσταση με φιλοφρονήσεις και κοινή λογική.
ο χειρισμός των θυμάτων τους γίνεται συχνά με τόση δεξιοτεχνία που δεν γίνεται αντιληπτός σε συνειδητό επίπεδο.

Ένα παράδειγμα τέτοιου «επιφανειακά γοητευτικού»  καθ΄εξη δολοφόνου είναι ο ο Ted Bundy.

ομολόγησε 30 φόνους σε επτά πολιτείες μεταξύ του 1974 και του 1978, αν και πιστεύεται ότι δολοφόνησε περισσότερους ανθρώπους.

βίαζε και απήγαγε γυναίκες, αφού κέρδιζε την εμπιστοσύνη τους, είτε προσποιούμενος τον ανάπηρο –χρησιμοποιώντας νάρθηκες και άλλα ορθοπεδικά βοηθήματα, είτε προσποιούμενος ότι είναι αστυνομικός ή πρόσωπο της εξουσίας.

συχνά περιγράφεται ως γοητευτικός, χαρισματικός και όμορφος.5. Ένας μέσος άνθρωπος

το άρθρο στο περιοδικό «Real Crime magazine» συνεχίζεται με τα εξής ««Ίσως το πιο τρομακτικό χαρακτηριστικό απ 'όλα, είναι ότι πολλοί  serial killers μοιάζουν με μια  πρώτη ματιά,  με απλούς καθημερινούς ανθρώπους, στυλοβάτες της κοινωνίας.

«Ωστόσο, αυτός είναι ένας τρόπος για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη, μόνο και μόνο για να την καταχραστούν με τους πιο άθλιους τρόπους. Αυτή η τακτική έχει επιτρέψει σε πολλούς να ξεφύγουν, με πολλές αποκλίνουσες συμπεριφορές πίσω από τις κλειστές πόρτες. »

Ο Fred και η  Rose West για παράδειγμα, φαίνονται να είναι μέρος μιας καθημερινής οικογένειας.

μεταξύ του 1967 και του 1987, το ζευγάρι αυτό βασάνισε  και βίασε νεαρές γυναίκες και ανήλικα κορίτσια. Ανάμεσά τους συμπεριλαμβάνονται μέλη της οικογένειας που η ταφή τους έγινε κάπου στο κήπο του σπιτιού τους.

Ζούσαν σε μια κατοικημένη περιοχή στο Gloucester, στο Ηνωμένο Βασίλειο.Στις ΗΠΑ, ο Wayne Gacy, με το παρατσούκλι «Killer Clown» ήταν πολιτικά ενεργός στο προάστιο του Σικάγο, όπου εργάστηκε σκληρά για την τοπική κοινωνία, ακόμα και για τη διοργάνωση εορτών και εκδηλώσεων ως «Pogo» το κλόουν.Κατ 'ιδίαν, βίασε και δολοφόνησε  έφηβα αγόρια, θάβοντας τα λείψανά τους στο χώμα του σπιτιού του.

***************************************************

είναι δύσκολο να προσδιοριστεί το κίνητρο που ωθεί έναν σειριακό δολοφόνο στη διάπραξη των εγκλημάτων του (μπορεί να έχει πολλαπλά κίνητρα)

ο serial killer απολαμβάνει τον βασανισμό και τον θάνατο των θυμάτων του. αισθάνεται ότι έχει ισχύ και εξουσία και νιώθει συγκίνηση και ενθουσιασμό όταν σκοτώνει τα θύματά του, νιώθει  ότι έχει εξουσία στη ζωή και στο θάνατό τους.
οι serial killers συχνά αντλούν σεξουαλική ευχαρίστηση από τη δολοφονία (ωστόσο αυτό δεν αποτελεί το κύριο κίνητρο για τις γυναίκες serial killerς που αποτελούν το 10% των δολοφόνων αυτού του τύπου)

η πλειοψηφία των κατά συρροή δολοφόνων που έχουν σεξουαλικά κίνητρα, έχει υποστεί σεξουαλική κακοποίηση κατά τα πρώιμα στάδια της ανάπτυξης, Γι 'αυτούς, η βία και η σεξουαλική ικανοποίηση είναι ανεξήγητα συνυφασμένες στην ψυχή τους.Η σχέση μεταξύ της ψυχοπάθειας και του κατά συρροή δολοφόνου είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα. 

Όλοι  οι ψυχοπαθείς δεν γίνονται σειριακοί  δολοφόνοι. Αντίθετα, οι σειριακό δολοφόνοι μπορεί να έχουν κάποια ή πολλά από τα χαρακτηριστικά που  συνάδουν με την ψυχοπάθεια.

Οι ψυχοπαθείς που διαπράττουν κατά συρροή δολοφονίες δεν εκτιμούν την ανθρώπινη ζωή και είναι εξαιρετικά ανάλγητοι στις αλληλεπιδράσεις τους, με τα θύματά τους.

Αυτό είναι ιδιαίτερα εμφανές στους κατά συρροή δολοφόνους που έχουν σεξουαλικά κίνητρα και  επανειλημμένα στοχεύουν, επιτίθενται, βιάζουν και σκοτώνουν το θύμα τους, χωρίς να νιώθουν ένα αίσθημα τύψης και ενοχής.

Ωστόσο, η ψυχοπάθεια μόνη της, δεν αρκεί για να εξηγήσει τα κίνητρα ενός κατά συρροή δολοφόνου.

Είναι γεγονός πως χρειάζεται περισσότερη έρευνα σχετικά με τους δεσμούς μεταξύ των κατά συρροή δολοφόνων και της ψυχοπάθειας, προκειμένου να γίνει κατανοητή η συχνότητα και ο βαθμός της ψυχοπάθειας μεταξύ των σειριακών δολοφόνων. Αυτό μπορεί να βοηθήσει την επιβολή του νόμου στην κατανόηση και τον εντοπισμό των σειριακών δολοφόνων. 
η ΠΑΙΔΙΚΉ ΚΑΚΟΠΟΊΗΣΗ θα ΜΠΟΡΟΎΣΕ να είναι ένας παράγοντας?

Προηγούμενες μελέτες έχουν βρει μια σύνδεση μεταξύ των serial killers και της παιδικής κακοποίησης, (σωματική, ψυχική και σεξουαλική κακοποίηση)

Οι σειριακοί δολοφόνοι προέρχονται συνήθως από ασταθείς οικογένειες, εμφανίζουν σεξουαλικές παρεκκλίσεις (όπως η ηδονοβλεψία και ο σαδομαζοχισμός) από νεαρή ηλικία και πάνω από το 90% των κατά συρροή δολοφόνων, είναι άνδρες.
Άλλοι ερευνητές θεωρούν πως τα εγκεφαλογραφήματα θα μπορούσαν να αποκαλύψουν έναν κατά συρροή δολοφόνο
υποστηρίζουν
πως βλάβη στον μετωπιαίο λοβό, στον υποθάλαμο και στο μεταιχμιακό σύστημα του εγκεφάλου, μπορεί να προκαλέσει ακραία επιθετικότητα, απώλεια του ελέγχου και μειωμένη κριτική σκέψη (κριτική ικανότητα)

για παράδειγμα,  ο Henry Lee Lucas, ένας κατά συρροή δολοφόνος που καταδικάστηκε για 11 φόνους, βρέθηκε να έχει ακραίες εγκεφαλικές βλάβες σε αυτές τις περιοχές,

στη μελέτη του εγκεφάλου του Πανεπιστημίου του Wisconsin, Madison   παρατηρήθηκε  επίσης μια πτώση στη συνδεσιμότητα μεταξύ αμυγδαλής και του μεσοκοιλιακού  προμετωπιαίου φλοιού  (vmPFC).

Οι περιοχές αυτές επεξεργάζονται αρνητικά ερεθίσματα σε αρνητικά συναισθήματα και αντιδράσεις.

Όταν η συνδεσιμότητα είναι χαμηλή, οι άνθρωποι έχουν χαμηλότερα επίπεδα ενσυναίσθησης και δεν είναι εύκολο να νιώσουν ντροπή για τις πράξεις τους.

Ορισμένοι κατά συρροή δολοφόνοι έχουν διαγνωστεί από τους ψυχολόγους ως ψυχοπαθείς, που πάσχουν από μια αντικοινωνική διαταραχή της προσωπικότητας (APD).

Αυτό καθιστά αδύνατο να συμμορφώνονται με τους κοινωνικούς κανόνες, είναι ευερέθιστοι και επιθετικοί  και χαρακτηριστικό τους είναι η έλλειψη τύψεων.

Σαρώσεις του εγκεφάλου του βιαστή και δολοφόνου Brian Dugan έδειξαν έλλειψη δραστηριότητας στις περιοχές που σχετίζονται με την ενσυναίσθηση και τις τύψεις, Άλλοι έχουν διαγνωστεί ως ψυχωτικοί.
πηγή 21-7-15

http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-3169359/How-spot-serial-killer-Criminologists-reveal-five-key-traits-common-notorious-murderers.html
10 Serial Killers Who Abused Animals First
List of serial killers who have abused animals. Often when people try to discover what makes an unrepentant serial killer tick, they look at their childhoods. Were there any indications that they could turn into murderers? One of the biggest indications that a person is destined to be a disturbed individual is seeing whether or not they torture of animals. Psychologists point to animal abuse as proof of a lack of empathy and propensity towards violence. While there isn’t any hard data claiming the percentage of serial killers who began their career of pain by hurting animals, many believe that this is a serious warning sign.Many serial killers have admitted that torturing animals was their first time they realized that they liked to hurt people. Often neighborhood cats and dogs were the earliest victims of these menacing childhood “games,” which often led to painful deaths.
1. David Berkowitz is best known as the Son of Sam. He believed God was telling him to kill. At one point during his crimes, he shot his neighbor's dog.

2.
Brenda Spencer is notorious for shooting a gun into a crowd of children. Eleven children were hit by her bullets with two dying. When she was a child, Spencer lit the tails of cats and dogs, which she found in the neighborhood, on fire.
3.
When Jeffrey Dahmer was a kid, his hobby was to kill his neighbor's pets. He even impaled a dog's head on a stick and displayed it.
4. Best known as the Boston Strangler, Albert DeSalvo killed multiple women. As a child, he would trap dogs and cats in a box and would shoot arrows at them.
5.Ted Bundy  When he was a child, Bundy watched as his father tortured small animals. Bundy learned from his example and did the same. Eventually, Bundy went on to kill 40 people.
6. During his childhood, Edmund Emil Kemper killed cats he found around the neighborhood and displayed their heads on poles. He even killed his own cat and cut it into pieces. Killing animals proved to be a sign of things to come: he killed eight women, including his mother.
7. Andrew Cunanan murdered five people, including the famous designer Gianni Versace. As a kid, he used to take delight in torturing crabs by gauging their eyes with a match.
8. Before becoming one-half of the D.C. Sniper team that killed 10 people in the greater Washington D.C.-area, Lee Boyd Malvo used to torture small animals.
9.Dennis Rader first discovered he enjoyed binding, torturing, and killing when he experimented his method on animals when he was growing up. He later became the infamous BTK Killer.
10. 
After being arrested for murdering 35 people, Carroll Cole told officials that the first time he was ever violent was when he strangled a puppy as a child.
ΠΗΓΗ
http://www.ranker.com/list/serial-killers-who-abused-animals/ranker-crime?format=SLIDESHOW&page=10

Many serial killers become so enamored of their own crimes that they take souvenirs and trophies from their victims. Sometimes these are as simple as an item of clothing, other times it's a body part or a piece of personal identification.Δεν υπάρχουν σχόλια: