Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2015

Κοράκι - νάρκισσος καθρεφτίζεται, γοητεύεται και συνομιλεί με το είδωλό του στον καθρέφτηΤόκιο, περιοχή Shinjuku στο κέντρο,    
Κοράκι -νάρκισσος σκαρφαλώνει στο περβάζι ενός παραθύρου και καθρεφτίζεται για αρκετή ώρα, γοητευμένο από το είδωλό του.

Ο 51χρονος φωτογράφος Paul Brown από το Λονδίνο, που βρισκόταν εκεί για διακοπές, έβλεπε τα αξιοθέατα, όταν παρατήρησε την εμμονή του πτηνού με τον εαυτό του και το φωτογράφισε.

Το πανέξυπνο κοράκι φούσκωσε περήφανα το στήθος του, βάδισε θριαμβευτικά πέρα δώθε πάνω στο περβάζι –στο παράθυρο ενός καταστήματος- και δεν σταμάτησε να κοιτάζει μαγεμένο το είδωλό του στον καθρέφτη, για περισσότερο από 15 λεπτά.

Οι περαστικοί διασκέδαζαν με τη συμπεριφορά του και ο κ. Brown διηγήθηκε πως, στο κοράκι άρεζε να θαυμάζει αλλά και
   «να μιλάει με τον εαυτό του» στον καθρέφτη.
Ήταν τόσο απορροφημένο από την εικόνα του στον καθρέφτη – στην πλευρά ενός καταστήματος Family Mart- που αγνοούσε εντελώς τους περαστικούς που το φωτογράφιζαν.
Παραδόξως ένας περαστικός εντόπισε τον καθρέφτη, αλλά ήταν τόσο απασχολημένος με την εμφάνισή του στον καθρέφτη, που δεν έδωσε καμία σημασία στο κοράκι.
Το κοράκι φαινόταν ευχαριστημένο που μοιράζονταν τον καθρέφτη με τον περαστικό και αφού βεβαιώθηκε πως «τα φτερά του ήταν εντάξει» στρωμένα στη θέση τους, τελικά πέταξε μακριά.
Πηγή 6-7-15
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3186868/This-bird-really-thinks-s-crow-Animal-t-stop-looking-reflection-shop-window.html


Σχόλιο: «όχι, δεν ήταν το κοράκι με τα «Τρία Μάτια» που δίδαξε στον νεαρό Μπραν Σταρκ πώς να χρησιμοποιεί τις δυνάμεις του.
Δεν υπάρχουν σχόλια: