Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2015

Κοινωνικοί λειτουργοί αφαίρεσαν την κηδεμονία τρίχρονου κοριτσιού από τους παππούδες του, γιατί θα ήταν πολύ γέροι, όταν το κορίτσι θα έμπαινε στην εφηβεία.Αγγλία, Essex, Shoeburyness, κοινωνικοί λειτουργοί από το τοπικό συμβούλιο
« Southend-on-Sea Borough Council» αξιολόγησαν ότι οι παππούδες ηλικίας 58 και 70 ετών ήταν πολύ ηλικιωμένοι για να αναλάβουν την επιμέλεια της τρίχρονης εγγονής τους.
Το κοριτσάκι παραδόθηκε σε θετούς γονείς, όταν απομακρύνθηκε από τη μητέρα του που έχει ιστορικό προβλημάτων ψυχικής υγείας και είναι χωρισμένη.
Οι παππούδες θα έχουν τη δυνατότητα να αλληλογραφούν δύο φορές το χρόνο με την εγγονή τους, έως ότου αυτή γίνει 18 ετών.

Η κόρη τους –μαμά της τρίχρονης- μπορεί να βλέπει τις φωτογραφίες του παιδιού της, μια φορά το χρόνο, αλλά δεν επιτρέπεται να κρατάει αντίγραφα.

Η 58χρονη γιαγιά, που εργάζεται δυο μέρες τη βδομάδα –σαν υπάλληλος καταστήματος- αισθάνεται προσβεβλημένη από την απόφαση των κοινωνικών λειτουργών και νιώθει χάλια που η εγγονή της θα μεγαλώσει σε ανάδοχη οικογένεια.
όπως λέει «γυναίκες μεγάλης ηλικίας αποκτούν σήμερα παιδιά»
«έχουν γίνει μητέρες, γυναίκες που ήταν πάνω από 58 χρόνων, και στη Βρετανία η μεγαλύτερη σε ηλικία γυναίκα, που έγινε μητέρα είναι η Sue Tollefsen, που γέννησε το πρώτο και μοναδικό της παιδί Freya, το 2008, όταν ήταν 57 χρόνων
»
Ο 70χρονος παππούς –συνταξιούχος πυροσβέστης- είπε ότι είναι έκπληκτος με την απόφαση και δεν μπορεί να πιστέψει ότι αυτό συμβαίνει σε μια πολιτισμένη κοινωνία.

Η 30χρονη μητέρα της μικρής, χώρισε μετά από ένα περιστατικό έξαρσης της ψυχικής της διαταραχής, στη διάρκεια του οποίου αυτοτραυματίστηκε.

Μια βδομάδα αργότερα, ένας κοινωνικός λειτουργός εμφανίστηκε στο σπίτι των παππούδων στο Shoeburyness του Essex και απαίτησε να του παραδώσουν το παιδί. Ο κοινωνικός λειτουργός ζήτησε επίσης τα ρούχα και τα πράγματα του παιδιού, για να αναλάβει την κηδεμονία του, μια ανάδοχη οικογένεια.
Μάλιστα, επέδειξε στους παππούδες ένα έγγραφο, στο οποίο φαινόταν ότι η μητέρα του παιδιού που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο για την ψυχική της υγεία, έδωσε τη συγκατάθεση της και υπέγραψε για να δοθεί η μικρούλα σε θετούς γονείς.

Το δικαστήριο (Chelmsford family court) έκρινε ότι οι παππούδες θα ήταν γέροι για να προστατέψουν το κορίτσι, όταν αυτό θα ήταν στην εφηβεία του. Η εγγονή τους θα ήταν 15 ετών όταν η γιαγιά της θα ήταν 70 χρόνων και ο παππούς της 82.

Ωστόσο η εκπρόσωπος της επιτροπής κοινωνικών λειτουργών, Anne Jones, (the Southend councillor responsible for child welfare) δήλωσε ότι: «η ηλικία δεν είναι ο μόνος αποφασιστικός παράγοντας για την αξιολόγησή μας. έχουμε καθήκον να εξασφαλίζουμε την ασφάλεια και την ευημερία των παιδιών. Αν και η ανάθεση της επιμέλειας ενός παιδιού είναι προτιμότερο να δίνεται στους συγγενείς του, αυτό μπορούμε να το κάνουμε μόνο όταν θα είναι συμβατό με την ευημερία του παιδιού»
οι ηλικιωμένοι παππούδες ισχυρίστηκαν ότι, τους κατηγόρησαν γιατί δεν κατάφεραν να φροντίσουν ούτε τη δική τους κόρη, αλλά αυτός ο ισχυρισμός δεν επιβεβαιώθηκε.

πηγή 21-7-2015
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3170134/Grandparents-blocked-adopting-three-year-old-granddaughter-hit-wicked-treatment-shouldn-t-happen-civilised-society.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: