Τρίτη, 11 Αυγούστου 2015

Βόλτες πάνω στην πλάτη κροκοδείλων κάνει 65χρονος στην ΑυστραλίαΑυστραλία, βόλτες πάνω στην πλάτη κροκοδείλων κάνει ο 65χρονος Rob Bredl στο πάρκο άγριας ζωής, με δεκάδες γιγάντια ερπετά, που διατηρεί σε ένα αγρόκτημα 175 στρεμμάτων στην περιοχή Airlie Beach στην Whitsunday του Queensland.

Στο αγρόκτημα κροκοδείλων, ζει ένας 800 κιλών κροκόδειλος, που ονομάζεται Brian, μαζί με άλλους 8 ενήλικες κροκόδειλους αλμυρού νερού (Saltwater crocs, or "salties) –που φτάνουν τα 4,5 μέτρα μήκος- και 40 ανήλικους.
υπάρχει μια οικογενειακή ιστορία στην αντιμετώπιση των εξωτικών ζώων,

οι γονείς του Bredl, (Josef και Rita) είχαν δημιουργήσει έναν από τους πρώτους ιδιωτικούς ζωολογικούς κήπους στην Αυστραλία και το 1970 ίδρυσαν το αγρόκτημα για εκτροφή και αναπαραγωγή κροκοδείλων.
Η ανιψιά του, Karla Bredl, είναι συνοδός στο πάρκο της άγριας ζωής, μάλιστα το 1997, όταν ήταν 21 ετών, δέχθηκε επίθεση από έναν κροκόδειλο που τον έλεγαν Σολομώντα (χωρίς δόντια, αλλά οι σιαγόνες του ήταν αρκετά ισχυρές για να συντρίψουν οστά) που την άφησε με σπασμένο μηρό και λεκάνη.

όπως λέει ο Bredl «οι κροκόδειλοι κάνουν ενστικτώδεις ενέργειες όταν τους ταΐζεις» και προειδοποιεί ότι «είναι επιθετικά, επικίνδυνα, πονηρά και ύπουλα πλάσματα»
« είναι πολύ επικίνδυνοι όταν είναι μέσα στο νερό, αλλά μόλις βγουν έξω από το νερό, δεν μπορούν να τρέξουν»
«με έναν εγκέφαλο στο μέγεθος του αντίχειρά σας, ο κροκόδειλος του αλμυρού νερού είναι ένα εξαιρετικά επικίνδυνο πλάσμα, παρά τις αργές κινήσεις του στην ξηρά»

ο Bredl έχει ανοίξει την πόρτα του αγροκτήματος στο κοινό και οργανώνει ομάδες των 20 ή περισσοτέρων ατόμων που παρακολουθούν τη σχέση του με τα ερπετοειδή κατοικίδια ζώα του.
με την εμπειρία πολλών ετών που διαθέτει, κάνει απίστευτα κόλπα με τα επικίνδυνα αυτά ζώα και δεν πρόκειται να βγει στη σύνταξη, σκοπεύει να μείνει με τους κροκόδειλους μέχρι τελικής πτώσεως. Αν και ταλαιπωρείται από την αρθρίτιδα που επιβραδύνει τις κινήσεις του, πιστεύει ότι και οι κροκόδειλοι καθώς θα μεγαλώνουν θα κάνουν επίσης πιο αργές κινήσεις.
πηγή 10-8-15
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3192309/Meet-Barefoot-Bushman-keeps-dozens-deadly-reptiles-farm-including-800-KG-monster-named-Brian-s-bitten-40-times.html


Δεν υπάρχουν σχόλια: