Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2015

ο συντονισμός με την αγαπημένη μας μουσική βοηθά στην ανάκτηση της υγείας μας, μετά από μια εγχείρησηΟ συντονισμός με την αγαπημένη μας μουσική, μπορεί να βοηθήσει τον οργανισμό μας, να ανακτήσει τις δυνάμεις του μετά από μια εγχείρηση και να αποκατασταθεί η υγεία μας.
όποιες και αν είναι οι μουσικές μας προτιμήσεις, το άκουσμα της μουσικής που αγαπούμε, συμβάλλει στη μετεγχειρητική μας αποκατάσταση.

μια νέα ανασκόπηση των στοιχείων σχετικά με το θέμα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό The Lancet , στις 12-8-15
(a news release from The Lancet, published the findings Aug. 12.)

Στο δημοσίευμα η επικεφαλής της μελέτης ερευνήτρια Dr Catherine Meads, του Πανεπιστημίου του Brunel στο Ηνωμένο Βασίλειο, δηλώνει πως «"Περισσότερες από 51 εκατομμύρια ιατρικές (χειρουργικές) επεμβάσεις εκτελούνται κάθε χρόνο στις ΗΠΑ»

«Η μουσική είναι μια μη επεμβατική, ασφαλής και φθηνή παρέμβαση που θα πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους που υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση», είπε.

«πρέπει να αφήνουμε τους ασθενείς να επιλέγουν το είδος της μουσικής που θα ήθελαν να ακούσουν, για τη μεγιστοποίηση της ευημερίας τους.»

Βέβαια, η Dr Catherine Meads προειδοποιεί πως «πρέπει να ληφθεί μέριμνα, ώστε η μουσική στη διάρκεια μιας χειρουργικής επέμβασης να μην εμποδίζει την επικοινωνία (και να μην αποσπάει την προσοχή) της ιατρικής ομάδας
Στην έρευνά τους, η ομάδα της εξέτασε τα δεδομένα από 72 μελέτες που περιλάμβαναν περίπου 7.000 ασθενείς.

Οι ερευνητές βρήκαν ότι ακούγοντας μουσική πριν, κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης ή μετά από αυτή, μειώνεται σημαντικά το άγχος και ο πόνος των ασθενών, επίσης εμφανίζεται μειωμένη και η ανάγκη τους για παυσίπονα φάρμακα, ενώ αυξάνεται, η ικανοποίηση για την ιατρική φροντίδα τους.

Η μουσική έχει θετικό αντίκτυπο (ευεργετικό αποτέλεσμα) στον ασθενή, όποτε και αν ακούει τη μουσική που προτιμάει,

Αλλά οι ασθενείς που άκουγαν μουσική πριν από τη χειρουργική επέμβαση τους, έτειναν να έχουν καλύτερα αποτελέσματα από εκείνους που άκουγαν μουσική κατά τη διάρκεια ή μετά από τη χειρουργική επέμβαση, διαπίστωσαν οι ερευνητές.
επίσης οι ερευνητές είπαν ότι οι ασθενείς που επέλεγαν να ακούσουν τη μουσική που προτιμούσαν, ένιωθαν κάπως λιγότερο πόνο και έκαναν μειωμένη χρήση παυσίπονων.

Ακόμα και όταν ακούμε μουσική ενώ βρισκόμαστε υπό γενική αναισθησία, ο πόνος μας μειώνεται μετά από τη χειρουργική επέμβαση, αλλά όχι τόσο πολύ, όσο όταν είμαστε σε συνειδητή κατάσταση χαλάρωσης κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης, έδειξαν τα ευρήματα.

Σύμφωνα με τη μελέτη, το άκουσμα της μουσικής, δεν μειώνει το χρόνο που οι ασθενείς πρέπει να παραμείνουν για ανάρρωση στο νοσοκομείο.

**η Dr Catherine Meads, είπε ότι τα μουσικά κομμάτια στο άλμπουμ « Pink Floyd's Dark Side of the Moon» βοήθησαν να απαλύνει ο πόνος της τρεις ώρες μετά την εγχείρηση στο ισχίο, τον Απρίλιο.

Όπως είπε «επί του παρόντος, η μουσική δεν χρησιμοποιείται συνήθως κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης για να βοηθήσει τους ασθενείς στην ανάρρωσή τους μετεγχειρητικά.
η χρησιμοποίηση αυτής της μεθόδου συντονισμού με τη μουσική, συναντά συχνά το σκεπτικισμό των επαγγελματιών ως προς το «αν πραγματικά αυτό δουλεύει» αλλά φυσικά και σε θέματα του οικονομικού προϋπολογισμού και της ενσωμάτωσης της μεθόδου στην καθημερινή πρακτική
η Dr Catherine Meads, πρόσθεσε ότι «ήταν μια μεγάλη έκπληξη η διαπίστωση ότι η μουσική επιδρά στον ασθενή που βρίσκεται υπό γενική αναισθησία.

Οι ερευνητές προετοιμάζονται για μια μελέτη με αυτό το αντικείμενο στο Βασιλικό νοσοκομείο του Λονδίνου, το φθινόπωρο.
περίπου 40 γυναίκες που θα κάνουν είτε μια καισαρική τομή, είτε υστεροσκόπηση, θα έχουν την ευκαιρία να έχουν την αγαπημένη τους playlist που θα είναι συνδεδεμένη με ένα μαξιλάρι με ενσωματωμένα ηχεία.

Ένα εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας δήλωσε: «Αυτή είναι πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα.

"Ελπίζουμε ότι οι γιατροί εξετάζουν τα ευρήματα εκ του σύνεγγυς, διότι θέλουμε οι ασθενείς να έχουν την καλύτερη εμπειρία και την καλύτερη δυνατή ανάκτηση όταν υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση."

Ο Hazim Sadideen, πλαστικός χειρουργός από το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Μπέρμιγχαμ , ο οποίος έχει επίσης ερευνήσει το ρόλο της μουσικής, είπε ότι αυτή η μελέτη ήταν ολοκληρωμένη.

Οι επιστήμονες θέλουν να προτείνουν στα νοσοκομεία του NHS να δώσουν στους ασθενείς ενημερωτικά φυλλάδια για να τους προτρέψουν να φέρουν μαζί τους στο νοσοκομείο, συσκευές μουσικής και playlists.

Η ομάδα που έκανε την έρευνα και επανεξέτασε τις 70 σχετικές μελέτες, σύγκρινε μια μεγάλη ποικιλία κυρίως χαλαρωτικής μουσικής με
1.την ξεκούραση στο κρεβάτι χωρίς ενόχληση
2.ακουστικά χωρίς μουσική
3.λευκό θόρυβο
4.τη φροντίδα ρουτίνας
Η μουσική επιδρά στο στρες και στον πόνο αλλά δεν μειώνει τη διάρκεια της παραμονής στο νοσοκομείο.

Δύο ειδικοί στις Ηνωμένες Πολιτείες συμφωνούν με τα ευρήματα.

1.Dr. Ron Marino, associate chair of pediatrics at Winthrop-University Hospital in Mineola, N.Y.

2.Curtis Reisinger is a clinical psychologist at Zucker Hillside Hospital in Glen Oaks, N.Y.

ο Dr. Ron Marino, αναπληρωτής καθηγητής της παιδιατρικής στο Winthrop- Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Mineola, της Νέας Υόρκης, είπε: «Η μουσική είναι ένα ισχυρό εργαλείο με βαθιές ρίζες σε κάθε κουλτούρα και τον πολιτισμό, επιδρά βαθιά στην ψυχή και μπορεί να «αναδιαμορφώσει» τον ανθρώπινο εγκέφαλο»

«Αυτό είναι μια άλλη απόδειξη ότι, οι μη παραδοσιακές, και οι μη φαρμακολογικές μέθοδοι βοήθειας των ασθενών, μπορούν να αντιμετωπίσουν την αγωνία του πόνου και γενικά την ιατρική εμπειρία»

Ο Curtis Reisinger είναι κλινικός ψυχολόγος στο Zucker Hillside Hospital στο Glen Oaks, της Νέας Υόρκης. Συμφώνησε ότι «η μουσική μπορεί να έχει σημαντικά θετικό αντίκτυπο στην εμπειρία του ασθενούς, ενώ βρίσκεται υπό παρακολούθηση της υγείας του, σε ένα ιατρικό περιβάλλον."

«Το άκουσμα μουσικής στη διάρκεια ενός αγχωτικού γεγονότος, όπως μια χειρουργική επέμβαση, επιτρέπει στον ασθενή να μετακινήσει την εστίασή του από τον προσωπικό σωματικό του πόνο ή την ψυχολογική του καταπόνηση στην εμπειρία με ήχο.»

Ακόμα, «δεν πρέπει ποτέ να υποθέσουμε ότι η μουσική θα λειτουργήσει για όλους», είπε. "Μερικοί ασθενείς μπορεί να θέλουν ησυχία, ή άλλου τύπους περισπασμούς, όπως τηλεοπτικές εκπομπές ή απλά να ακούν τους ήχους του περιβάλλοντός τους.

Η Αμερικανική Ένωση κλινικών Ενδοκρινολόγων έχει περισσότερα δεδομένα για τη μουσική και την υγεία


πηγή 12-8-15
http://health.usnews.com/health-news/articles/2015/08/12/tuning-into-your-favorite-music-may-boost-post-op-recovery
πηγή 12-8-15
http://www.bbc.com/news/health-33865448
Related Internet links
Queen Mary University of London

Η δύναμη του ήχου
Το DNA μας στην ουσία είναι μια "κεραία" και παραμένει υγιές στις αρμονικές συχνότητες
(Οι ήχοι της φύσης (το βουητό των μελισσών και το θρόισμα των φυτών) είναι συντονισμένοι στα 432 Hz και όχι στα 440 Hz όπως η μουσική που ακούμε κάθε μέρα.
Το 90% των ανθρώπων προτιμά τους τόνους των 432 Hz
Η μουσική των 440 Hz δρα μονάχα στον εγκέφαλο ενώ η συχνότητα των 432 Hz δρα σε ολόκληρο το σώμα.)
Τα πάντα-συμπεριλαμβανομένων και των δικών μας σωμάτων-αποτελούνται από ενέργεια που δονείται σε διαφορετικές συχνότητες.
οι συχνότητες του ήχου που κινούνται μέσα από ένα συγκεκριμένο μέσο, όπως νερό, αέρα ή άμμο, μεταβάλλουν άμεσα τη δόνηση της ύλης.
πολλές μελέτες (όπως αυτή του Ιάπωνα Δρ Masaru Emoto, για τη Μνήμη του νερού) αποδεικνύουν πως ο ήχος , τα συναισθήματα και οι σκέψεις μπορούν να αλλάξουν την σύσταση του νερού.
Όλοι έχουμε μια ορισμένη συχνότητα δόνησης, ενώ το σώμα μας είναι περίπου 70% νερό ... έτσι μπορούμε να σκεφτούμε ότι οι μουσικές συχνότητες μπορούν να αλλάξουν τη δική μας δονητική κατάσταση.
Κάθε έκφραση μέσα από τον ήχο (μουσική συχνότητα), το συναίσθημα ή τη σκέψη έχει μια συγκεκριμένη συχνότητα, η οποία επηρεάζει τα πάντα γύρω από αυτό, όπως μια σταγόνα νερού μπορεί να έχει πολλαπλασιαστικές επιπτώσεις σε μια μεγάλη επιφάνεια νερού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: