Τετάρτη, 1 Οκτωβρίου 2014

ΕΠΕΜΒΑΣΗ του FBI για ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ σε ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟΤο FBI μπλόκαρε την πώληση και τη χρήση   spyware app για smartphone.
Το
smartphone « stalker app»,που δεν ήταν ανιχνεύσιμο, επέτρεπε στους χρήστες του, την πρόσβαση εξ αποστάσεως σε πραγματικό χρόνο και εν αγνοία των θυμάτων τους,  στις κλήσεις, τα μηνύματα και τις φωτογραφίες τους.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το
spyware app (StealthGenie app)  επιτρέπει την παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο, όλων των εισερχόμενων και εξερχόμενων κλήσεων στο κινητό τηλέφωνο, που κατασκοπεύει.
Δίνει στο χρήστη πλήρη πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα του τηλεφώνου και του επιτρέπει να παρακολουθεί όλες τις συνομιλίες του θύματός του, που γίνονται μέσα σε περίπου 5 μέτρα απόστασης  από τη συσκευή.
Το
FBI  συνέλαβε τον 31χρονο Πακιστανό Hammad Akbar στο Λος Άντζελες μετά από έρευνα για την πώληση του StealthGenie app που διαφημιζόταν ως αόρατο και μη ανιχνεύσιμο.
Ο Akbar είναι CEO της  InvoCode PVT Ltd που εμπορεύεται το SmartGenie App.  Η εταιρεία δήλωνε ότι είχε περισσότερους από 100.000 «ικανοποιημένους πελάτες» για το app που πουλούσε στην τιμή των $ 59,99, πριν το FBI να μπλοκάρει την ιστοσελίδα της.
Σύμφωνα με το FBI, οι χρήστες του app χρειάζονται  να έχουν πρόσβαση στο στοχευόμενο τηλέφωνο, μόνο για ένα-δυο λεπτά για να εγκαταστήσουν το λογισμικό, που μπορεί να εγκατασταθεί σε  συσκευές τύπου Apple, Android και Blackberry. 

Η εφαρμογή, μπορεί να εγκατασταθεί σε πέντε λεπτά, και προσφέρει τα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο
Οι χρήστες μπορούν να ακούσουν τις κλήσεις και να παρακολουθήσουν τα GPS με τη λειτουργία του μικροφώνου του.
Η εφαρμογή αναπτύχθηκε από την InvoCode Pvt Ltd, που εδρεύει στη Λαχόρη του Πακιστάν, αλλά η εταιρεία είχε ένα κέντρο δεδομένων στο Asburn της Βιρτζίνια. 
Σύμφωνα με το FBI: « Αυτή είναι η πρώτη φορά που διερευνούμε ποινική υπόθεση σχετικά με τη διαφήμιση και την πώληση ενός  spyware app για κινητό τηλέφωνο» 

Η Leslie Caldwell, βοηθός εισαγγελέα  (assistant attorney general of the Justice Department's Criminal Division) δήλωσε: «Η πώληση του spyware app δεν είναι απλά καταδικαστέα, είναι ένα έγκλημα.
είναι ειδικά σχεδιασμένο για κατασκόπους που θέλουν να γνωρίζουν κάθε λεπτομέρεια της προσωπικής ζωής του θύματος  και όλα αυτά εν αγνοία του θύματος Το ποινικό τμήμα έχει δεσμευτεί να πατάξει εκείνους που επιδιώκουν να επωφεληθούν από την τεχνολογία που έχει σχεδιαστεί και χρησιμοποιείται για τη διάπραξη ξεδιάντροπης εισβολής στην προσωπική ζωή ».
ο Αμερικανός Εισαγγελέας Boente δήλωσε «Η διαφήμιση και πώληση τεχνολογίας spyware είναι ένα ποινικό αδίκημα, και μια τέτοια συμπεριφορά θα καταπολεμηθεί με την επιβολή του νόμου από αυτό το γραφείο και τους συνεργάτες μας».
Σύμφωνα με το Internet Crime Complaint Center (IC3): «ο αγοραστής μπορεί να παρακολουθήσει τις πληροφορίες που μεταφέρονται από το στοχευόμενο για παρακολούθηση κινητό τηλέφωνο μέσω διαδικτυακής πύλης.

οι παρακολουθούμενες επικοινωνίες αποθηκεύονται στην ιστοσελίδα StealthGenie. Για παράδειγμα, ένας αγοραστής μπορεί να συνδεθεί με την ηλεκτρονική πύλη για την πρόσβαση σε πληροφορίες που τράβηξε από το τηλέφωνο του χρήστη, όπως μηνύματα, e-mail, φωτογραφίες, και τηλεφωνικές κλήσεις.
το
StealthGenie app (spyware app) δεν ανιχνεύεται. Μπορεί να εγκατασταθεί εύκολα σε λίγα λεπτά και να μοιάζει με ένα απλό αρχείο ή μια ψηφιακή εφαρμογή φωτογραφιών.
έτσι, είναι δύσκολο για τον χρήστη να αντιληφθεί εάν παρακολουθείται το τηλέφωνό του.
Σύμφωνα με το IC3, όποιος υποπτεύεται ότι μπορεί να έχει spyware στο κινητό του τηλέφωνο θα πρέπει να εκτελέσει αμέσως επαναφορά των  εργοστασιακών περιεχομένων και να διαγράψει όλα τα δεδομένα και τις εφαρμογές που εγκαταστάθηκαν   μετά την αγορά της συσκευής.
πηγή 1-10-14

Δεν υπάρχουν σχόλια: