Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014

το ΜΙΚΡΟΤΣΙΠ άφησε ΠΑΡΑΛΥΤΟ τον ΓΑΤΟΥΛΗ


Λος ΄Αντζελες, Γατάκι έξι εβδομάδων έμεινε παράλυτο μετά από κακότεχνο τσιπάρισμα.
Ο γατούλης Muffin σώθηκε από το δρόμο, από την φιλόζωη Loren Slama,  την περασμένη εβδομάδα

Η Slama μετέφερε τον γατούλη στο καταφύγιο ζώων Downey Animal Shelter, όπου ο κτηνίατρος έκανε μια κακότεχνη εμφύτευση μικροτσίπ στο ζώο και το άφησε παράλυτο.
Το τσιπ εμφυτεύτηκε κατά λάθος, στο νωτιαίο μυελό του γάτου και τώρα δεν έχει άλλη επιλογή από το να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, που είναι απειλητική για τη ζωή του.

Το μικροτσίπ (radio-frequency identification (RFID) implant ) εμφυτεύεται κάτω από την επιφάνεια του δέρματος και βοηθά στον εντοπισμό του κατοικίδιου ζώου (παρέχει προσωπική ταυτότητα, provide permanent ID for a pet) αλλά,  στον γατούλη Muffin, κατέληξε να εμφυτευθεί στην σπονδυλική του στήλη.
Η Loren Slama επέστρεψε με τον Muffin, από το καταφύγιο στο σπίτι της και εκεί έκανε την τραγική διαπίστωση ότι κάτι πήγε στραβά, αφού το ζώο άρχισε να τρέμει, σωριάστηκε κάτω και σερνόταν στο πάτωμα.
Η χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης του τσιπ κοστίζει 5.000 δολάρια ήταν επικίνδυνη για τη ζωή του ζώου και έπρεπε  να γίνει γρήγορα γιατί όσο περνούσε ο χρόνος, ο γατούλης γινόταν χειρότερα.

Η Loren Slama ζήτησε από το καταφύγιο ζώων Downey Animal Shelter, να συνδράμει στα έξοδα, αλλά αρνήθηκαν.
το Los Angeles Department of Animal Control and Care ανακοίνωσε ότι, η χειρουργική επέμβαση είχε λίγες ελπίδες για την αποκατάσταση της υγείας του Muffin και είναι οικονομικά ασύμφορη.
Τελικά ο γατούλης χειρουργήθηκε και περιμένουμε να μάθουμε πόσο φυσιολογική κινητικότητα θα έχει, πάντως, ο νευροχειρουργός του είναι αισιόδοξος.
πηγή 28-10-14
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2811101/Six-week-old-rescue-kitten-left-PARALYZED-L-Vet-implanted-botched-routine-microchip-spinal-cord-undergo-life-threatening-recovery-surgery.html


Δεν υπάρχουν σχόλια: