Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2014

ΜΕΡΙΜΝΑ για την ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ στην ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ


Sydney's Taronga Zoo. Η zookeeper Evelyn Weston φροντίζει σαν μητέρα το ορφανό μικρό wombat Chloe (μαρσιποφόρο Αυστραλίας) που ήταν μόλις δύο μηνών όταν η μαμά του σκοτώθηκε σε τροχαίο. Τώρα είναι έξι μηνών, η Evelyn συνεχίζει να του δίνει ένα μπουκάλι γάλα κάθε πέντε ώρες και χρειάζεται 24ωρη φροντίδα.
η Chloe βρέθηκε στη θήκη της νεκρής μαμάς της σε ένα δρόμο κοντά στο γνωστό σπήλαιο Jenolan Caves (west of the Blue Mountains), στη νέα νότια Ουαλία.

Η Evelyn κουβαλάει την wombat Chloe σε μια αυτοσχέδια σακούλα που είναι δεμένη στη ζώνη της και σταματάει τη δουλειά της κάθε πέντε ώρες για να την ταΐσει.
την περασμένη βδομάδα η Chloe μεταφέρθηκε για εξετάσεις στο Taronga Wildlife Hospital και σε 18 περίπου μήνες θα δυναμώσει αρκετά για να επιστρέψει στην άγρια φύση.

η μικρή Chloe είναι πολύ στοργική και άτακτη. Της αρέσει να μασάει τα παπούτσια και όταν ο φροντιστής της απομακρύνεται τρέχει πίσω του σαν πύραυλος.
Σταδιακά θα αρχίσει να τρώει στερεή τροφή, δοκίμασαν να της δώσουν ένα κομμάτι χόρτου αλλά αντί να το φάει, ξάπλωσε επάνω του.
Πριν να επανενταχθεί στην άγρια φύση θα μεταφερθεί στο προσωρινό της σπίτι στο Taronga's Australian Walkabout.
Το Taronga Wildlife Hospital φροντίζει κάθε χρόνο πάνω από 1.000 ζώα που τραυματίστηκαν ή έμειναν ορφανά (ανάμεσά τους περιλαμβάνονται wombats, καγκουρό, possums, echidnas, πουλιά και θαλάσσιες χελώνες)
Η ιστορία της Chloe χρησιμεύει σαν υπενθύμιση στους οδηγούς αυτοκινήτων για να προσέχουν την άγρια ζωή στους δρόμους.
πηγή 10-10-14
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2787478/Zookeeper-takes-role-surrogate-mum-affectionate-naughty-baby-wombat-orphaned-mother-hit-car.html


Δεν υπάρχουν σχόλια: