Σάββατο, 4 Οκτωβρίου 2014

ΓΑΜΗΛΙΟ ΔΩΡΟ το 3D μοντέλο ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ του ΓΑΜΠΡΟΥ


Τέξας, Austin, ένα απροσδόκητο, μοναδικό δώρο γάμου έκανε ο νευροεπιστήμονας Michael Mack στη νύφη σύζυγό του Meg Mack, λίγα λεπτά πριν περάσει τα σκαλιά της εκκλησίας.
Η Meg παρέλαβε ένα σημείωμα και ένα βάζο μαρμελάδας, που περιείχε τυλιγμένο με προστατευτικό χαρτί, ένα 3D τυπωμένο τέλειο μοντέλο του εγκεφάλου του μνηστήρα της.
Η Meg ενθουσιάστηκε με το δώρο έκπληξη, που εάν είχε άλλο αποδέκτη, ίσως αυτός έστρεφε το κεφάλι με αποτροπιασμό στη θέα του οργάνου ανθρωπίνου σώματος.
Αλλά τόσο η Meg όσο και ο Michael Mack είναι νευροεπιστήμονες που εργάζονται στο Center for Memory and Learning at the University στο Austin στοTexas.
Η Meg αφού έψαξε για λίγο μέσα στο παραγεμισμένο με χαρτί μυστηριώδες βάζο, βρήκε το μυαλό (a perfect model of her sweetheart's brain) που κρυβόταν πίσω από την έκπληξη.
O Michael λέει ότι σκέφτηκε το δώρο, επειδή η σύζυγός του, κρίνει τους ανθρώπους ανάλογα με την ευφυΐα και το μυαλό τους.

Η Meg βρήκε το δώρο της εξαιρετικό, ρομαντικό και κατάλληλο και είπε ότι «ο εγκέφαλος του αγαπημένου της συζύγου, είναι πολύ φυσιολογικός, δείχνει ωραίος και είναι πολύ συμμετρικός, επίσης δεν υπάρχει τίποτα το αλλόκοτο σε αυτόν»

Αν και το μέγεθος του εγκεφάλου δεν μετράει στην εκτίμηση της νοημοσύνης, ο Michael Mack δήλωσε στο Houston Chronicle ότι ο 3D τυπωμένος εγκέφαλος ήταν σε κλίμακα και ο πραγματικός εγκέφαλός του είναι μεγαλύτερος. Η διαδικασία της τρισδιάστατης εκτύπωσης του βασικού στοιχείου της ανατομίας του, ήταν σχετικά απλή, αλλά τα μοντέλα σαν αυτό περιορίζονται αυστηρά για τα όργανα του εγκεφάλου και ίσως της καρδιάς. Δεν αφορούν κανένα άλλο όργανο…
Ο γαμήλιος εγκέφαλος κάθεται τώρα ευτυχισμένος πάνω στο κομοδίνο του ζευγαριού που μοιράζεται πλέον μια ζωή και έναν εγκέφαλο.
πηγή 4-10-14

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2780291/He-s-head-heels-Neuroscientist-shows-bride-loves-giving-3D-printed-model-BRAIN-jar.html
http://www.chron.com/news/houston-texas/texas/article/Texas-groom-gives-new-wife-his-brain-in-a-jar-as-5796827.php#photo-6721745

Δεν υπάρχουν σχόλια: