Σάββατο, 11 Οκτωβρίου 2014

ΠΡΟΣΤΙΜΟ στη RED BULL για ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΗ μεγάλη αυστριακή εταιρία Red Bull –που είναι πρώτη σε πωλήσεις ενεργειακών ποτών- υποχρεώθηκε να καταβάλλει αποζημίωση 13 εκατομ. δολαρίων για παραπλανητική διαφήμιση (από 1-1-02 έως 3-10-14) στις ΗΠΑ.
σχεδόν δώδεκα χρόνια η Red Bull διαφήμιζε ότι, τα ποτά της δίνουν φτερά.
Ωστόσο δεν υπάρχει  επιστημονική υποστήριξη για αυτό το αίτημα της εταιρείας. Το μάρκετινγκ είναι παραπλανητικό, αφού ο καταναλωτής δεν έχει περισσότερο όφελος από την κατανάλωση του ενεργειακού  ποτού από την κατανάλωση ενός φλιτζανιού καφέ.
Σύμφωνα με την προσφυγή των μηνυτών καταναλωτών της, το σλόγκαν της εταιρείας εκτός από παραπλανητικό είναι και δόλιο.
Η
Red Bull δέχτηκε το διακανονισμό για το πρόστιμο αλλά αρνείται τις κατηγορίες για αδικία και ευθύνη ενώ ισχυρίζεται ότι το μάρκετινγκ και η επισήμανση των προϊόντων της διέπονταν πάντα από ακρίβεια και αλήθεια.
Όσοι κάτοικοι της χώρας κατανάλωσαν ένα κουτί ενεργειακού ποτού Red Bull (στο διάστημα αυτών των 12 χρόνων) μπορούν να αποζημιωθούν με 10 δολάρια. Μάλιστα δεν χρειάζεται απόδειξη, αρκεί να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα στην ιστοσελίδα της εταιρίας, έως τις 2 Μαρτίου του 2015  και θα λάβουν  τα χρήματα μέσα σε διάστημα 150 ημερών.
Βέβαια επειδή οι δικαιούχοι –που έχουν ήδη ρίξει την ιστοσελίδα- είναι πάρα πολλοί, η εταιρία ενδέχεται να κερδίσει το δικαίωμα να βάλει ποσοστώσεις για το πόσους θα αποζημιώσει.
Όσο περισσότεροι θα είναι οι δικαιούχοι τόσο μικρότερη –από τα 10 $- θα είναι η αποζημίωση που θα λάβουν, μετά δε την κατάρρευση της ιστοσελίδας από τις αιτήσεις, που σημειώθηκε το τελευταίο 24ωρο, το ποσό ίσως φτάνει τα 3 $ μόνο.

πηγή 9-10-14
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2786594/Red-Bull-ordered-pay-13million-settlement-doesn-t-really-drinkers-wings.html

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2788998/over-4-6-million-claimants-red-bull-s-website-24-hours-hoping-gain-10-red-bull-doesn-t-wings-crashed-website-getting-just-3.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: