Τρίτη, 7 Οκτωβρίου 2014

ΑΡΚΟΥΔΑ ΜΑΝΑ ΠΕΘΑΝΕ από ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΔΟΣΗ ΑΝΑΙΣΘΗΤΙΚΟΥ στην ΙΤΑΛΙΑ

Ιταλία, η αρκούδα Daniza που προστάτευε τα δύο μικρά της, αναισθητοποιήθηκε, αλλά πέθανε από την υπερβολική δόση αναισθητικού που χρησιμοποιήθηκε.
Η Daniza δεν ξύπνησε ποτέ από την αναισθητοποίησή της (tranquillisation) και τώρα η ζωή των οκτώ μηνών παιδιών της κινδυνεύει.
Στην Ιταλία, ο πληθυσμός της αρκούδας μειώθηκε δραματικά και το 1999 ξεκίνησε το πρόγραμμα Live Ursus που χρηματοδοτείται από την ΕΕ για την ανάκαμψη του πληθυσμού της. Το 1999, με αυτό το πρόγραμμα της ΕΕ, έγινε εισαγωγή εννέα αρκούδων από τη Σλοβενία στην Ιταλία. Η Daniza εισήχθη επίσης με το πρόγραμμα Live Ursus στην Ιταλία, το 2000.
Ειδικοί υπάλληλοι του προγράμματος Live Ursus, συνέλαβαν την αρκούδα Daniza στο Trento στη βόρεια Ιταλία.
Η σύλληψή της διατάχθηκε μετά την επίθεση της Daniza στον Daniele Maturi, που μάζευε μανιτάρια στο δάσος κοντά στο Pinzolo. Η Daniza για να προστατέψει τα μικρά της, του προκάλεσε εκδορές στον καρπό, τα πόδια, τα γόνατα και την πλάτη του. Μετά οι ειδικοί την αναζήτησαν, τη νάρκωσαν με υπερβολική δόση αναισθητικού και έτσι οδηγήθηκε στο θάνατο.

Η μη κυβερνητική οργάνωση «The National Animal Protection Agency» ζήτησε από τον υπουργό περιβάλλοντος Gian Luca Galletti να παραιτηθεί, γιατί δεν προσπάθησε να προστατέψει την αρκούδα και τα μικρά της.
Ο Gian Luca Galletti ζήτησε να γίνει έκθεση για το περιστατικό, να αναζητηθούν τα αίτια του θανάτου της Daniza και είπε ότι, η προτεραιότητα πρέπει να είναι η φροντίδα για την επιβίωση
των δύο μικρών ορφανών αρκούδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: