Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2014

ΒΑΜΠΙΡ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ κρατούσε ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ως ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ και ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ


ΗΠΑ, Τέξας, πόλη Fort Worth. Ο 71χρονος κτηνίατρος Millard Lucien 'Lou' Tierce, έγινε γνωστός σαν «βαμπίρ κτηνίατρος» όταν αποκαλύφθηκε ότι έπαιρνε κατοικίδια ζώα από τους ιδιοκτήτες τους, για να τα κάνει ευθανασία - αφού τους έλεγε ψέματα ότι το ζώο τους είχε κάποια ανίατη ασθένεια- και τα κρατούσε για να τα χρησιμοποιήσει σαν αιμοδότες αλλά και σαν πειραματόζωα.
Τον Οκτώβριο του 2013, ένα ζευγάρι από την πόλη Aledo, συμφώνησε να γίνει ευθανασία στο σκύλο τους Sid, στην κλινική που διατηρούσε ο Tierce γνωστή ως Camp Bowie Animal Clinic. Εκεί, ο Tierce διέγνωσε ότι ο 5χρονος Sid έπασχε από ανίατη πάθηση στη σπονδυλική του στήλη, έπρεπε να θανατωθεί και προσφέρθηκε μάλιστα να τον θάψει στο αγρόκτημά του.
Το ζευγάρι -ο Jaime και η Marian Harris- δέχθηκε μετά από λίγους μήνες τηλεφώνημα από μια γυναίκα που εργαζόταν στην κλινική Camp Bowie Animal Clinic του Tierce και τους είπε ότι ο σκύλος τους Sid είναι ζωντανός και χρησιμοποιείται για μεταγγίσεις αίματος.
Tο ζευγάρι πήγε στην κλινική και βρήκαν ζωντανό τον σκύλο τους Sid που ζούσε ακινητοποιημένος μέσα σε ένα κλουβί, στο πίσω δωμάτιο της κλινικής, για περισσότερο από έξι μήνες.

Tο ζώο -που τελικά δεν έπασχε από πάθηση στη σπονδυλική στήλη- έφερε τραύματα που προκλήθηκαν από τον χρόνιο εγκλωβισμό του και τώρα πρέπει να κάνει φυσιοθεραπείες για να επανακτήσει τη φυσιολογική του κινητικότητα.
Η έρευνα που ακολούθησε στην κλινική του Tierce, αποκάλυψε ότι, ο κτηνίατρος κρατούσε συστηματικά τα ιδιόκτητα ζώα, ενώ έλεγε στους ιδιοκτήτες τους ότι θα τα κάνει ευθανασία και τα χρησιμοποιούσε για μεταγγίσεις αίματος και πειράματα.
Στη διάρκεια της έρευνας, βρέθηκαν άλλα τρία σκυλιά σε φρικτή κατάσταση.
ένα ασπρόμαυρο border collie κείτονταν στο πάτωμα και χτυπιόταν από τους πόνους, ήταν ακρωτηριασμένο με εξαρθρώσεις στο ένα πόδι και στους ώμους του.
Η βοηθός κτηνιάτρου Cynthia Welch είπε στην αστυνομία, ότι το ζώο έμενε στην ίδια ακριβώς θέση από τις 2-6-13 που εκείνη άρχισε να εργάζεται στην κλινική.
ένας άλλος τεχνικός του εργαστηρίου είπε στους ανακριτές ότι τα ζώα μένουν 24 ώρες την ημέρα εγκλωβισμένα και χρησιμοποιούνται για πειράματα.

Ο Tierce πήρε άδεια κτηνιάτρου το 1966 και είχε καθαρό ποινικό μητρώο.

Οι κτηνίατροι της Texas State Board of Veterinary Medical Examiners δήλωσαν ότι, ο Tierce παραβίασε επανειλημμένα την Veterinary Licensing Act και πρέπει να γίνει αναστολή της αδείας του.


πηγή 30-10-14 http://www.dailymail.co.uk/news/article-2813416/Vampire-vet-secretly-kept-family-s-dog-alive-instead-putting-use-blood-transfusions-indicted-three-counts.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: